Η Ιαπωνία θα κάνει άρση της απαγόρευσης των ξένων stablecoins όπως το USDT το 2023
Stablecoin

Η Ιαπωνία θα κάνει άρση της απαγόρευσης των ξένων stablecoins όπως το USDT το 2023

Κανένα από τα 31 ανταλλακτήρια κρύπτο που είναι εγγεγραμμένα στην Υπηρεσία Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Ιαπωνίας δεν προσφέρει επί του παρόντος συναλλαγές σε σταθερά νομίσματα όπως USDT ή USDC.

Οι ιαπωνικές ρυθμιστικές αρχές επανεξετάζουν ορισμένους σημαντικούς περιορισμούς κρυπτονομισμάτων που σχετίζονται με τη χρήση stablecoins όπως τα Tether, USDC.

Η Υπηρεσία Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSA) της Ιαπωνίας θα άρει την απαγόρευση της εγχώριας διανομής stablecoins που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό το 2023, ανέφερε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Nikkei στις 26 Δεκεμβρίου.

Οι νέοι κανονισμοί για το stablecoin στην Ιαπωνία θα επιτρέψουν στα τοπικά ανταλλακτήρια να χειρίζονται τις συναλλαγές stablecoin υπό την προϋπόθεση διατήρησης περιουσιακών στοιχείων από καταθέσεις και ανώτατου ορίου εμβασμάτων. «Εάν οι πληρωμές με χρήση stablecoin εξαπλωθούν, τα διεθνή εμβάσματα μπορεί να γίνουν ταχύτερα και φθηνότερα», σημειώνει η έκθεση.

Το να επιτραπεί η διανομή stablecoin στην Ιαπωνία θα απαιτήσει επίσης περισσότερους κανονισμούς σχετικά με τους ελέγχους κατά του ξεπλύματος χρήματος, δήλωσε η FSA. Η αρχή άρχισε τη Δευτέρα να συλλέγει σχόλια σχετικά με προτάσεις για άρση της απαγόρευσης του stablecoin στην Ιαπωνία. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το κοινοβούλιο της Ιαπωνίας ενέκρινε νομοσχέδιο για την απαγόρευση της έκδοσης stablecoin από μη τραπεζικά ιδρύματα τον Ιούνιο του 2022.

Το τελευταίο μέτρο θα επηρεάσει σημαντικά τις υπηρεσίες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων που προσφέρονται στην Ιαπωνία, καθώς επί του παρόντος, κανένα τοπικό ανταλλακτήριο δεν παρέχει συναλλαγές σε σταθερά νομίσματα όπως το USDT ή το USDC.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, κανένα από τα 31 ιαπωνικά ανταλλακτήρια που είναι εγγεγραμμένα στην FSA – συμπεριλαμβανομένων εταιρειών όπως το BitFlyer ή το Coincheck – δεν διαχειριζόταν συναλλαγές σε stablecoins από τις 30 Νοεμβρίου 2022.

Το BitFlyer, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στην Ιαπωνία, διαπραγματεύεται συνολικά πέντε κρυπτονομίσματα κατά τη στιγμή της γραφής, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, XRP και Stellar σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko.

Οι ιαπωνικές αρχές εργάζονται ενεργά πρόσφατα σε κανονισμούς που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα. Στις 15 Δεκεμβρίου, το κυβερνών κόμμα της Ιαπωνίας, η φορολογική επιτροπή του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, ενέκρινε μια πρόταση που καταργεί την απαίτηση για τις εταιρείες κρύπτο να πληρώνουν φόρους για τα κέρδη σε χαρτί που εκδίδονται tokens. Προηγουμένως, οι τοπικές ρυθμιστικές αρχές εξέδωσαν επίσης συστάσεις κατά της χρήσης αλγοριθμικών stablecoins όπως το TerraUSD (UST).

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/japan-to-lift-the-ban-on-foreign-stablecoins-like-usdt-in-2023-report

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X