Η Argo Blockchain θα αποφύγει τη χρεοκοπία με διάσωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων από το Galaxy Digital του Novogratz
Argo Galaxy Digital Mining

Η Argo Blockchain θα αποφύγει τη χρεοκοπία με διάσωση 100 εκατομμυρίων δολαρίων από το Galaxy Digital του Novogratz

Η Galaxy θα αγοράσει τις εγκαταστάσεις Helios της Argo για 65 εκατομμύρια δολάρια και θα παράσχει δάνειο 35 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τον εξορύκτη εν μέσω αναδιάρθρωσης.

Η Argo Blockchain (ARBK) θα αποφύγει την υποβολή αίτησης προστασίας από πτώχευση, αφού συμφώνησε να πουλήσει την εγκατάσταση εξόρυξης Helios στο Dickens Country του Τέξας, στην Galaxy Digital για 65 εκατομμύρια δολάρια.

Ο εξορύκτης θα λάβει επίσης ένα νέο δάνειο 35 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του διάσημου επενδυτή Michael Novogratz, η οποία θα είναι εξασφαλισμένη από τον εξοπλισμό εξόρυξης της Argo, σύμφωνα με δήλωση που εστάλη στο CoinDesk.

«Τους τελευταίους μήνες, αναζητούσαμε έναν τρόπο να συνεχίσουμε την εξόρυξη μέσω της bear market, να μειώσουμε το χρέος μας και να διατηρήσουμε την πρόσβαση στο μοναδικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας στο Τέξας», δήλωσε ο CEO της Argo, Peter Wall, στο CoinDesk. «Αυτή η συμφωνία με τη Galaxy επιτυγχάνει όλους αυτούς τους στόχους και μας αφήνει να ζήσουμε για να παλέψουμε άλλη μια μέρα».

Η συναλλαγή θα βοηθήσει την Argo να ενισχύσει τον ισολογισμό της και να αποφύγει τη χρεοκοπία αφού βρέθηκε σε επισφαλή κατάσταση όταν μια συμφωνία χρηματοδότησης 27 εκατομμυρίων δολαρίων απέτυχε τον Οκτώβριο. Νωρίτερα αυτό το μήνα, o miner είπε ότι βρισκόταν σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για να πουλήσει ορισμένα από τα περιουσιακά του στοιχεία και να πραγματοποιήσει μια συναλλαγή χρηματοδότησης εξοπλισμού για να αποφύγει την αίτηση πτώχευσης του Κεφαλαίου 11.

Επιπλέον, η Argo θα συνάψει διετής συμφωνία φιλοξενίας με την Galaxy, εξασφαλίζοντας μια θέση για τους υπολογιστές της Argo να συνεχίσουν την εξόρυξη στις εγκαταστάσεις του Helios, σύμφωνα με τη δήλωση.

Η συμφωνία με την Galaxy είχε δομηθεί για να ενισχύσει τον ισολογισμό και τη κεφαλαιακή διάρθρωση της Argo, δήλωσε στο CoinDesk ο Chris Ferraro, πρόεδρος και επικεφαλής επενδύσεων της Galaxy. Όταν ο miner ξεκίνησε τη διαδικασία του, «ήμασταν σε θέση να λύσουμε πλήρως το πρόβλημα για την Argo, επιταχύνοντας παράλληλα την επέκταση των δικών μας εξορυκτικών δυνατοτήτων», πρόσθεσε.

Οι μετοχές του crypto miner υπερδιπλασιάστηκαν στις αρχές του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Την Τρίτη, η εταιρεία ζήτησε 24ωρη αναστολή των συναλλαγών της μετοχής της που είναι εισηγμένη στο Nasdaq, ενώ η αγορά του Λονδίνου ήταν κλειστή λόγω τραπεζικής αργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Argo είναι μεταξύ πολλών miners που αγωνίζονται να παραμείνουν στη ζωή εν μέσω αυξανόμενου ενεργειακού κόστους χαμηλών τιμών bitcoin ( BTC ).

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Core Scientific (CORZ), ένας από τους μεγαλύτερους miners σε υπολογιστική ισχύ, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης και τον Σεπτέμβριο, η Compute North, μια άλλη μεγάλη εταιρεία στον τομέα, κατέθεσε αίτηση για προστασία κατά της πτώχευσης στο κεφάλαιο 11 . Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία εξόρυξης bitcoin Greenidge δήλωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία αναδιάρθρωσης χρέους με τον δανειστή της Nydig, αν και οι προοπτικές μιας αίτησης πτώχευσης εξακολουθούν να διαφαίνονται.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2022/12/28/bitcoin-miner-argo-will-avoid-bankruptcy-with-100m-bailout-from-novogratzs-galaxy/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X