Ο Andre Cronje λέει ότι η Fantom θα επικεντρωθεί στην επέκταση οικοσυστήματος DApp το 2023
DApp Fantom

Ο Andre Cronje λέει ότι η Fantom θα επικεντρωθεί στην επέκταση οικοσυστήματος DApp το 2023

Η Fantom δεσμεύτηκε προηγουμένως να μειώσει το token burn rate της κατά 75% για να δώσει κίνητρα για την ανάπτυξη αποκεντρωμένων εφαρμογών.

Σε μια νέα ανάρτηση Medium που δημοσιεύτηκε στις 26 Δεκεμβρίου, ο decentralized finance architect Andre Cronje επιβεβαίωσε τους στόχους και τις προτεραιότητες για το οικοσύστημα Fantom το 2023. Ο Cronje, ο οποίος προηγουμένως δημιούργησε πρωτόκολλα όπως το Yearn.finance και το Keep3rV1, αποκάλυψε επίσης ότι δέχτηκε μια θέση ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου τόσο της Fantom Foundation Ltd όσο και της Fantom Operations Ltd, οι οποίες επιβλέπουν το ομώνυμο οικοσύστημα ακρυλικών γραφημάτων.

«Ο πρωταρχικός μας στόχος κατά τους επόμενους 12 μήνες θα είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος για τους προγραμματιστές dapp για τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων, διαφοροποιώντας τους εαυτούς μας από άλλες λύσεις επιπέδου 1».

Ένα βασικό σημείο στον οδικό χάρτη Fantom του 2023 τou Cronje είναι η δημιουργία εσόδων από gas monetization, το οποίο θα επέτρεπε την κατανομή εσόδων για αποκεντρωμένες εφαρμογές ή DApps ως αναπτυξιακό κίνητρο. Επιπλέον, τα Fantom DApps θα μπορούν να αλληλεπιδρούν χωρίς το πορτοφόλι να χρειάζεται να πληρώνει το ίδιο τα gas fees, μέσω gas subsidies. «Οι χρήστες δεν χρειάζεται να έχουν ή να γνωρίζουν για το FTM [κατά τη διάρκεια του onboarding]», έγραψε ο Cronje.

Άλλοι τομείς του «gas reform» περιλαμβάνουν τον τερματισμό της διάκρισης μεταξύ έξυπνων συμβολαίων και λογαριασμών που ανήκουν σε εξωτερικούς, ώστε όλοι να μπορούν να ξεκινούν συναλλαγές και να πληρώνουν για τα gas fees. Διακριτικά εκτός από FTM θα ήταν επίσης επιλέξιμο για χρήση ως gas fees στο πρωτόκολλο.

Όσον αφορά τις νέες εξελίξεις, o Cronje σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην κατασκευή της εικονικής μηχανής Fantom και ενός νέου μηχανισμού αποθήκευσης. Όσον αφορά την οικονομική διαχείριση του πρωτοκόλλου, ο Cronje έγραψε:

«Όπως έχει ανακοινωθεί δημόσια, βρισκόμαστε σε μια πολύ βιώσιμη και υγιή θέση δεδομένου του τρέχοντος οικονομικού κλίματος, και ειδικά σε σύγκριση με το 2018. Αυτή είναι τελικά μια απειλή για την ύπαρξή μας που δεν χρειάζεται να ανησυχούμε πολύ».

Η Cointelegraph ανέφερε προηγουμένως την 1η Δεκεμβρίου ότι η Fantom είχε ανακοινώσει σχέδια να μειώσει το token burn rate κατά 75% για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα ανταμοιβής DApp. Τα DApps πρέπει να έχουν καταγράψει 1.000.000 ή περισσότερες συναλλαγές και να έχουν περάσει τουλάχιστον τρεις μήνες στο δίκτυο Fantom Opera για να είναι επιλέξιμες για ανταμοιβές.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/andre-cronje-says-fantom-will-focus-on-dapp-ecosystem-expansion-in-2023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X