Η Αυστραλία ξεπερνά το Ελ Σαλβαδόρ και γίνεται ο 4ος μεγαλύτερος κόμβος ATM κρύπτο
cryptocurrency governments / banks

Η Αυστραλία ξεπερνά το Ελ Σαλβαδόρ και γίνεται ο 4ος μεγαλύτερος κόμβος ATM κρύπτο

Η θέση του Ελ Σαλβαδόρ ως του τέταρτου μεγαλύτερου κόμβου ATM κρύπτο ήταν βραχύβια καθώς η Αυστραλία ενίσχυσε το παιχνίδι της τους επόμενους μήνες.

Ελ Σαλβαδόρ, η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε το Bitcoin, έχει υποχωρήσει ακόμη μια θέση στις συνολικές εγκαταστάσεις κρυπτονομισμάτων ATM καθώς η Αυστραλία καταγράφει 216 ΑΤΜ που ξεκινούν το έτος 2023.

Ως μέρος της προσπάθειας του Ελ Σαλβαδόρ να καθιερώσει το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα, ο Πρόεδρος Nayib Bukele  αποφάσισε να εγκαταστήσει πάνω από 200 ATM κρύπτο σε όλη τη χώρα. Ενώ αυτή η κίνηση έκανε το Ελ Σαλβαδόρ τον τρίτο μεγαλύτερο κόμβο ATM κρυπτογράφησης  εκείνη την εποχή μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά τον Σεπτέμβριο του 2021, η Ισπανία και η Αυστραλία ξεπέρασαν τον αριθμό των ΑΤΜ της χώρας της Κεντρικής Αμερικής το 2022.

Τον Οκτώβριο του 2022, η Cointelegraph ανέφερε ότι η Ισπανία έγινε ο τρίτος μεγαλύτερος κόμβος ATM κρύπτο μετά την εγκατάσταση 215 κρυπτονομισμάτων ATM. Ωστόσο, η Ισπανία συνέχισε τη διαδικασία εγκατάστασης και φιλοξενεί 226 κρύπτο ΑΤΜ κατά τη στιγμή της γραφής. Η θέση του Ελ Σαλβαδόρ ως του τέταρτου μεγαλύτερου κόμβου ATM κρυπτογράφησης ήταν βραχύβια καθώς η Αυστραλία ενίσχυσε το παιχνίδι της τους επόμενους μήνες.

Τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022, η Αυστραλία ανέπτυξε 99 ATM κρύπτο, επιβεβαιώνουν δεδομένα από το CoinATMRadar. Από την 1η Ιανουαρίου 2023, η Αυστραλία κατέγραψε 219 ενεργά ΑΤΜ κρύπτο, επισκιάζοντας το Ελ Σαλβαδόρ κατά 7 ΑΤΜ τη στιγμή της σύνταξης.

Η Αυστραλία αντιπροσωπεύει το 0,6% των παγκόσμιων εγκαταστάσεων ΑΤΜ κρυπτογράφησης και, με αυτόν τον ρυθμό, βρίσκεται σε καλή θέση για να αναλάβει τους αριθμούς κρύπτο ΑΤΜ της Ασίας, οι οποίοι ανέρχονται σε 312 ΑΤΜ. Ο συνολικός αριθμός των ΑΤΜ κρύπτο παγκοσμίως είναι 38.602, εκ των οποίων 6.071 ΑΤΜ εγκαταστάθηκαν μόνο το 2022.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/australia-overtakes-el-salvador-to-become-4th-largest-crypto-atm-hub

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X