Δείτε τι προβλέπει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) για τa Crypto το 2023
cryptocurrency

Δείτε τι προβλέπει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) για τa Crypto το 2023

Στην τελευταία έκθεσή του, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) σκιαγραφεί το πιθανό μέλλον των κρυπτονομισμάτων και της βιομηχανίας γενικότερα για το 2023.

Σε μια πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύτηκε στις 2 Ιανουαρίου, ο Dante Disparte, αξιωματούχος της Κοινοπραξίας Διακυβέρνησης Ψηφιακών Νομισμάτων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, είπε ότι το τρέχον οικονομικό κλίμα της βιομηχανίας κρύπτο μπορεί να συγκριθεί με αυτό της φούσκας dot-com του 1995. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η πλειονότητα των επιχειρήσεων εξαφανίστηκε και μόνο οι πιο τρομεροί οργανισμοί επέζησαν.

Η στάση του WEF για τα κρύπτο

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), ο « χειμώνας κρύπτο » του 2022 μπορεί να είναι το σημείο καμπής για τον κλάδο γενικότερα. Λόγω των πολυάριθμων καταστροφών που αντιμετώπισαν οι κορυφαίες επιχειρήσεις κρύπτο πέρυσι, το WEF προειδοποίησε ότι το μέλλον των κρυπτονομισμάτων θα καθοδηγείται από τα ρυθμιστικά πλαίσια που εκδίδονται από την κυβέρνηση ενός έθνους.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους υπερβολικούς κινδύνους των κρύπτο, ενώ απέτυχαν να δημιουργήσουν λογικούς κανονισμούς, δικαιώθηκαν όχι από μία, αλλά από πολλές αποτυχίες μεγάλης κλίμακας.

Στην ανάρτηση του ιστολογίου, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) παρατήρησε ότι οι δικαιοδοσίες που λαμβάνουν μέτρα για τη ρύθμιση της αναπτυσσόμενης βιομηχανίας είναι πιθανό να καθορίσουν το μέλλον. Ωστόσο, το WEF σημείωσε επίσης ότι αδίστακτοι παράγοντες μπορούν ή θα εξακολουθήσουν να εκμεταλλεύονται τη βιομηχανία όσο αναπτύσσεται.

Οι αυξανόμενες περιπτώσεις χρήσης των Crypto

Ο ανεξάρτητος διεθνής οργανισμός τόνισε ότι ο πειραματισμός στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη, ενώ δηλώνει ότι η υποκείμενη τεχνολογία των κρύπτο και του blockchain έχει ευρύτερες εφαρμογές. Το φόρουμ ξεχώρισε περαιτέρω οργανισμούς όπως ο τραπεζικός γίγαντας JPMorgan, οι οποίοι υιοθετούν γρήγορα τη χρήση της τεχνολογίας blockchain, σε αυτό το απόσπασμα.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σημείωσε, ωστόσο, ότι αδίστακτοι παράγοντες μπορεί ενδεχομένως να συν-επιλέξουν την ανερχόμενη τεχνολογία για κακόβουλους σκοπούς, όπως συμβαίνει σε κάθε χρηματοπιστωτικό κλάδο. Επιπλέον, το φόρουμ τόνισε το γεγονός ότι η απαγόρευση της βιομηχανίας μπορεί να μην είναι η καλύτερη πορεία δράσης, συγκρίνοντάς την με κακίες που σχετίζονται με το ευρύτερο διαδίκτυο, παρά το γεγονός ότι η αγορά κρύπτο έχει δει οικονομικές απώλειες.

Δεν απαγορεύσαμε το διαδίκτυο ή το email. Η πιο διαρκής προσέγγιση με όλες τις πρωτοποριακές τεχνολογίες είναι η εξάλειψη των επιβλαβών επιπτώσεών τους, τοποθετώντας τις τεχνολογίες στα χέρια υπεύθυνων παραγόντων και ενθαρρύνοντας την υπεύθυνη χρήση τους.

Παρά το ενδεχόμενο αυτές οι τεχνολογίες να προκαλέσουν σημαντική ζημιά σε λάθος χέρια, το φόρουμ που εδρεύει στη Γενεύη δήλωσε ότι το σύγχρονο οικονομικό σύνολο εργαλείων θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί κρυπτονομίσματα και blockchains ως βασικά στοιχεία στο άμεσο μέλλον.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://coingape.com/world-economic-forum-wef-crypto-prediction-2023/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X