Η FTX προσπαθεί να παγώσει τις μετοχές της Robinhood καθώς οι πιστωτές μαζεύουν 450 εκατομμύρια δολάρια σε HOOD Stock
FTX

Η FTX προσπαθεί να παγώσει τις μετοχές της Robinhood καθώς οι πιστωτές μαζεύουν 450 εκατομμύρια δολάρια σε HOOD Stock

Οι δικαστικές καταθέσεις δείχνουν ότι οφειλέτες από την FTX Trading Ltd. και την Alameda Research θέλουν δέσμευση 56 εκατομμυρίων μετοχών της μετοχής της Robinhood αφού πολλοί πιστωτές αναζητούν πρόσβαση στα κεφάλαια, καθώς και ο Sam Bankman-Fried (SBF).

Η κατάθεση στο δικαστήριο θέλει να «επιβάλει μια αυτόματη παραμονή» ενάντια σε αξιώσεις για τα 56 εκατομμύρια μερίδια Robinhood της FTX

Στις 22 Δεκεμβρίου 2022, δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι οφειλέτες από την FTX θέλουν να παγώσουν 56 εκατομμύρια μετοχές της Robinhood που ανήκουν σε μια θυγατρική που δημιουργήθηκε από τον SBF που ονομάζεται Emergent Fidelity Technologies. Οι οφειλέτες από την FTX και την Alameda είπαν ότι πολλές οντότητες επιδιώκουν να διεκδικήσουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της πλέον ανενεργής εταιρείας δανεισμού κρυπτονομισμάτων Blockfi. Η FTX θέλει το δικαστήριο να επιβάλει αυτόματη αναστολή έναντι αξιώσεων για τις 56 εκατομμύρια μετοχές της Robinhood αξίας περίπου 450 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι κοινές μετοχές της κατηγορίας Α της Robinhood βρίσκονται επί του παρόντος υπό φύλαξη στην ED&F Man Capital Markets Inc. (EDFM) στη Νέα Υόρκη. Η EDFM δεν αμφισβητεί την ιδιοκτησία των 450 εκατομμυρίων δολαρίων μετοχών της Robinhood. Οι δικαστικές καταθέσεις λένε ότι όχι μόνο η BlockFi Inc. προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στις μετοχές, αλλά ο Yonathan Ben Shimon και η SBF αναζητούν επίσης τις μετοχές. Η FTX επιμένει στο δικαστήριο ότι οι οφειλέτες έχουν «τουλάχιστον μια «χρωματιστή» αξίωση για την ιδιοκτησία των Μετοχών Robinhood».

«Το γεγονός ότι πολλαπλοί πιστωτές προκαταρκτικών χρεογράφων και ο κ. Bankman-Fried επιδιώκουν όλοι να αποκτήσουν την κατοχή των Μετοχών Robinhood καταδεικνύει ότι το περιουσιακό στοιχείο πρέπει να δεσμευτεί έως ότου αυτό το Δικαστήριο μπορέσει να επιλύσει τα ζητήματα με τρόπο δίκαιο για όλους τους πιστωτές οι οφειλέτες», υποβλήθηκαν τα στοιχεία του δικαστηρίου της FTX το απόγευμα της Πέμπτης. “Το πλήρες αρχείο αποδεικτικών στοιχείων, μόλις αναπτυχθεί πλήρως, θα δείξει ότι οι μετοχές της Robinhood είναι αδιαμφισβήτητα κτήμα”, πρόσθεσε η FTX.

Η κατάθεση δείχνει ότι η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Alameda, Caroline Ellison, φέρεται να πούλησε σχεδόν τις μετοχές της Robinhood σε μια εξωχρηματιστηριακή συμφωνία (OTC). Περαιτέρω, η Ellison δεσμεύτηκε αργότερα τις μετοχές στο Blockfi για να ξεκινήσει μια συμφωνία που ήταν μια προσπάθεια να σώσει τον προβληματικό δανειστή κρύπτο από την αθέτηση πληρωμών και την αίτηση πτώχευσης. Το δικαστικό έγγραφο δείχνει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Blockfi, Zac Prince «συμφώνησε με την προσφορά της κας Ellison να δεσμεύσει τις μετοχές της Robinhood και ορισμένα άλλα περιουσιακά στοιχεία της Alameda ως εγγύηση για τα χρέη της Alameda».

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/ftx-attempts-to-freeze-robinhood-shares-as-creditors-swarm-to-scoop-450m-in-hood-stock/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X