Η Kraken εγκαταλείπει την Ιαπωνία για δεύτερη φορά, κατηγορώντας την για «αδύναμη αγορά κρύπτο»
KRAKEN

Η Kraken εγκαταλείπει την Ιαπωνία για δεύτερη φορά, κατηγορώντας την για «αδύναμη αγορά κρύπτο»

Το ανταλλακτήριο κρύπτο δήλωσε ότι θα διαγραφεί από τον Οργανισμό Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Ιαπωνίας ως φορέας ανταλλαγής περιουσιακών στοιχείων κρύπτο από τις 31 Ιανουαρίου.

Το παγκόσμιο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Kraken αποφάσισε να σταματήσει τις δραστηριότητές του στην Ιαπωνία για δεύτερη φορά, επικαλούμενος την πίεση στους πόρους του εν μέσω μιας «αδύναμης αγοράς κρυπτονομισμάτων».

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου της 28ης Δεκεμβρίου , η Kraken είπε ότι αποφάσισε να σταματήσει τις δραστηριότητές του στην Ιαπωνία και να διαγραφεί από την Υπηρεσία Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών έως τις 31 Ιανουαρίου 2023, κάτι που ανέφερε ότι ήταν μέρος των προσπαθειών για «προτεραιότητα πόρων» και επενδύσεων, δηλώνοντας:

«Οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς στην Ιαπωνία σε συνδυασμό με μια αδύναμη αγορά κρύπτο παγκοσμίως σημαίνουν ότι οι πόροι που απαιτούνται για την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησής μας στην Ιαπωνία δεν δικαιολογούνται αυτή τη στιγμή».

«Ως αποτέλεσμα, η Kraken δεν θα εξυπηρετεί πλέον πελάτες στην Ιαπωνία μέσω της Payward Asia», πρόσθεσε.

Το ανταλλακτήριο της Kraken που αντιμετωπίζει την Ιαπωνία λειτουργεί από τη θυγατρική της Payward Asia Inc.

Η ίδια θυγατρική εταιρεία λειτούργησε στην Ιαπωνία από το 2014 έως το 2018, προτού αποσυρθεί τον Απρίλιο του 2018, ώστε να μπορέσει να επικεντρώσει καλύτερα τους πόρους της στην ανάπτυξη σε «άλλες γεωγραφικές περιοχές».

Τον Οκτώβριο του 2020, η θυγατρική αποφάσισε να επανεκκινήσει με έδρα στο Τόκιο, προσφέροντας διαπραγματεύσεις spot σε πέντε μεγάλα περιουσιακά στοιχεία με σχέδια επέκτασης. Η δεύτερη επανάληψη έφτασε στο τέλος της, με την Kraken να δεσμεύεται να επιτρέψει σε όλους τους πελάτες που επηρεάζονται να αποσύρουν τα χρήματά τους από το ανταλλακτήριο έως τις 31 Ιανουαρίου το αργότερο.

Οι χρήστες μπορούν να αποσύρουν τα κρυπτονομίσματα σε ένα εξωτερικό πορτοφόλι ή να μετατρέψουν το χαρτοφυλάκιό τους σε γιεν Ιαπωνίας και στη συνέχεια να το μεταφέρουν σε έναν εγχώριο τραπεζικό λογαριασμό. Τα όρια ανάληψης θα καταργηθούν τον Ιανουάριο και θα υπάρξει επίσης μια διαδικασία που θα επιτρέπει στους χρήστες να ανακτούν τον πονταρισμένο Αιθέρα τους, το οποίο θα κοινοποιηθεί σύντομα.

Οι καταθέσεις θα απενεργοποιηθούν στις 9 Ιανουαρίου, αν και οι συναλλαγές θα παραμείνουν.

Η Kraken φαίνεται να έχει επικεντρωθεί στη μείωση του κόστους τους τελευταίους μήνες.

Στις 30 Νοεμβρίου, η Kraken ανακοίνωσε ότι είχε λάβει μία από τις «δύσκολες αποφάσεις» της να μειώσει το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της κατά περίπου 1.100 άτομα, που ισοδυναμεί με το 30% του προσωπικού της, εν μέσω δύσκολων συνθηκών της αγοράς.

Το ανταλλακτήριο είπε ότι οι χαμηλότεροι όγκοι συναλλαγών και οι λιγότερες εγγραφές πελατών συνέβαλαν στην απόφαση της Kraken να μειώσει τα έξοδα και ότι οι αλλαγές ήταν απαραίτητες «για τη διατήρηση της επιχείρησης μακροπρόθεσμα».

Στην ιαπωνική έκδοση της πιο πρόσφατης ανακοίνωσης, η Kraken πρόσθεσε ότι η έξοδός της από την ιαπωνική αγορά δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στη συνολική δραστηριότητα της Kraken.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/kraken-quits-japan-for-second-time-blaming-a-weak-crypto-market

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X