Συνελήφθησαν 2 στελέχη του ανταλλακτηρίου κρύπτο AAX στο Χονγκ Κονγκ: Έκθεση
cryptocurrency Exchange

Συνελήφθησαν 2 στελέχη του ανταλλακτηρίου κρύπτο AAX στο Χονγκ Κονγκ: Έκθεση

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της AAX, Liang Haoming, και ο ιδρυτής της AAX, Thor Chan, συνελήφθησαν στις 23 Δεκεμβρίου.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ συνέλαβε δύο στελέχη του ανταλλακτηρίου κρύπτο AAX που κατηγορούνται για απάτη και παραπλάνηση της αστυνομίας, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Weigao Capital Liang Haoming και ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της AAX Thor Chan συνελήφθησαν στις 23 Δεκεμβρίου. Οι τοπικές αρχές τους κατηγόρησαν ότι ισχυρίστηκαν ότι υπήρχε «συντήρηση συστήματος» ως δικαιολογία για να καθυστερήσουν τους πελάτες να αποσύρουν περιουσιακά τους στοιχεία λόγω ζητημάτων ρευστότητας.

Ένα από τα στελέχη φέρεται επίσης να είπε ψέματα στην αστυνομία για το χρονοδιάγραμμα των δραστηριοτήτων του στην εταιρεία, παραπλανώντας σκόπιμα τις αρχές επιβολής του νόμου.

Δύο τραπεζικοί λογαριασμοί της ΑΑΧ καθώς και τραπεζικοί λογαριασμοί και ακίνητα του στελέχους έχουν δεσμευτεί. Ένα τρίτο στέλεχος φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό με ένα πορτοφόλι AAX και ιδιωτικά κλειδιά που η αστυνομία πιστεύει ότι περιέχει περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Οι περιουσίες του στο Χονγκ Κονγκ κατασχέθηκαν από την αστυνομία. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αρχές του Χονγκ Κονγκ συνεργάζονται στενά με ερευνητές του εξωτερικού για τον εντοπισμό των κεφαλαίων.

Η πλατφόρμα με έδρα το Χονγκ Κονγκ έχει κλείσει από τα μέσα Νοεμβρίου για «συντήρηση συστήματος», αφήνοντας 2 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες χωρίς πρόσβαση στα κεφάλαιά τους. Έκτοτε, η τοπική αστυνομία έχει λάβει περισσότερες από 337 αναφορές από θύματα στην Κίνα, την Ταϊβάν, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Οι αναλήψεις σταμάτησαν από την AAX στις 14 Νοεμβρίου, επικαλούμενη ένα σφάλμα στην αναβάθμιση του συστήματος του ανταλλακτηρίου. Η εταιρεία διαβεβαίωσε την κοινότητά της ότι η διακοπή της απόσυρσης δεν είχε καμία σχέση με την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρύπτο FTX, όπως είχαν υποδείξει φήμες. 

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο αντιπρόεδρος της AAX για παγκόσμιο μάρκετινγκ και επικοινωνίες ανακοίνωσε την παραίτησή του. Ο Ben Caselin επιβεβαίωσε στο Twitter ότι είχε αποχωρήσει από το ανταλλακτήριο κρύπτο , δηλώνοντας ότι παρά τις προσπάθειές του να αγωνιστεί για την κοινότητα, οι πρωτοβουλίες που πρότεινε δεν έγιναν αποδεκτές. Περιέγραψε τον επικοινωνιακό του ρόλο ως «κούφιο».

Στη Νιγηρία, ο τερματισμός των εργασιών της AAX οδήγησε σε χρήστες να  παρενοχλούν πρώην υπαλλήλους του γραφείου του Lagos του ανταλλακτηρίου κρύπτο . 

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/2-executives-of-crypto-exchange-aax-arrested-in-hong-kong-report

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X