Ο πρόεδρος της Βραζιλίας υπογράφει νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα
cryptocurrency

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας υπογράφει νομοσχέδιο για τα κρυπτονομίσματα

Ο νόμος περιλαμβάνει πολλά ψηφιακά νομίσματα υπό τον ορισμό των νόμιμων μεθόδων πληρωμής στη Βραζιλία και καθιέρωσε ένα καθεστώς αδειοδότησης για παρόχους υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων.

Ο Jair Bolsonaro, ο πρόεδρος της Βραζιλίας που πρόκειται να αποχωρήσει από τα καθήκοντά του στις 31 Δεκεμβρίου, υπέγραψε νομοσχέδιο με στόχο τη νομιμοποίηση της χρήσης των κρύπτο ως τρόπου πληρωμής στη χώρα.

Σε μια δημοσίευση στις 22 Δεκεμβρίου της επίσημης εφημερίδας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Βραζιλίας, το γραφείο του Μπολσονάρου ανέφερε ότι ο πρόεδρος υπέγραψε το νομοσχέδιο 14.478 σε νόμο μετά από έγκριση από την Βουλή των Αντιπροσώπων της χώρας. Το νομοθετικό σώμα έστειλε τον λογαριασμό στο γραφείο του προέδρου στις 29 Νοεμβρίου ως το τελευταίο βήμα για την αναγνώριση των πληρωμών κρύπτο.

Σύμφωνα με το κείμενο του νομοσχεδίου, οι κάτοικοι της Βραζιλίας δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα στη χώρα, όπως συμβαίνει στο Ελ Σαλβαδόρ. Ωστόσο, ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος περιλαμβάνει πολλά ψηφιακά νομίσματα υπό τον ορισμό των νόμιμων μεθόδων πληρωμής στη Βραζιλία. Καθιερώνει επίσης ένα καθεστώς αδειοδότησης για παρόχους υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων και ορίζει κυρώσεις για απάτη με χρήση ψηφιακών στοιχείων.

Η ανακοίνωση του Μπολσονάρο δεν πρότεινε ποια ομοσπονδιακή υπηρεσία θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη των πληρωμών κρύπτο. Ωστόσο, όπως και οι Ηνωμένες Πολιτείες, τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται τίτλοι εμπίπτουν στη ρυθμιστική ομπρέλα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Βραζιλίας. Ο νόμος περιλάμβανε επίσης διατάξεις που πιθανώς έγιναν ως απάντηση στην κατάρρευση του FTX, απαιτώντας από τις ανταλλαγές να γίνεται διάκριση μεταξύ περιουσιακών στοιχείων χρήστη και εταιρείας.

Ο νόμος περί κρύπτο θα τεθεί σε ισχύ σε 180 ημέρες — πιθανότατα τον Ιούνιο του 2023. Ο Μπολσονάρο αναμένεται να αποχωρήσει από τα καθήκοντά του σε λίγες μέρες, μετά την οποία ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ή απλά ο «Λούλα», θα αναλάβει την προεδρία την 1η Ιανουαρίου. Ο Λούλα υπηρέτησε ως πρόεδρος της Βραζιλίας από το 2003 έως το 2010 και στο παρελθόν έχει κάνει δηλώσεις υπέρ της υιοθέτησης κρύπτο και blockchain.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/brazilian-president-signs-crypto-bill-into-law

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X