Η OKX αποκαλύπτει τη 2η έκθεση απόδειξης αποθεμάτων, υπόσχεται μηνιαία δημοσίευση
cryptocurrency OKX

Η OKX αποκαλύπτει τη 2η έκθεση απόδειξης αποθεμάτων, υπόσχεται μηνιαία δημοσίευση

Οι χρήστες μπορούν τώρα να δουν και να κατεβάσουν τις παλιές και τις νέες αναλογίες αποθεματικών και να αξιολογήσουν μόνοι τους την υγεία και την ασφάλεια των περιουσιακών τους στοιχείων του χρηματιστηρίου, δήλωσε η OKX.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων OKX δημοσίευσε μια δεύτερη αναφορά απόδειξης αποθεμάτων (PoR), προσθέτοντας χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στους χρήστες να επαληθεύουν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη πλατφόρμα ανά όγκο συναλλαγών έχει επαρκή περιουσιακά στοιχεία για να χειριστεί τις αναλήψεις πελατών.

Η έκθεση, που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, δείχνει ότι από την Τρίτη, 12:00 UTC , τα πορτοφόλια της OKX κατείχαν 113.754 bitcoin (1,87 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) έναντι υπολοίπου χρήστη 112.192 bitcoin (BTC). Πρόκειται για μια αναλογία αποθεματικών bitcoin 101%, μια ελαφρά πτώση από το 102% που αποκαλύφθηκε στην πρώτη έκθεση που δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου.

Η αναλογία αποθεματικού για το κορυφαίο stablecoin tether (USDT) παρέμεινε σταθερή στο 101%, ενώ η αναλογία αποθεματικών του Ether (ETH) αυξήθηκε στο 103% από 102%. Οι διευθύνσεις ανταλλαγής που παρακολουθούνται από την εταιρεία αναλύσεων Nansen δείχνουν ότι τα BTC, ETH και USDT αποτελούν πάνω από το 90% των συμμετοχών.

Η απόδειξη των αποθεματικών είναι μια μέθοδος ελέγχου που υιοθετήθηκε από ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων μετά την κατάρρευση της FTX για να αποδείξει ότι ο θεματοφύλακας, στην περίπτωση αυτή η OKX, δεν δανείζει κεφάλαια πελατών, όπως έκανε η FTX, και έχει τα περιουσιακά στοιχεία που ισχυρίζεται ότι κατέχει για λογαριασμό των χρηστών του. Αυτές οι αναφορές, ωστόσο, έχουν επικριθεί επειδή δεν παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις υποχρεώσεις και τους εσωτερικούς ποιοτικούς ελέγχους, ένα κομβικό σημείο στην κοινότητα κρύπτο. Για παράδειγμα, η πρόσφατη έκθεση απόδειξης των αποθεματικών της Binance από τη γαλλική ελεγκτική εταιρεία Mazars επικρίθηκε για έλλειψη λεπτομερειών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το ανταλλακτήριο ρευστοποιεί περιουσιακά στοιχεία για την κάλυψη δανείων περιθωρίου.

Η OKX δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου που κοινοποιήθηκε στο CoinDesk ότι θα δημοσιεύει την απόδειξη χρηματικών ποσών την 22η ημέρα κάθε μήνα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών και να επιτρέψει στους χρήστες να ελέγχουν τις 23.000 διευθύνσεις της, τις οποίες το ανταλλακτήριο σχεδιάζει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί στο μέλλον.

Οι χρήστες μπορούν τώρα να δουν και να κατεβάσουν τις παλιές και τις νέες αναλογίες αποθεματικών και να αξιολογήσουν την υγεία του ανταλλακτηρίου και την ασφάλεια των περιουσιακών τους στοιχείων.

«Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων PoR σε μηνιαία βάση ενισχύει τη δέσμευσή μας να ηγούμαστε στον κλάδο όσον αφορά τη διαφάνεια και την εμπιστοσύνη», δήλωσε ο Chief Marketing Officer Haider Rafique στην ανακοίνωση. «Στην OKX, πιστεύουμε ότι το PoR θα πρέπει να είναι επαληθεύσιμο μέσω εργαλείων ανοιχτού κώδικα, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να επαληθεύουν μόνοι τους τα υπόλοιπα και την ιδιοκτησία των αποθεματικών διευθύνσεών μας».

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2022/12/23/okx-unveils-second-proof-of-reserves-report-promises-monthly-publication/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X