Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει ψηφιακή ταυτότητα βασισμένη σε blockchain για online δημόσιες υπηρεσίες
governments / banks

Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει ψηφιακή ταυτότητα βασισμένη σε blockchain για online δημόσιες υπηρεσίες

Λίγο αφότου η κεντρική τράπεζα ολοκλήρωσε τις πρώτες δοκιμές CBDC, η Τουρκία ανακοίνωσε μια εφαρμογή ψηφιακής ταυτότητας βασισμένη σε blockchain.

Η Τουρκία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τεχνολογία blockchain κατά τη διαδικασία σύνδεσης για διαδικτυακές δημόσιες υπηρεσίες. Η E-Devlet, η ψηφιακή κυβερνητική πύλη της Τουρκίας που χρησιμοποιείται για πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα δημόσιων υπηρεσιών, θα χρησιμοποιήσει μια ψηφιακή ταυτότητα βασισμένη σε blockchain για να επαληθεύσει τους Τούρκους πολίτες κατά τη σύνδεση.

Ο Fuat Oktay, ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Digital Turkey 2023 ότι οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν ψηφιακή ταυτότητα που βασίζεται σε blockchain για πρόσβαση σε εφαρμογές ηλεκτρονικού πορτοφολιού,  ανέφερε η Cointelegraph Turkey .

Ο Oktay χαρακτήρισε την εφαρμογή που βασίζεται σε blockchain επανάσταση για τις προσπάθειες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, προσθέτοντας ότι οι διαδικτυακές υπηρεσίες θα είναι πιο ασφαλείς και προσβάσιμες με το blockchain. Οι χρήστες θα μπορούν να διατηρούν τις ψηφιακές τους πληροφορίες στα κινητά τους τηλέφωνα.

«Με το σύστημα σύνδεσης που θα λειτουργεί εντός του πεδίου εφαρμογής της εφαρμογής ηλεκτρονικού πορτοφολιού, οι πολίτες μας θα μπορούν να εισέρχονται στο e-Devlet με μια ψηφιακή ταυτότητα που δημιουργήθηκε στο δίκτυο blockchain», είπε ο αντιπρόεδρος.

Η Τουρκία έχει ανακοινώσει πολλά έργα που τροφοδοτούνται από blockchain όλα αυτά τα χρόνια, αλλά πολύ λίγα έχουν υλοποιηθεί ακόμα. Τα σχέδια της χώρας για μια εθνική υποδομή blockchain χρονολογούνται από το 2019. Ωστόσο, εκτός από ορισμένα έργα απόδειξης ιδέας και τη  δοκιμή ψηφιακού νομίσματος της κεντρικής τράπεζας  —που εκτελέστηκε μετά από αρκετές καθυστερήσεις— οι φιλοδοξίες της για το blockchain δεν έχουν αποδώσει ακόμη καρπούς.

Από τον Ιανουάριο του 2020, ο πολιτιστικός κόμβος της Τουρκίας στο Ικόνιο ανέπτυξε ένα έργο «City Coin» που θα χρησιμοποιηθεί από τους πολίτες για να πληρώσουν για δημόσιες υπηρεσίες, αλλά δεν έχουν κοινοποιηθεί περαιτέρω ενημερώσεις με το κοινό τα τελευταία δύο χρόνια.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/tuerkiye-to-use-blockchain-based-digital-identity-for-online-public-services

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X