Ο Sam Bankman-Fried της FTX δανείστηκε από την Alameda για να αγοράσει μετοχές της Robinhood
FTX

Ο Sam Bankman-Fried της FTX δανείστηκε από την Alameda για να αγοράσει μετοχές της Robinhood

Ο πρώην επικεφαλής της FTX, Sam Bankman-Fried, δανείστηκε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από την Alameda Research για να αγοράσει το μερίδιό του στην εφαρμογή συναλλαγών Robinhood Markets (HOOD), σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα .

Σε μια ένορκη κατάθεση που δόθηκε σε δικαστήριο της Καραϊβικής πριν από τη σύλληψή του, ο Bankman-Fried είπε ότι ο ίδιος και ο συνιδρυτής της FTX, Gary Wang, δανείστηκαν μαζί πάνω από 546 εκατομμύρια δολάρια από την Alameda μέσω γραμματίων τον Απρίλιο και τον Μάιο. Χρησιμοποίησαν αυτά τα χρήματα για να κεφαλαιοποιήσουν την Emergent Fidelity Technologies Ltd., την εταιρεία κέλυφος που τον Μάιο αγόρασε μερίδιο 7,6% της Robinhood .

Η ένορκη βεβαίωση παρέχει μια νέα καμπύλη στον αγώνα τριών δρόμων για να διεκδικήσει τα 56 εκατομμύρια μετοχές της Robinhood. Ο δανειστής κρύπτο BlockFi, ο όμιλος FTX και ο ίδιος ο Bankman-Fried προσπάθησαν να διεκδικήσουν τις μετοχές, οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν αξία άνω των 440 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο δανειστής κρύπτο BlockFi, ο οποίος όπως και η FTX έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης, ισχυρίστηκε σε δικαστικό έγγραφο ότι του οφείλονταν τα δικαιώματα στις μετοχές της Robinhood λόγω μιας συμφωνίας που έκανε ο Bankman-Fried στις αρχές Νοεμβρίου. Οι μετοχές είχαν ενεχυριαστεί ως εγγύηση έναντι ενός δανείου που έλαβε η Alameda Research – η ίδια εταιρεία της οποίας τα κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά των μετοχών στην αρχή, σύμφωνα με την κατάθεση της Τρίτης.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2022/12/27/ftxs-sam-bankman-fried-borrowed-from-alameda-to-buy-robinhood-shares/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X