Η Genesis και η DCG αναζητούν δρόμο για την ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων εν μέσω ζητημάτων ρευστότητας
Genesis

Η Genesis και η DCG αναζητούν δρόμο για την ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων εν μέσω ζητημάτων ρευστότητας

Ο συνιδρυτής του Gemini, Cameron Winklevoss, λέει ότι η παγκόσμια επενδυτική τράπεζα Houlihan Lokey εργάζεται για την επίλυση προβλημάτων ρευστότητας στο ανταλλακτήριο.

Ο συνιδρυτής του Gemini, Cameron Winklevoss, λέει ότι η παγκόσμια επενδυτική τράπεζα Houlihan Lokey έχει επινοήσει ένα σχέδιο εκ μέρους μιας επιτροπής πιστωτών για την επίλυση των προβλημάτων ρευστότητας στη Genesis και τη μητρική της εταιρεία, Digital Currency Group (DCG). Σύμφωνα με τον Winklevoss, η επίλυση των ζητημάτων ρευστότητας θα παρείχε στους πελάτες Gemini μια διαδρομή για να ανακτήσουν τα περιουσιακά στοιχεία που τους οφείλουν η Genesis και η DCG μετά την κατάρρευση της FTX. 

Σύμφωνα με το σύντομο «Earn Update» που κοινοποιήθηκε στο Twitter από τον συνιδρυτή Gemini, το σχέδιο που παρουσίασε ο Houlihan Lokey εκ μέρους της επιτροπής πιστωτών «βασίζεται σε πληροφορίες που ελήφθησαν από τη Genesis, την DCG και τους αντίστοιχους συμβούλους τους μέχρι σήμερα». Ο Winklevoss πρόσθεσε ότι «Η Επιτροπή Πιστωτών αναμένει μια αρχική απάντηση αυτή την εβδομάδα».

Το 2021, το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Gemini της Winklevoss ξεκίνησε την προσφορά “Earn” , ένα πρόγραμμα που κερδίζει τόκους για πελάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω μιας συνεργασίας με τη Genesis. Προσέφερε στους επενδυτές την ευκαιρία να κερδίσουν 8% σε τόκους δανείζοντας τα κρυπτο στοιχεία τους, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin και σταθερά νομίσματα.

Το ανταλλακτήριο κρύπτο διέκοψε το πρόγραμμα στις 16 Νοεμβρίου μετά από έκθεση στην κατάρρευση του FTX. Την ίδια μέρα, ο συνεργάτης της Genesis  ανέστειλε προσωρινά τις αναλήψεις , επικαλούμενος «άνευ προηγουμένου αναταραχή στην αγορά», ημέρες αφότου αποκάλυψε ότι περίπου 175 εκατομμύρια δολάρια  από τα κεφάλαιά της είχαν κολλήσει σε λογαριασμό συναλλαγών FTX. 

Στις 3 Δεκεμβρίου, η Cointelegraph ανέφερε ότι ο δανειστής κρύπτο Genesis και η DCG φέρεται να οφείλουν 900 εκατομμύρια δολάρια στους πελάτες του Gemini . Το δημοσίευμα βασίστηκε σε πληροφορίες από τους Financial Times, οι οποίοι επικαλέστηκαν άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η Gemini έχει απολύσει περίπου το  20% του προσωπικού της φέτος και τα προβλήματά της φαίνεται να έχουν επιδεινωθεί από την κατάρρευση της FTX. 

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/genesis-and-dcg-seek-path-for-the-recovery-of-assets-amid-liquidity-issues

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X