Ο Sam Bankman-Fried αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων εξασφαλισμένα από τους γονείς του
FTX

Ο Sam Bankman-Fried αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων εξασφαλισμένα από τους γονείς του

Στην πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο μετά την έκδοσή του από τις Μπαχάμες, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος ενημερώθηκε ότι μπορεί να ζήσει με τους γονείς του με εγγύηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων που εξασφάλισε το σπίτι τους στο Πάλο Άλτο.

Ομοσπονδιακός δικαστής συμφώνησε να απελευθερώσει τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της FTX, Sam Bankman-Fried, αφού εμφανίστηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη με την κατηγορία ότι ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την απάτη και την παράνομη διακίνηση κεφαλαίων πελατών στην πρώην αυτοκρατορία κρύπτο του. Ο δικαστής όρισε εγγύηση στα 250 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Bankman-Fried, ο οποίος μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ στη διάρκεια της νύχτας από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών μετά την εκκαθάριση της έκδοσής του από τις Μπαχάμες την Τετάρτη, έφτασε στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης για να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τις αμερικανικές κατηγορίες κακουργήματος. Η υπόθεση στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης επικεντρώνεται σε κατηγορίες για απάτη, ξέπλυμα χρήματος και παραβιάσεις χρηματοδότησης εκστρατειών.

Η αποφυλάκιση του Bankman-Fried εξασφαλίστηκε με μετοχές στο σπίτι των γονιών του στο Palo Alto, στην Καλιφόρνια, και περιλήφθηκε ένας μακρύς κατάλογος απαιτήσεων για να παραμείνει ελεύθερος όσο αντιμετωπίζει κατηγορίες. Δεν επιτρέπεται να κάνει οικονομικές συναλλαγές για περισσότερα από 1.000 δολάρια, δεν μπορεί να ανοίξει νέα πιστωτικά όρια, δεν μπορεί να φύγει από το σπίτι παρά μόνο για άσκηση και πρέπει να υποβληθεί σε θεραπεία κατάχρησης ουσιών και ψυχικής υγείας, σύμφωνα με τη συμφωνία.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος έφτασε στο δικαστήριο με ένα τσαλακωμένο σακάκι και ο ήχος των συγκρατήσεών του ακουγόταν στην ήσυχη αίθουσα του δικαστηρίου. Όταν ρωτήθηκε αν συμφωνούσε με τους όρους αποφυλάκισης, έγνεψε καταφατικά. Στη συνέχεια του δόθηκε εντολή να απαντήσει φωναχτά και κοίταξε τον δικηγόρο του πριν πει: «Ναι, το κάνω».

Οι εισαγγελείς έχουν πλησιάσει τον ντροπιασμένο frontman των κρυπτονομισμάτων, υπογράφοντας συμφωνίες ένστασης μέσα στον εσωτερικό κύκλο του FTX . Η Caroline Ellison, η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της αδελφής εταιρείας του FTX, Alameda Research, και ο Gary Wang, ο άλλος συνιδρυτής της FTX, ομολόγησαν την ενοχή τους σε ομοσπονδιακές κατηγορίες και παραδέχτηκαν επίσης ενοχές για παραβιάσεις κινητών αξιών, σύμφωνα με δηλώσεις εισαγγελέων και ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ αργά την Τετάρτη.

Η συνεργασία του Έλισον και του Γουάνγκ – οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι έπαιξαν ενεργούς ρόλους στην απάτη της εταιρείας – είναι πιθανό να είναι το κλειδί στην υπόθεση εναντίον του Bankman-Fried. Παραδέχτηκαν ότι η ανώτατη διοίκηση γνώριζε την παραβίαση του νόμου στη διακίνηση κεφαλαίων πελατών μεταξύ των δύο εταιρειών.

Ο Bankman-Fried έχει ήδη παραδώσει το διαβατήριό του και θα του τοποθετηθεί μια συσκευή παρακολούθησης. Οι γονείς του πρέπει να εξασφαλίσουν την εγγύηση με τον διακανονισμό τους για μετοχικό κεφάλαιο έως τις 12 Ιανουαρίου.

Οι κατηγορίες εναντίον των κοορτών FTX του Bankman-Fried φώτισαν περαιτέρω την παράνομη ροή χρημάτων πελατών μεταξύ FTX και Alameda, που ίδρυσε επίσης η εμπορική εταιρεία Bankman-Fried, και περιέγραψε πώς τα ανώτερα στελέχη υποστήριξαν ψευδώς τη φαινομενική αξία του FTT, του εγγενούς διακριτικού του ανταλλακτηρίου. .

Ο δικαστής Gabriel Gorenstein υποστήριξε ότι η συσκευή παρακολούθησης «θα έφτανε πολύ μακριά για να παρέχει διαβεβαίωση» ότι θα έμενε στη θέση του και ότι η φήμη του Bankman-Fried θα τον δυσκόλευε να διαφύγει και να κρυφτεί. Επίσης, επειδή τα εγκλήματά του ήταν οικονομικά, ο ομοσπονδιακός δικαστής είπε ότι είναι απίθανο να αποτελεί απειλή για κανέναν, ιδιαίτερα σίγουρος από την αδυναμία του να μετακινήσει χρήματα ή να ξεκινήσει μια επιχείρηση τώρα.

Η πρόσφατα αποσφραγισμένη συμφωνία ένστασης της Έλισον λέει ότι εφόσον βοηθά την έρευνα του SDNY, καθώς και κάθε άλλη υπηρεσία επιβολής του νόμου που εμπλέκεται στην υπόθεση, δεν θα αντιμετωπίσει περαιτέρω ποινική δίωξη εκτός από πιθανές φορολογικές παραβιάσεις. Η εγγύηση της ορίστηκε στα 250.000 δολάρια και πρέπει να χάσει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα.

Η Ellison και ο Wang διευθέτησαν επίσης ενέργειες επιβολής με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) και την Επιτροπή Συναλλαγών Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC). Στην περίπτωση της SEC, εισήγαγε τον FTT ως τίτλο – μια άλλη βολή στην αντιπαράθεση του κλάδου με τη ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών.

«Η Caroline Ellison και ο Sam Bankman-Fried σχεδίασαν να χειραγωγήσουν την τιμή του FTT», δήλωσε ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler σε δήλωση το βράδυ της Τετάρτης. «Μέχρι οι πλατφόρμες κρύπτο να συμμορφωθούν με τους νόμους περί τίτλων που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο, οι κίνδυνοι για τους επενδυτές θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν».

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2022/12/22/ex-ftx-chief-sam-bankman-fried-makes-appearance-in-us-court/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X