Ο Bankman-Fried αναμένεται να δηλώσει αθώος στην υπόθεση απάτης FTX
FTX

Ο Bankman-Fried αναμένεται να δηλώσει αθώος στην υπόθεση απάτης FTX

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX, Sam Bankman-Fried, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες απάτης για την κατάρρευση του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων, αποχωρεί από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν μετά την εξασφάλιση εγγύησης στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 22 Δεκεμβρίου 2022.

Ο Sam Bankman-Fried αναμένεται την Τρίτη να δηλώσει αθώος για ποινικές κατηγορίες ότι εξαπάτησε επενδυτές και λεηλάτησε δισεκατομμύρια δολάρια στο χρεοκοπημένο πλέον ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX του, σύμφωνα με μια γνωστή πηγή.

Ο Bankman-Fried κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε παράνομα καταθέσεις πελατών FTX για να υποστηρίξει το hedge fund του Alameda Research, να αγοράσει ακίνητα και να κάνει εκατομμύρια δολάρια σε πολιτικές συνεισφορές.

Έχει προγραμματιστεί να εμφανιστεί στις 2 μ.μ. EST (1900 GMT) της Τρίτης ενώπιον του περιφερειακού δικαστή των ΗΠΑ, Lewis Kaplan, στο Μανχάταν για να υποβάλει έκκληση.

Ένας δικηγόρος του Bankman-Fried δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Δεν είναι ασυνήθιστο για ποινικούς κατηγορούμενους να δηλώσουν αρχικά αθώοι. Οι κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι να αλλάξουν την ένσταση τους σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ο Bankman-Fried έμεινε ελεύθερος με ομόλογο 250 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την έκδοσή του τον περασμένο μήνα από τις Μπαχάμες, όπου ζούσε και όπου βρισκόταν η ανταλλαγή.

Από την απελευθέρωσή του, ο Bankman-Fried υπόκειται σε ηλεκτρονική παρακολούθηση και απαιτείται να ζήσει με τους γονείς του, και οι δύο καθηγητές στη Νομική Σχολή του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια.

Ο απόφοιτος του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης κατηγορήθηκε για δύο κατηγορίες απάτης και έξι κατηγορίες συνωμοσίας, συμπεριλαμβανομένου του ξεπλύματος χρήματος και της διάπραξης παραβιάσεων χρηματοδότησης εκστρατειών. Θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και 115 χρόνια φυλάκιση εάν καταδικαστεί.

Ο Bankman-Fried παραδέχτηκε ότι έκανε λάθη κατά τη λειτουργία του FTX, αλλά είπε ότι δεν πίστευε ότι ήταν ποινικά υπεύθυνος.

Ο 30χρονος μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων οδήγησε σε έκρηξη στην αξία του bitcoin και άλλων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για να γίνει δισεκατομμυριούχος πολλές φορές και ένας ισχυρός πολιτικός δωρητής στις Ηνωμένες Πολιτείες, έως ότου η FTX κατέρρευσε στις αρχές Νοεμβρίου μετά από ένα κύμα αναλήψεων. Το ανταλλακτήριο κήρυξε πτώχευση στις 11 Νοεμβρίου.

Η υπόθεση της δίωξης ενισχύθηκε από τις δηλώσεις ενοχής του περασμένου μήνα δύο από τους στενότερους συνεργάτες του Bankman-Fried.

Η Caroline Ellison, η οποία ήταν η διευθύνουσα σύμβουλος της Alameda, και ο Gary Wang, πρώην επικεφαλής τεχνολογίας της FTX, ομολόγησαν την ενοχή τους για επτά και τέσσερις ποινικές κατηγορίες, αντίστοιχα, και συμφώνησαν να συνεργαστούν με τους εισαγγελείς.

Η Έλισον είπε στους εισαγγελείς ότι συμφώνησε με τον Bankman-Fried να κρύψει από τους επενδυτές, τους δανειστές και τους πελάτες της FTX ότι το hedge fund θα μπορούσε να δανειστεί απεριόριστα ποσά από το ανταλλακτήριο, σύμφωνα με το αντίγραφο της ακρόασης της 19ης Δεκεμβρίου.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.reuters.com/legal/bankman-fried-set-enter-initial-not-guilty-plea-ftx-fraud-case-source-2022-12-30/?rpc=401&

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X