Γιατί το Solana εκτοξεύτηκε 15% υψηλότερα χθές
Solana

Γιατί το Solana εκτοξεύτηκε 15% υψηλότερα χθές

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

  • Ένα airdrop που συνδέεται με τα Solana NFTs προκαλεί ανανεωμένο ενδιαφέρον γύρω από το διακριτικό Solana χθές.
  • Αυτή η άνοδος του ενδιαφέροντος μεταφράστηκε σε υπερβολική άνοδο, καθώς πραγματοποιούνται σχεδόν 8,9 εκατομμύρια δολάρια σε σύντομες ρευστοποιήσεις.
  • Παρά τη σημαντική καθοδική πίεση, το Σολάνα είναι ένα σύμβολο που θα μπορούσε να είναι έτοιμο για πιο ασταθείς κινήσεις βραχυπρόθεσμα.

Αφού έφτασε σε νέο πολυετές χαμηλό την περασμένη εβδομάδα, το δημοφιλές κρυπτονόμισμα Solana ανακάμπτει καλά τώρα. Από τη 1 μ.μ. ET χθες, το Σολάνα σημείωσε άνοδο 15,5% υψηλότερα σε 24 ώρες, σημειώνοντας νέα εβδομαδιαία υψηλά.

Η χθεσινή κίνηση φαίνεται να συνδέεται με σημαντικές ρευστοποιήσεις θέσεων short στο SOL, λόγω του ανανεωμένου ενδιαφέροντος για το οικοσύστημα Solana (και ειδικότερα, NFTs που βασίζονται στο Solana). Πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένα airdrop που συνδέεται με ένα νέο meme token (BONK) με θέμα Shiba Inu, το οποίο προσέλκυσε για άλλη μια φορά τους επενδυτές NFT στο blockchain Solana για να κερδίσουν αυτές τις ανταμοιβές, οδηγώντας σε ανανεωμένο ανοδικό ενδιαφέρον για το Solana.

Περίπου 8,9 εκατομμύρια δολάρια σε σύντομες ρευστοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες για τη Σολάνα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βραχυπρόθεσμη ρευστοποίηση σε περισσότερο από ένα μήνα και αναμφίβολα έχει επιδεινώσει τη σημερινή κίνηση προς τα ανοδικά. 

Φυσικά, είναι σημαντικό να κρατήσουμε τη χθεσινή κίνηση στο Σολάνα στο πλαίσιο αυτό είναι ένα από τα κρυπτονομίσματα με τη μεγαλύτερη κερδοφορία megacap, αφού βγήκε από τη λίστα των κορυφαίων 10 όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς στα τέλη του περασμένου έτους, εν μέσω της πτώσης της FTX  . Το Σολάνα ήταν μεταξύ των μάρκων με τους στενότερους δεσμούς με την κατάρρευση της FTX-Alameda, δεδομένης της ιδιότητάς του ως μιας από τις συμμετοχές του Sam Bankman-Fried. Οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι αναγκαστικές πωλήσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν την τιμή του Solana χαμηλότερα, πυροδοτώντας αυτό που φαίνεται να είναι μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία σχετικά με τη δράση της τιμής αυτού του διακριτικού.

Αυτό το airdrop, το οποίο θα ωφελήσει τους κατόχους και τους δημιουργούς του NFT Solana, είναι σίγουρα ένας καλός βραχυπρόθεσμος καταλύτης. Ωστόσο, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το πόσο βιώσιμη είναι αυτή η κίνηση, δεδομένου ότι το σύντομο ενδιαφέρον για το Σολάνα παραμένει υψηλό.

Εκτός από τα τόκενς που έχουν αποσυντεθεί εντελώς τον περασμένο χρόνο, η πτώση του Σολάνα ήταν αξιοσημείωτη. Αυτό είναι ένα διακριτικό που διαπραγματεύτηκε σε υψηλό όλων των εποχών σχεδόν 260 $. Σήμερα, το Solana μπορεί να αγοραστεί με περίπου 13 $ και έφτασε στο χαμηλό των 8,14 $ την περασμένη εβδομάδα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτήν την πτώση, οι οποίοι περιλαμβάνουν ένα πτωτικό μακροοικονομικό περιβάλλον, μια σειρά από διακοπές δικτύου και δεσμούς με το FTX και την Alameda. Ως εκ τούτου, η υπόθεση της αρκούδας για το γιατί ο Σολάνα έχει τη δυνατότητα να πέσει περαιτέρω είναι καλά τεκμηριωμένη.

Τούτου λεχθέντος, η σημερινή κίνηση προς τα ανοδικά είναι επίσης απόδειξη του τρόπου με τον οποίο η ανοδική μεταβλητότητα μπορεί να υλοποιηθεί σε κάθε καλό νέο. Δεδομένου του ποσού της μόχλευσης που παραμένει στην αγορά κρυπτογράφησης, οποιαδήποτε μικρή ταλάντευση μπορεί να μετατραπεί σε μεγάλη αν οι θέσεις μόχλευσης ρευστοποιηθούν, κάτι που βλέπουμε σήμερα. 

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.fool.com/investing/2023/01/03/why-solana-rocketed-15-higher-today/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X