Η Fidelity σχεδιάζει την αγορά NFT και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στο metaverse
Fidelity Metaverse NFT Web3

Η Fidelity σχεδιάζει την αγορά NFT και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στο metaverse

Οι αιτήσεις για εμπορικά σήματα που υποβλήθηκαν πρόσφατα περιγράφουν μια μακρά λίστα πιθανών οδών για την εταιρεία στο metaverse.

Ο επενδυτικός γίγαντας Fidelity Investments έχει καταθέσει αιτήσεις εμπορικών σημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες για μια σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες Web3, συμπεριλαμβανομένης μιας αγοράς μη ανταλλάξιμου διακριτικού (NFT) και υπηρεσιών χρηματοοικονομικών επενδύσεων και συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στο metaverse.

Αυτό είναι σύμφωνα με τρεις καταθέσεις εμπορικών σημάτων που υποβλήθηκαν στο Γραφείο Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO) στις 21 Δεκεμβρίου, τις οποίες επισήμανε ο εξουσιοδοτημένος πληρεξούσιος εμπορικών σημάτων Mike Kondoudis σε tweet της 27ης Δεκεμβρίου.

Ένας από τους βασικούς τομείς εστίασης της εταιρείας φαίνεται να είναι το metaverse, με το Fidelity να υποδεικνύει ότι θα μπορούσε να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών υπηρεσιών σε εικονικούς κόσμους, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβαίων κεφαλαίων, των συνταξιοδοτικών κεφαλαίων, της διαχείρισης επενδύσεων και του οικονομικού σχεδιασμού.

Φαίνεται επίσης ότι οι υπηρεσίες πληρωμών που βασίζονται στο metaverse θα μπορούσαν να είναι υπό κατασκευή, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών πληρωμών λογαριασμών, των μεταφορών κεφαλαίων και της «οικονομικής διαχείρισης λογαριασμών πιστωτικών καρτών στο metaverse και σε άλλους εικονικούς κόσμους».

Όσον αφορά τα κρύπτο, οι καταθέσεις υποδεικνύουν ότι η εταιρεία θα μπορούσε να ξεκινήσει υπηρεσίες συναλλαγών και διαχείρισης στο metaverse, μαζί με την παροχή υπηρεσιών πορτοφολιού εικονικού νομίσματος.

«Υπηρεσίες ηλεκτρονικού πορτοφολιού με τη φύση της ηλεκτρονικής αποθήκευσης και επεξεργασίας εικονικού νομίσματος για ηλεκτρονικές πληρωμές και συναλλαγές μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου υπολογιστών. ψηφιακό νόμισμα, εικονικό νόμισμα, ψηφιακό διακριτικό κρυπτονομίσματος», αναφέρεται στην κατάθεση.

Καταχώρηση εμπορικού σήματος Fidelity Investments: USPTO

Επιπλέον, η Fidelity υπογραμμίζει ότι θα μπορούσε να προσφέρει εκπαιδευτικές υπηρεσίες στο metaverse με τη μορφή «διεξαγωγής μαθημάτων, εργαστηρίων, σεμιναρίων και συνεδρίων στον τομέα των επενδύσεων και στον τομέα του μάρκετινγκ χρηματοοικονομικών υπηρεσιών».

«Παροχή επιχειρηματικών πληροφοριών σε παρόχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μέσω διαδικτυακού τόπου, στον τομέα του επιχειρηματικού μάρκετινγκ στο metaverse και σε άλλους εικονικούς κόσμους. υπηρεσίες παραπομπής στον τομέα των επενδυτικών συμβουλών και του οικονομικού σχεδιασμού στο metaverse και σε άλλους εικονικούς κόσμους», αναφέρεται σε μια κατάθεση.

Τα NFTs είναι επίσης στα σχέδια της Fidelity, με τον διαχειριστή επενδύσεων να δηλώνει ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει μια «διαδικτυακή αγορά για αγοραστές και πωλητές ψηφιακών μέσων, συγκεκριμένα, NFTs», ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτά είναι αραιές.

Τα τελευταία αρχεία από την Fidelity δείχνουν ότι η εταιρεία δεν έχει τρομάξει από την έντονη bear market το 2022 και την πρόσφατη κατάρρευση του FTX, και αντίθετα προσπαθεί να αυξήσει την έκθεση και τις προσφορές της στο Web3.

Η εταιρεία ουσιαστικά περιέγραψε ως τέτοια και ζήτησε αυστηρότερη ρύθμιση όταν ανταποκρινόταν σε επιστολή της 21ης ​​Νοεμβρίου από τους γερουσιαστές Elizabeth Warren, Tina Smith και Richard Durbin που μισούσαν τα κρυπτονομίσματα, οι οποίοι είχαν καλέσει τη Fidelity να επανεξετάσει τα Bitcoin της. Συνταξιοδοτικά προϊόντα λόγω της «πτητικής, ταραχώδους και χαοτικής» φύσης των περιουσιακών στοιχείων κρύπτο.

Ένας εκπρόσωπος της Fidelity είπε στην Cointelegraph εκείνη την εποχή ότι η εταιρεία «έχει πάντα προτεραιότητα τη λειτουργική αριστεία και την προστασία των πελατών» και σημείωσε ότι «πρόσφατα γεγονότα» στη βιομηχανία κρύπτο απλώς «υπογράμμισαν τη σημασία των προτύπων και των διασφαλίσεων».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο, η Fidelity φέρεται να προσπαθούσε να ενισχύσει τη μονάδα κρύπτο προσλαμβάνοντας 100 νέα μέλη προσωπικού , σε πλήρη αντίθεση με ορισμένες εταιρείες κρύπτο που έχουν απολύσει σημαντικό αριθμό εργαζομένων φέτος.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/fidelity-plans-nft-marketplace-and-financial-services-in-the-metaverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X