Η Coinbase εξασφαλίζει ρυθμιστική έγκριση για να λειτουργεί ως πάροχος υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων στην Ιρλανδία
coinbase

Η Coinbase εξασφαλίζει ρυθμιστική έγκριση για να λειτουργεί ως πάροχος υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων στην Ιρλανδία

Η Coinbase ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει ρυθμιστική έγκριση ως πάροχος υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων (VASP) στην Ιρλανδία, σύμφωνα με μια ανάρτηση ιστολογίου της εταιρείας που δημοσιεύθηκε στις 21 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την εταιρεία, η Coinbase έχει εγκριθεί από την κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί «παροχή προϊόντων και υπηρεσιών σε ιδιώτες και ιδρύματα στην Ευρώπη και διεθνώς, από την Ιρλανδία».

Το Coinbase εγκρίθηκε ως ρυθμιζόμενο VASP από την Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας

Στις 21 Δεκεμβρίου 2022, η Coinbase (Nasdaq: Coin ) ενημέρωσε το κοινό ότι της έχει χορηγηθεί ρυθμιστική έγκριση από την Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας, μέλος του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών. Τα νέα ακολουθούν την κεντρική τράπεζα της Σιγκαπούρης που έδωσε την « κατ’ αρχήν έγκριση » της Coinbase τον περασμένο Οκτώβριο, ώστε η πλατφόρμα συναλλαγών να μπορεί να λειτουργεί ως VASP και να παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες στο νησιωτικό κράτος.

Η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας ενέκρινε επίσης την εγγραφή VASP της Coinbase και η πλατφόρμα συναλλαγών μπορεί να συνεχίσει να παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε «ιδιώτες και ιδρύματα στην Ευρώπη και διεθνώς, από την Ιρλανδία». Η Coinbase πρέπει επίσης να τηρεί τις ρυθμιστικές πολιτικές, σημείωσε η ανταλλαγή την Τετάρτη.

«Αυτή η εγγραφή VASP σημαίνει ότι η Coinbase Ireland θα υπόκειται στον νόμο περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας για την ποινική δικαιοσύνη του 2010 (όπως τροποποιήθηκε), αποδεικνύοντας τη δέσμευσή μας στα υψηλότερα πρότυπα συμμόρφωσης», αποκάλυψε η Coinbase. Σύμφωνα με την εταιρεία, η εγγραφή VASP που εγκρίθηκε από την κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας καλύπτει δύο οντότητες που εδρεύουν στην Ιρλανδία, οι οποίες περιλαμβάνουν την Coinbase Europe Limited και την Coinbase Custody International Limited.

Η Coinbase εξασφαλίζει ρυθμιστική έγκριση για να λειτουργεί ως πάροχος υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων στην Ιρλανδία

Η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας έχει δημοσιεύσει πολλαπλές προειδοποιήσεις σχετικά με την επένδυση σε εικονικά νομίσματα (VC) και την αντιμετώπιση μη καταχωρημένων VASP. Τον Απρίλιο του 2021, η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας εξέδωσε μια προειδοποίηση που έλεγε ότι «τα VC όπως το bitcoin και το ethereum είναι μη ελεγχόμενα VC που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέσο πληρωμής». Η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας εξέδωσε επίσης μια άλλη δήλωση τον Μάρτιο του 2022, η οποία συνοψίζει μια «νέα προειδοποίηση για τους κινδύνους της επένδυσης σε περιουσιακά στοιχεία κρύπτο».

Ο Ντέρβιλ Ρόουλαντ, γενικός διευθυντής οικονομικής συμπεριφοράς της Ιρλανδίας, δήλωσε τότε:

Ενώ οι άνθρωποι μπορεί να προσελκύονται από αυτές τις επενδύσεις από τις υψηλές αποδόσεις που διαφημίζονται, η πραγματικότητα είναι ότι ενέχουν σημαντικό κίνδυνο — Οι άνθρωποι πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι εάν τα πράγματα πάνε στραβά, δεν έχετε την προστασία που θα είχατε εάν επενδύατε σε ένα ελεγχόμενο προϊόν .

Εκτός από τη λήψη ρυθμιστικής έγκρισης στην Ιρλανδία, η Coinbase διόρισε επίσης τον Cormac Dinan ως νέο διευθυντή χώρας της Coinbase. Μετά την ανακοίνωση της είδησης, οι μετοχές της Coinbase αυξήθηκαν κατά ένα άγγιγμα πάνω από 1,7% στις 12:44 μ.μ. (ET) στις 21 Δεκεμβρίου 2022. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η COIN ανταλλάσσει χέρια για 35,57 $ ανά μετοχή. Ωστόσο, από έτος μέχρι σήμερα, το COIN έχει χάσει περισσότερο από 85% από αυτήν την περίοδο πέρυσι.

«Η Ιρλανδία ήταν ένα φυσικό σπίτι για την Coinbase στην Ευρώπη, όχι μόνο λόγω της δεξαμενής ταλέντων και του ανοίγματος στη βιομηχανία, αλλά και λόγω της ιδιότητας μέλους και της πρόσβασής της στην ΕΕ», δήλωσε σε δήλωση η Nana Murugesan, αντιπρόεδρος διεθνούς και επιχειρηματικής ανάπτυξης της Coinbase. την Τετάρτη. «Η πρόσφατη πολιτική συμφωνία της ΕΕ για το MiCA είναι ένα εξαιρετικά θετικό βήμα, προσφέροντας ένα από τα πιο σημαντικά παγκόσμια ρυθμιστικά πλαίσια για τα κρύπτο», πρόσθεσε ο Murugesan.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/coinbase-secures-regulatory-approval-to-operate-as-a-virtual-asset-service-provider-in-ireland/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X