Η ρυθμιστική αρχή της Καλιφόρνια προειδοποιεί για 17 ιστότοπους κρύπτο που είναι ύποπτοι για απάτη
cryptocurrency Scams

Η ρυθμιστική αρχή της Καλιφόρνια προειδοποιεί για 17 ιστότοπους κρύπτο που είναι ύποπτοι για απάτη

Η τελευταία φορά που το DFPI έστειλε μια τόσο μεγάλη δέσμη ειδοποιήσεων για απάτη κρύπτο ήταν τον Ιούνιο, όταν σήμανε συναγερμός για 26 αμφίβολες πλατφόρμες κρύπτο.

Το Τμήμα Χρηματοοικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της Καλιφόρνια (DFPI) εξέδωσε 17 ξεχωριστές προειδοποιήσεις σε διάστημα δύο ημερών κατά των μεσιτών κρύπτο και των ιστότοπων που υποπτεύεται ότι είναι δόλιες.

Η λίστα περιλαμβάνει Tahoe Digital Exchange, TeleTrade Options, Tony Alin Trading Firm, Hekamenltd/Tosal Markets Limited, Trade 1960, Yong Ying Global Investment Company Limited, Unison FX, VoyanX.com και ZC Exchange, για να αναφέρουμε μερικά.

Επιπλέον, υπάρχουν δύο ιστότοποι αντιγραφής που παρουσιάζονται ως δύο μεγάλα ονόματα στον τομέα των κρύπτο: eth-Wintermute.net και UniSwap LLC.

Τη στιγμή της σύνταξης της παρούσας, η σελίδα ειδοποιήσεων καταναλωτών του DFPI  έχει δημοσιεύσει 17 προειδοποιήσεις στις 27 Δεκεμβρίου και στις 28 Δεκεμβρίου δηλώνοντας ότι αυτές οι εταιρείες «φαίνεται ότι εμπλέκονται σε απάτη κατά των καταναλωτών της Καλιφόρνια».

Δεν είναι σύνηθες το DFPI να δημοσιεύει τόσες πολλές ειδοποιήσεις με μια κίνηση, υποδηλώνοντας ότι ο αριθμός των αναφορών απάτης κρύπτος μπορεί να έχει αυξηθεί στα τελευταία στάδια του έτους. Το DFPI συνήθως δημοσιεύει σποραδικές προειδοποιήσεις σχετικά με έρευνες σε εταιρείες ή ειδοποιήσεις για ορισμένα περιστατικά.

Η τελευταία φορά που το DFPI έστειλε μια τόσο μεγάλη παρτίδα ειδοποιήσεων για απάτη κρύπτο ήταν στις 15 Ιουνίου, όταν σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου σε 26 αμφίβολες πλατφόρμες κρύπτο.

Οι προειδοποιήσεις ήρθαν ως απάντηση σε καταγγελίες πολιτών κατά των μεσιτών και των ιστότοπων, με το DFPI να αναφέρει ότι τα άτομα έχουν αναφέρει ότι έχουν χάσει από 2.000 $ έως και 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε ορισμένες περιπτώσεις. Ωστόσο, το DFPI φτάνει μόνο στο να πει ότι αυτοί οι ιστότοποι “φαίνεται ότι εμπλέκονται σε απάτη”.

Ένα βασικό θέμα που φέρεται στις περισσότερες από αυτές τις προειδοποιήσεις σχετίζεται με απάτες, οι οποίες περιλαμβάνουν ένα άτομο ή μια ομάδα που δημιουργεί μια ψεύτικη ταυτότητα στο διαδίκτυο για να οικοδομήσει ψεύτικες σχέσεις ή φιλίες μέσω των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης, ανταλλαγής μηνυμάτων και γνωριμιών.

Σε μια απάτη, ένας απατεώνας θα έβαζε γενικά εβδομάδες ή μήνες για να χτίσει την ψεύτικη συγγένεια για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του θύματος, πριν μετατοπίσει σταδιακά τη συζήτηση προς επενδύσεις και το δελεάσει με επενδυτικές «ευκαιρίες» που συχνά είναι  πολύ καλές για να είναι αληθινές . .

Τελικά, ο τελικός στόχος είναι να πείσουμε το θύμα να επενδύσει σε κρύπτο μέσω μιας αντιγραφής έκδοσης ενός νόμιμου ιστότοπου — όπως η UniSwap LLC και το eth-Wintermute.net σε αυτήν την περίπτωση — ή μεταφέροντας χρήματα σε μια άστοχη διεύθυνση πορτοφολιού.

Οι φερόμενοι απατεώνες λέγεται ότι έχουν αναπτύξει μια άλλη τακτική που περιγράφεται ως «Σχέδιο προκαταβολής», όπου οι κακοί ηθοποιοί θα ζητήσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για να επεξεργαστούν τις ψεύτικες αναλήψεις από τους ιστότοπους απάτης τους .

Εάν το θύμα το πειράξει, ο απατεώνας όχι μόνο τσεπώνει την αρχική επένδυση, αλλά ένα επιπλέον κομμάτι από πάνω, προτού κόψει αμέσως κάθε μορφή επαφής.

«Το DFPI προτρέπει τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί προτού ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε πρόσκληση που προσφέρει επενδύσεις ή χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Για να ελέγξετε εάν ένας πάροχος επενδύσεων ή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών έχει άδεια στην Καλιφόρνια», ανέφερε το DFPI.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/california-regulator-warns-of-17-crypto-websites-suspected-of-fraud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X