Πάνω από 1.400 κινεζικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία blockchain
Blockchain

Πάνω από 1.400 κινεζικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία blockchain

Παρά τις μερικές απαγορεύσεις κρύπτο, η κινεζική κυβέρνηση έχει συμπεριλάβει την τεχνολογία blockchain στην επίσημη αναπτυξιακή πολιτική του κράτους.

Στις 29 Δεκεμβρίου, η κρατική China Academy for Information and Communications Technology, ή CAICT, δημοσίευσε ένα έγγραφο με τίτλο «2022 Blockchain Whitepaper». Σύμφωνα με την εφημερίδα, περισσότερες από 1.400 εταιρείες blockchain εδρεύουν επί του παρόντος στην ηπειρωτική Κίνα. Μαζί με τις ΗΠΑ, οι δύο χώρες αντιπροσωπεύουν μερίδιο αγοράς 52% όσον αφορά τις παγκόσμιες επιχειρήσεις blockchain. 

Το CAICT αποκάλυψε επίσης ότι περίπου 48 ιδρύματα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Κίνα έχουν εισαγάγει πτυχία και πιστοποιήσεις σχετικά με το «blockchain engineering». Στην έκθεση, το ίδρυμα εξέτασε τέσσερις τύπους τεχνολογιών blockchain με υψηλές δυνατότητες εφαρμογής.

Πρώτον, οι «settlement chains» θα επέτρεπαν τη διαφανή δημοσίευση των τελών τηλεπικοινωνιών για εταιρείες όπως η China Mobile και η China Unicom. Δεύτερον, οι Cold Chains Zhejiang θα επέτρεπαν στους καταναλωτές να επαληθεύσουν την πηγή της τροφής τους σαρώνοντας τους κωδικούς QR των προϊόντων. Τρίτον, η πλατφόρμα διασυνοριακών πληρωμών Trusple μπορεί να βοηθήσει τους αγοραστές και τους πωλητές να αποκτήσουν πληροφορίες δέουσας επιμέλειας για τους αντισυμβαλλομένους τους.

Τέλος, οι πλατφόρμες παρακολούθησης blockchain μπορούν να βοηθήσουν τις χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές αρχές να εντοπίσουν παρατυπίες παραγγελιών μεταξύ διαφορετικών χρηματιστηρίων. Μεγάλοι κινεζικοί τεχνολογικοί γίγαντες όπως η Tencent, η Ant Financial, η Huawei και η Alibaba, έχουν δημιουργήσει «συμμαχίες blockchain» τα τελευταία χρόνια για τις αντίστοιχες δραστηριότητές τους.

Η Κίνα επιτρέπει επί του παρόντος την κατοχή κρυπτονομισμάτων και NFT, με τη νομιμότητά τους να προστατεύεται από τα δικαστήρια. Ωστόσο, η χώρα έχει απαγορεύσει την έκδοση αρχικών προσφορών νομισμάτων μαζί με ψηφιακά ανταλλακτήρια και εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. 

Παρά τις αποτυχίες, η κυβέρνηση της Κίνας έχει συμπεριλάβει τις εξελίξεις του blockchain στην επίσημη εθνική της ατζέντα. Τον Οκτώβριο, το Κρατικό Συμβούλιο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας δήλωσε ότι θα δώσει προτεραιότητα στο «υπολογιστικό σύννεφο, το blockchain και την τεχνητή νοημοσύνη» ως μέσα για τη βελτίωση της διαχείρισης δεδομένων και των κυβερνητικών υπηρεσιών. Στις 28 Δεκεμβρίου, Κινέζοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι την 1η Ιανουαρίου 2023 θα ξεκινήσει ένα εθνικό ανταλλακτήριο για τη διαπραγμάτευση NFT και πνευματικών δικαιωμάτων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. 

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/over-1-400-chinese-firms-operating-in-blockchain-industry-national-whitepaper-shows

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X