Αξιωματούχος του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος παραδέχεται την ενοχή του ότι βοήθησε τους εξορύκτες Bitcoin
Mining

Αξιωματούχος του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος παραδέχεται την ενοχή του ότι βοήθησε τους εξορύκτες Bitcoin

Ο Xiao Yi, γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της πόλης Fuzhou, βοήθησε οικονομικά τους εξορύκτες Bitcoin μεταξύ 2017 και 2021.

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το κρατικό καθημερινό πρόγραμμα ειδήσεων Xinwen Lianbo στις 29 Δεκεμβρίου, ο Xiao Yi, ο πρώην γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της πόλης Fuzhou, ομολόγησε την ενοχή του για κατηγορίες διαφθοράς στο Ενδιάμεσο Λαϊκό Δικαστήριο Zhejiang Hangzhou. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως διευθυντής από το 2008 έως το 2021, ο Yi κατηγορήθηκε ότι δέχθηκε πάνω από 125 εκατομμύρια κινεζικά γιουάν (18 εκατομμύρια δολάρια) σε δωροδοκίες που σχετίζονται με κατασκευαστικά προγράμματα και παράνομες προαγωγές.

Εκτός από τις προαναφερθείσες κατηγορίες, ο Yi ομολόγησε επίσης ένοχος για κατηγορίες που σχετίζονται με επιχειρηματικές συναλλαγές μεταξύ του ίδιου και του Bitcoin ανθρακωρύχοι από το 2017 έως το 2021. Δεν είναι σαφές εάν η σειρά των χρεώσεων σχετίζεται. Όπως αναφέρει το Xinwen Lianbo:

«Κατά τη θητεία του από το 2017 έως το 2021 ως Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της πόλης Fuzhou, ο Xiao Yi παρείχε υποστήριξη σε εταιρείες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων με τη μορφή επιδοτήσεων, κεφαλαιακής ενίσχυσης και διασφάλισης ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτές οι πράξεις ήταν αντίθετες με τους εθνικούς κανονισμούς, τη θεωρία της Νέας Ανάπτυξης και οδήγησαν σε τεράστιες απώλειες στη δημόσια περιουσία, με δυσμενείς συνέπειες».

Το δικαστήριο αναβλήθηκε και θα καταδικάσει τον Yi στην προσεχή συνεδρίαση.

Επικαλούμενη την ανάγκη επίτευξης στόχων «ουδετερότητας άνθρακα» και «υψηλού ενεργειακού κόστους», η κινεζική κυβέρνηση απαγόρευσε όλες τις δραστηριότητες εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στις 24 Σεπτεμβρίου 2021. Η νομοθεσία εμποδίζει την πρόσβαση των εξορύξεων κρυπτονομισμάτων στην ηλεκτρική ενέργεια και τις αγορές κεφαλαίων και περιλαμβάνει συνολική απαγόρευση επενδύσεων . 

Ωστόσο, φαίνεται ότι η απαγόρευση ήταν δύσκολο να επιβληθεί, εν μέρει λόγω της αποκεντρωμένης και peer-to-peer φύσης της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων. Τον Μάιο του 2022, η Κίνα επέστρεψε ως ο δεύτερος μεγαλύτερος κόμβος εξόρυξης Bitcoin στον κόσμο παρά την απαγόρευση . Η ίδια η νομοθεσία επιτρέπει επίσης στις τοπικές αρχές να επιβάλλουν ένα τιμολόγιο εξόρυξης κρυπτονομισμάτων 0,30 γιουάν (0,0431 $) ανά κιλοβατώρα χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας ως εναλλακτική λύση στη διακοπή της ενέργειας σε περίπτωση ανακάλυψης.

Οι Κινέζοι εξορύκτες κρυπτογράφησης έχουν αποδειχθεί ανθεκτικοί παρά την καταστολή σε εθνικό επίπεδο. Πηγή: Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/chinese-communist-party-official-pleads-guilty-to-helping-bitcoin-miners

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X