Οι ρυθμιστικές αρχές στις Μπαχάμες κατέχουν 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία πελατών FTX
FTX

Οι ρυθμιστικές αρχές στις Μπαχάμες κατέχουν 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία πελατών FTX

Οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων στη φύλαξη της FTX ώθησαν τις αρχές να πάρουν τον έλεγχό τους.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στος Μπαχάμες έχει αναλάβει την επιμέλεια των καταθέσεων FTX αξίας άνω των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις 12 Νοεμβρίου, σύμφωνα με δελτίο μέσων που δημοσιεύθηκε αργά την Πέμπτη από την SCB.

Λίγο μετά την αίτηση πτώχευσης της FTX, tokens αξίας περίπου 372 εκατομμυρίων δολαρίων κλάπηκαν από το ανταλλακτήριο από έναν άγνωστο που πιστεύεται ότι είναι εξωτερικός χάκερ. Λαμβάνοντας υπόψη τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης για κυβερνοεπίθεση στο FTX και πιθανή λεηλασία πορτοφολιών που ελέγχονται από FTX από πρώην υπαλλήλους, η Επιτροπή ανέφερε στη δήλωσή της ότι «καθόρισε ότι υπήρχε σημαντικός κίνδυνος επικείμενης διάχυσης ως προς τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία υπό τη φύλαξη ή τον έλεγχο του [FTX] σε βάρος των πελατών και των πιστωτών της.”

Τα περιουσιακά στοιχεία θα κρατηθούν έως ότου το Ανώτατο Δικαστήριο στις Μπαχάμες δώσει εντολή στην Επιτροπή να τα παραδώσει στους πελάτες και τους πιστωτές που τα κατέχουν, αναφέρει η δήλωση.

Η Επιτροπή είπε ότι οι ιδρυτές της FTX, Sam Bankman-Fried και Gary Wang, δεν είχαν πλέον πρόσβαση στα τοκεν των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που μεταφέρθηκαν.

Στη δήλωση, η Επιτροπή επανέλαβε ότι δεν έδωσε εντολή στην FTX να δώσει προτεραιότητα στις αποσύρσεις πελατών που εδρεύουν στις Μπαχάμες.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2022/12/30/regulators-in-the-bahamas-are-holding-35-billion-in-ftx-customer-assets/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X