Η Federal Reserve των ΗΠΑ και άλλοι οργανισμοί συνεχίζουν να προειδοποιούν τις τράπεζες σχετικά με τα Crypto
Banks FED

Η Federal Reserve των ΗΠΑ και άλλοι οργανισμοί συνεχίζουν να προειδοποιούν τις τράπεζες σχετικά με τα Crypto

Οι ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι το περασμένο έτος κρύπτο δράματος υπογραμμίζει την ανάγκη να κρατηθούν οι τράπεζες σε απόσταση αναπνοής από τον κλάδο.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και άλλες ρυθμιστικές αρχές εξέδωσαν μια προειδοποίηση κρύπτο για το τραπεζικό σύστημα την Τρίτη, αν και η δήλωση δεν επεκτείνει καμία νέα πολιτική σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι παραδοσιακοί δανειστές αντιμετωπίζουν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

«Δεδομένων των σημαντικών κινδύνων που επισημάνθηκαν από πρόσφατες αποτυχίες πολλών μεγάλων εταιρειών κρυπτονομισμάτων, οι εταιρείες συνεχίζουν να ακολουθούν προσεκτική και προσεκτική προσέγγιση σχετικά με τρέχουσες ή προτεινόμενες δραστηριότητες και ανοίγματα που σχετίζονται με κρύπτο περιουσιακά στοιχεία σε κάθε τραπεζικό οργανισμό», σύμφωνα με την ανακοίνωση. από φορείς που περιλάμβαναν επίσης το Γραφείο του Ελεγκτή του Νομίσματος (OCC) και την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC).

Η έκδοση ψηφιακών τόκενς ή η διατήρησή τους στους ισολογισμούς τους «είναι πολύ πιθανό να είναι ασυνεπής με τις ασφαλείς και υγιείς τραπεζικές πρακτικές», υποστήριξαν οι οργανισμοί. Οι τρεις ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν ότι έχουν «σημαντικές ανησυχίες για την ασφάλεια και την ευρωστία με τα επιχειρηματικά μοντέλα που επικεντρώνονται σε δραστηριότητες που σχετίζονται με κρύπτο περιουσιακά στοιχεία».

Οι ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών των ΗΠΑ διατήρησαν προσεκτική αντίσταση στο να αποκτήσουν τα κρυπτονομίσματα σημαντική θέση στο παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Έχουν επιτρέψει ορισμένες πράξεις θεματοφυλακής μεταξύ των δανειστών και το OCC επέκτεινε για λίγο προσωρινούς ναυλώσεις σε τράπεζες κρυπτονομισμάτων, αλλά οι κανόνες στα πρακτορεία τώρα ορίζουν ότι ένας δανειστής πρέπει να λάβει έγκριση εκ των προτέρων πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε νέα επιχείρηση που αφορά αυτόν τον τομέα.

Τον περασμένο μήνα, οι επικεφαλής των τριών υπηρεσιών συμφώνησαν με τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Εποπτείας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να συμπεριλάβουν τα κρυπτονομίσματα ως επικίνδυνη περιοχή στην ετήσια έκθεση του ομίλου που επισημαίνει κινδύνους για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/01/03/us-federal-reserve-other-agencies-continue-to-warn-banks-about-crypto/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X