Η Bitcoin mining pool BTC.com αναφέρει κυβερνοεπίθεση 3 εκατομμυρίων δολαρίων
bitcoin Mining

Η Bitcoin mining pool BTC.com αναφέρει κυβερνοεπίθεση 3 εκατομμυρίων δολαρίων

Η BTC.com, η έβδομη μεγαλύτερη Bitcoin mining pool, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες κεφαλαίων πελατών της δεν επηρεάστηκαν από την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η μεγάλη mining pool κρυπτονομισμάτων BTC.com υπέστη κυβερνοεπίθεση με αποτέλεσμα σημαντική απώλεια κεφαλαίων εταιρείας και πελατών.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου, με τους επιτιθέμενους να έκλεψαν περίπου 700.000 δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία πελατών και 2,3 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Η μητρική εταιρεία του mining pool, BIT Mining Limited, έκανε την επίσημη  ανακοίνωση  στις 26 Δεκεμβρίου.

Η BIT Mining και η BTC.com ανέφεραν την κυβερνοεπίθεση στις αρχές επιβολής του νόμου στο Shenzhen της Κίνας. Στη συνέχεια, οι τοπικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για το περιστατικό, συλλέγοντας στοιχεία και ζητώντας βοήθεια από αρμόδιες υπηρεσίες στην Κίνα. Οι προσπάθειες έχουν ήδη βοηθήσει το BTC.com να ανακτήσει ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία, σημειώνει η ανακοίνωση.

«Η Εταιρεία θα καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την ανάκτηση των κλεμμένων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε η BIT Mining, προσθέτοντας ότι έχει επίσης αναπτύξει τεχνολογία για «καλύτερο αποκλεισμό και αναχαίτιση των χάκερ».

Παρά το περιστατικό, το BTC.com συνεχίζει να εκτελεί τις υπηρεσίες του mining pool για πελάτες, με την εταιρεία να αναφέρει:

“Το BTC.com λειτουργεί αυτήν τη στιγμή τις δραστηριότητές του ως συνήθως και εκτός από τις υπηρεσίες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων του, οι υπηρεσίες κεφαλαίων πελατών του δεν επηρεάζονται.”

Το BTC.com, μια από τις μεγαλύτερες mining pools κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, παρέχει υπηρεσίες εξόρυξης πολλαπλών νομισμάτων για διάφορα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin και το Litecoin. Εκτός από τις υπηρεσίες εξόρυξης, το BTC.com λειτουργεί επίσης ένα πρόγραμμα περιήγησης blockchain. Η μητρική της εταιρεία, η BIT Mining, είναι μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η ομάδα εξόρυξης BTC.com είναι η έβδομη μεγαλύτερη παγκοσμίως, αντιπροσωπεύοντας το 2,5% της συνολικής διανομής της mining pool τις τελευταίες επτά ημέρες και με ρυθμό κατακερματισμού 5,80 exahashes ανά δευτερόλεπτο (EH/s), σύμφωνα με τα δεδομένα του BTC.com. Η συνεισφορά όλων των εποχών αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 5% του συνολικού ποσοστού κατακερματισμού.

Διανομή πισίνας εξόρυξης Bitcoin τις τελευταίες επτά ημέρες. Πηγή: BTC.com

Η έρευνα για την κυβερνοεπίθεση κατά του BTC.com φέρνει μια ακόμη νομική υπόθεση που σχετίζεται με τα κρύπτο στην Κίνα, η οποία επέλεξε να απαγόρευση ολικής απαγόρευσης σε όλες τις λειτουργίες κρύπτο πέρυσι. Παρά την απαγόρευση, η Κίνα επανεμφανίστηκε ως ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος ποσοστού κατακερματισμού Bitcoin τον Ιανουάριο του 2022, αφού έχασε την πρώτη θέση και έπεσε κατακόρυφα το 2021.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-mining-pool-btc-com-reports-3m-cyberattack

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X