Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Βραζιλίας CVM ανοίγει έναν δρόμο για επενδύσεις κεφαλαίων σε κρύπτο
cryptocurrency

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Βραζιλίας CVM ανοίγει έναν δρόμο για επενδύσεις κεφαλαίων σε κρύπτο

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Βραζιλίας CVM άνοιξε τον δρόμο για τα κεφάλαια να βουτήξουν σε επενδύσεις που βασίζονται σε κρυπτονομίσματα. Το ίδρυμα εξέδωσε ένα νέο σύνολο κανόνων που επιτρέπει στα χρηματοοικονομικά επενδυτικά κεφάλαια να επενδύουν σε μάρκες κρυπτονομισμάτων με τις ισοδύναμες προστασίες που προσφέρονται σε άλλα επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία, όπως μετοχές και ομόλογα, ανοίγοντας νέες αγορές για αυτές τις εταιρείες.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Βραζιλίας CVM ρυθμίζει τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα για αμοιβαία κεφάλαια

Η Βραζιλία έχει κάνει ένα ακόμη βήμα για την τακτοποίηση και υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων ως επενδυτικών μέσων. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Βραζιλίας ενέκρινε ένα νέο σύνολο κανόνων που επιτρέπουν πλέον σε καθιερωμένα κεφάλαια να επενδύουν σε κρυπτονομίσματα, ανοίγοντας μια νέα αγορά για αυτά τα ιδρύματα.

Οι κανόνες, οι οποίοι ψηφίστηκαν μετά την επικύρωση του νόμου περί κρυπτονομισμάτων από τον Πρόεδρο Jair Bolsonaro την περασμένη εβδομάδα, ρυθμίζουν τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα με τρόπο που αυτές οι εταιρείες θα μπορούν να απολαμβάνουν την ίδια προστασία που είναι διαθέσιμη για άλλα επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία, όπως μετοχές και ομόλογα.

Το εγκεκριμένο πλαίσιο απαιτεί ρητά ότι οι πράξεις με κρυπτονομίσματα πρέπει να διεξάγονται σε ανταλλακτήρια που έχουν εγκριθεί από την Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας ή από το CVM της χώρας. Εάν αυτά γίνονται offshore, οι επενδύσεις θα πρέπει να επιβλέπονται από έναν τοπικό επόπτη.

Με οποιονδήποτε τρόπο, αυτά τα ιδρύματα «θα έχουν νομική αρμοδιότητα να επιβλέπουν και να επιθεωρούν τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται, μεταξύ άλλων όσον αφορά τον περιορισμό των καταχρηστικών πρακτικών στην αγορά, καθώς και το ξέπλυμα χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και τη διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής».

Ωστόσο, δεν θα επιτρέπεται σε κάθε περιουσιακό στοιχείο να εισέλθει στο χαρτοφυλάκιο αυτών των κεφαλαίων, καθώς αυτά θα πρέπει να εμπίπτουν στις κατηγορίες που περιγράφονται στον πρόσφατα εγκεκριμένο νόμο περί κρυπτογράφησης.

Η υιοθέτηση και η ρύθμιση εξελίσσονται

Η έκδοση αυτού του νέου πλαισίου λίγες μέρες μετά την κύρωση του νόμου για τα κρυπτονομίσματα στη χώρα δείχνει ότι τα ιδρύματα στη Βραζιλία είναι πρόθυμα να τακτοποιήσουν το καθεστώς αυτών των περιουσιακών στοιχείων σε διάφορους τομείς. Η ίδια η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Βραζιλίας πραγματοποίησε ένα pivot, αφού αρνήθηκε την ευκαιρία σε κεφάλαια να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα το 2018.

Ωστόσο, η επιτροπή άλλαξε αυτόν τον νόμο μήνες αργότερα για να επιτρέψει στα κεφάλαια να επενδύουν σε κρύπτο. Η Βραζιλία έχει δείξει σημαντικό επίπεδο υιοθέτησης κρύπτο τόσο από πολίτες όσο και από εταιρείες. Σύμφωνα με τους αριθμούς που παρουσίασε η φορολογική αρχή της Βραζιλίας (RFB), σχεδόν 42.000 εταιρείες αγόρασαν κρυπτονομίσματα τον Οκτώβριο, σπάζοντας ρεκόρ αγορών.

Το ίδιο ρεκόρ αγορών, αλλά για ιδιώτες, καταρρίφθηκε τον Σεπτέμβριο όταν σχεδόν 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι αγόρασαν κρύπτο. Λόγω αυτής της δημοτικότητας, πολλά παραδοσιακά και ψηφιακά ιδρύματα έχουν ξεκινήσει ή θα προσφέρουν υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Nubank, Itau και Santander, ενώ ακόμη και μια ψηφιακή έκδοση του real, του νομίσματος fiat της Βραζιλίας, είναι επίσης στα σκαριά.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/brazilian-securities-commission-cvm-opens-a-path-for-funds-to-invest-in-crypto/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X