Η Binance εγκαινιάζει πρόγραμμα εκπαίδευσης Blockchain στο Καζακστάν
binance Blockchain governments / banks

Η Binance εγκαινιάζει πρόγραμμα εκπαίδευσης Blockchain στο Καζακστάν

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance βρίσκεται πίσω από μια πρωτοβουλία για την κατάρτιση φοιτητών πανεπιστημίου στο Καζακστάν για εργασία στον κλάδο. Σύμφωνα με συμφωνία με την κυβέρνηση, το μάθημα blockchain θα προστεθεί στα προγράμματα σπουδών των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Το Binance Exchange για να βοηθήσει στη διδασκαλία του Blockchain στα Πανεπιστήμια του Καζακστάν

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο, η Binance, ξεκινά ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Καζακστάν. Η πλατφόρμα συναλλαγών ετοιμάζεται να παρέχει εκπαίδευση σε blockchain σε περισσότερους από 40.000 φοιτητές έως το 2026 σε πανεπιστήμια και κολέγια σε ολόκληρη την χώρα της Κεντρικής Ασίας, σύμφωνα με δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Η Binance συνεργάζεται με πρωτοβουλία του ερευνητικού εργαστηρίου Blockchain Center που ιδρύθηκε από το Κέντρο Ανάπτυξης Πληρωμών και Χρηματοοικονομικών Τεχνολογιών της Εθνικής Τράπεζας του Καζακστάν (NBK) και το Διεθνές Οικονομικό Κέντρο της Αστάνα ( AIFC ), το Υπουργείο Ψηφιακής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Παιδείας.

Το έργο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας με αυτούς τους κυβερνητικούς οργανισμούς που υπογράφεται από τον Zhaslan Madiyev, γενικό διευθυντή της Binance Kazakhstan. Σύμφωνα με τη συμφωνία, το ανταλλακτήριο θα παρέχει εκπαιδευτικό υλικό και υποστήριξη για το βασικό μάθημα για το blockchain και τη συμμόρφωση.

Το Καζακστάν γίνεται πλέον μια από τις πρώτες χώρες που προσθέτει πρόγραμμα σπουδών blockchain στα εκπαιδευτικά προγράμματα των πανεπιστημίων, σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Επαγγελματίες με γνώση του blockchain, των ψηφιακών στοιχείων και της συμμόρφωσης θα γίνουν πόρος για την παγκόσμια βιομηχανία blockchain», ελπίζουν οι συμμετέχοντες. Ο Gleb Kostarev, περιφερειακός επικεφαλής της Ασίας στη Binance, σχολίασε:

Υποστηρίζουμε τον στόχο του Καζακστάν να γίνει κορυφαίος παίκτης στις ψηφιακές τεχνολογίες, κάτι που δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την αύξηση της εκπαίδευσης και της υιοθέτησης blockchain σε όλη τη χώρα.

Η παγκόσμια ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων επιδιώκει επέκταση στην Κεντρική Ασία

Η πρωτοβουλία προέρχεται από μια συνάντηση του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου της Binance Changpeng Zhao με τον Πρόεδρο Kassym-Jomart Tokayev τον Μάιο του τρέχοντος έτους. Τον Οκτώβριο, η Binance προσφέρθηκε να υποστηρίξει την κυβέρνηση του Καζακστάν στην «ασφαλή ανάπτυξη» του τομέα κρύπτο της χώρας. Η NBK σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την αλυσίδα Bnb για την ανάπτυξη του ψηφιακού της τένγκε .

Επίσης, τον Οκτώβριο, η Binance έλαβε άδεια λειτουργίας ως πάροχος υπηρεσιών ανταλλαγής κρυπτο και θεματοφυλακής εκτός του οικονομικού κόμβου της Αστάνα. Η εστίαση στο Καζακστάν έρχεται αφότου έγινε ένα σημαντικό hotspot εξόρυξης από τότε που οι κινεζικές αρχές κατέστρεψαν τη βιομηχανία το 2021. Η κυβέρνησή του προσπαθεί να ρυθμίσει τον χώρο των κρύπτο.

Η παγκόσμια πλατφόρμα επιδιώκει να επεκτείνει την παρουσία της στην περιοχή εν μέσω του συνεχιζόμενου χειμώνα κρύπτο και πραγματοποίησε συναντήσεις με αξιωματούχους και στη γειτονική Κιργιζία. Νωρίτερα αυτό το μήνα, προσφέρθηκε επίσης να υποστηρίξει την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν, μιας άλλης πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, στις προσπάθειές της να δημιουργήσει ένα εθνικό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ψηφιακά στοιχεία.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/binance-launches-blockchain-education-program-in-kazakhstan/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X