Οι προγραμματιστές Cardano παρουσιάζουν νέες εξαιρετικά ανοδικές καινοτομίες ενόψει του 2023
Cardano

Οι προγραμματιστές Cardano παρουσιάζουν νέες εξαιρετικά ανοδικές καινοτομίες ενόψει του 2023

Το οικοσύστημα Cardano συνεχίζει να παρουσιάζει καινοτομίες που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή του το 2023. Μια τέτοια καινοτομία είναι το Carp, ένας νέος δείκτης Cardano SQL και αντικατάσταση του dbSync.

Το εργαλείο που κυκλοφόρησε από την εταιρεία blockchain dcSpark που βασίζεται σε προϊόντα επιτρέπει σε οποιονδήποτε να εκτελέσει έναν τοπικό δείκτη τιμών για τα εγγενή στοιχεία του Cardano. Σύμφωνα με το dcSpark, το εργαλείο το κάνει αυτό εξ ολοκλήρου από δεδομένα on-chain και δεν απαιτεί API τρίτου μέρους. Στην ανακοίνωσή της, η dcSpark περιγράφει τον Κυπρίνο ως:

«Ένας εξαιρετικά γρήγορος, εξαιρετικά ευέλικτος δείκτης για το Cardano που τώρα υποστηρίζει την ευρετηρίαση και των κορυφαίων DEX! Ανυπομονώ να δω τι κατασκευάζετε όλοι με αυτό και ποια άλλα DEX μπορούν να προστεθούν στη συνέχεια.”

Ο Sebastien Guillemot, CTO και συνιδρυτής του dcSpark, πρόσθεσε ότι το εργαλείο είναι δωρεάν για χρήση, καθώς δεν απαιτεί API. Ο δείκτης, που κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα επιχορηγήσεων Cardano Project Catalyst, υποστηρίζει ήδη τρία αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια Cardano. Αυτά περιλαμβάνουν τα Minswap, Wingriders και SundaeSwap.

Η κοινότητα Cardano στρέφει την προσοχή στις επερχόμενες αναβαθμίσεις Voltaire

Ενώ η Carp έχει ήδη κυκλοφορήσει, το Cardano έχει πολλές άλλες καινοτομίες που η κοινότητα βαρύνει. Το JCRYPTO, ένα εκπαιδευτικό podcast με επίκεντρο το Cardano, έχει αναλάβει να εξηγήσει την Πρόταση Βελτίωσης Cardano (CIP) που θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της αναβάθμισης Voltaire που έχει προγραμματιστεί για το 2023, CIP-1694. 

Το CIP θα εισαγάγει έναν μηχανισμό διακυβέρνησης εντός της αλυσίδας που θα αποτελέσει πρόδρομο για τη μετάβαση στη φάση Voltaire στο Cardano. Το CIP αναπτύχθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της IOG Charles Hoskinson και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ψηφοφορία αφού προτάθηκε από τον προγραμματιστή Jared Cordouan στα τέλη Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ο Hoskinson επαίνεσε το podcast για την προσπάθειά του να κατανοήσει το CIP. Ενθάρρυνε περαιτέρω την κοινότητα Cardano να διαβάσει το CIP και να μοιραστεί τη γνώμη της. 

«Χαίρομαι που βλέπω την κοινότητα να περνάει αυτό. Θα ήθελα να ενθαρρύνω όλους στο Cardano να κάνουν ανάγνωση του CIP και να μοιραστούν τις απόψεις σας τόσο υπέρ όσο και κατά», έγραψε σε ένα tweet. 

Η αναβάθμιση του Voltaire χρεώνεται να κινήσει το Cardano να υιοθετήσει αποκεντρωμένη διακυβέρνηση πλήρως σε επίπεδο πρωτοκόλλου. Ο Hoskinson είχε προηγουμένως σημειώσει ότι η αναβάθμιση του Voltaire θα έδινε τον Cardano πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Επιπλέον, το Cardano συνεχίζει να εργάζεται σε άλλα έργα, συμπεριλαμβανομένων των Hydra και Mithril, που θα αποφέρουν τεράστια οφέλη κλιμάκωσης στο Cardano. Επί του παρόντος, το Cardano είναι το πιο ενεργά ανεπτυγμένο δίκτυο blockchain με τον αριθμό των σημαντικών υποβολών στο αποθετήριο GitHub.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://zycrypto.com/cardano-developers-roll-out-new-ultra-bullish-innovations-ahead-of-2023/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X