Οι πλατφόρμες DeFi πρέπει να ενισχύσουν την ασφάλεια, λέει ο πρώην εισαγγελέας
DEFI

Οι πλατφόρμες DeFi πρέπει να ενισχύσουν την ασφάλεια, λέει ο πρώην εισαγγελέας

Ο Ari Redbord, ο οποίος τώρα εργάζεται στην εταιρεία κρύπτο TRM Labs, λέει ότι οι επιτιθέμενοι γίνονται πιο εξελιγμένοι.

Η καταστολή των παραβιάσεων κρύπτο θα απαιτήσει σκληρότερη άμυνα στον κυβερνοχώρο, δήλωσε ο Ari Redbord, επικεφαλής νομικών και κυβερνητικών υποθέσεων στην εταιρεία sleuthing κρύπτο TRM Labs, στο « First Mover » του CoinDesk TV την Πέμπτη.

Ο Redbord, πρώην εισαγγελέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, είπε ότι η εύρεση στρατηγικών για τον εντοπισμό και τον εντοπισμό της παράνομης δραστηριότητας θα σημαίνει ανάπτυξη καλύτερων «εργαλείων ευφυΐας blockchain» που μπορούν να εντοπίσουν νέους μίκτες προτού μπορέσουν να φτάσουν κακοί παράγοντες.

«Οι κακοί γίνονται καλύτεροι και οι τακτικές τους γίνονται πιο εξελιγμένες», είπε ο Ρέντμπορντ. «Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι τα εργαλεία, οι κανονισμοί και οι ερευνητές και οι αρχές επιβολής του νόμου γίνονται επίσης πιο εξελιγμένοι».

Σύμφωνα με την TRM Labs, περισσότερα από 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια έχουν εξαντληθεί σε κρύπτο φέτος. Περίπου το 80%, ή περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια, στοχεύει στην αποκεντρωμένη χρηματοδότηση ( DeFi ).

Αυτό οφείλεται στο ότι πολλές πλατφόρμες DeFi είναι νέες και δεν έχουν αναπτύξει ακόμα ισχυρά εργαλεία κυβερνοασφάλειας και επειδή οι πλατφόρμες έχουν μεγάλη ρευστότητα, είπε.

Κατά τη διάρκεια του ίδιου τμήματος στο “First Mover”, η Erin Plante, αντιπρόεδρος ερευνών στην Chainalysis, μια άλλη εταιρεία κρύπτο, είπε ότι συμβαίνουν πολλές επιθέσεις σε γέφυρες που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων μεταξύ διαφορετικών πλατφορμών.

Η Chainalysis διαπίστωσε ότι η «εξέλιξη στη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες» γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί καθώς οι κακοί προσπαθούν να εξαργυρώσουν σε κεντρικά ανταλλακτήρια που είναι πιθανό να αγνοούν ότι τα κεφάλαια έχουν κλαπεί επειδή οι κακοί παράγοντες έχουν κρύψει την πηγή των κεφαλαίων μέσω της χρήσης πολλαπλών μίξερ.

Οι μίκτες κρύπτο, οι οποίοι λειτουργούν σαν μαύρα κουτιά, δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να στέλνουν και να λαμβάνουν bitcoin ( BTC ) ανώνυμα.

«Υπάρχει πραγματικά ανάγκη να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε τη νοημοσύνη και τα εργαλεία για να μπορούμε να εντοπίσουμε τους νέους μίκτες που εμφανίζονται σε αυτά τα μέρη», είπε ο Plante.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2022/12/29/defi-platforms-need-to-beef-up-security-former-prosecutor-says/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X