Η FTX έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο $ σε μετρητά.
FTX

Η FTX έχει πάνω από 1 δισεκατομμύριο $ σε μετρητά.

Το ξετύλιγμα της κατεστραμμένης εταιρείας κρύπτο έχει γίνει πιο δύσκολη λόγω της κακής τήρησης αρχείων.

Τα στελέχη της FTX προσπαθούν επί του παρόντος να ανακτήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά από εκατοντάδες τραπεζικούς λογαριασμούς καθώς προσπαθούν να επιλύσουν τη θέση του κατεστραμμένου ανταλλακτηρίου κρύπτο, είπαν στους πιστωτές της την Τρίτη.

Η νέα διοίκηση της εταιρείας, η οποία ανέλαβε όταν ο ιδρυτής της FTX Sam Bankman-Fried παραιτήθηκε στις 11 Νοεμβρίου, δήλωσε σε μια διαδικαστική ακρόαση την Τρίτη ότι είχε εντοπίσει περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Η εταιρεία εντόπισε περίπου 720 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, τα οποία το ανταλλακτήριο δεν έχει ακόμη ενοποιήσει, σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ που είναι εξουσιοδοτημένα να κατέχουν κεφάλαια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Άλλα σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια κρατούνται ήδη σε ιδρύματα των ΗΠΑ.

«Επικοινωνούμε με όλες αυτές τις τράπεζες και αλλάζουμε τους υπογράφοντες στους λογαριασμούς, ώστε να έχουμε πρόσβαση στους λογαριασμούς και να μεταφέρουμε τα μετρητά όσο μπορούμε σε εξουσιοδοτημένα ιδρύματα αποθετηρίου», η νέα γενική οικονομική διευθύντρια της FTX, Mary Cilia. μιλώντας ενόρκως, είπε σε μέρος της διαδικασίας πτώχευσης.

Περίπου 130 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά βρίσκονται κλειδωμένα στην Ιαπωνία, είπε η Cilia – όπου οι τοπικοί κανονισμοί έχουν περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τα κεφάλαια για τους τοπικούς πελάτες.

Άλλα 6 εκατομμύρια δολάρια φυλάσσονται για λειτουργικά έξοδα, όπως η μισθοδοσία, και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα 423 εκατομμύρια δολάρια σε μη εξουσιοδοτημένα ιδρύματα των ΗΠΑ είναι κυρίως σε έναν μόνο μεσίτη, πρόσθεσε, αν και αρνήθηκε να αναγνωρίσει τον μεσίτη. 485 εκατομμύρια δολάρια βρίσκονται ήδη σε εξουσιοδοτημένο ίδρυμα καταθέσεων, είπε η Cilia.

Υπάρχουν «συνεχείς προσπάθειες» για τον εντοπισμό των διεθνών περιουσιακών στοιχείων κρύπτο της εταιρείας και τη μετατόπισή τους σε κρύα πορτοφόλια, χρησιμοποιώντας παρόχους φύλαξης όπως ο Bitgo, είπε στην ακρόαση ο Steve Coverick, ανώτερος διευθυντής των οικονομικών συμβούλων της FTX, Alvarez & Marsal.

Οι ακροάσεις πτώχευσης του Κεφαλαίου 11 στοχεύουν στην ολοκλήρωση της ανταλλαγής, αλλά περιπλέκονται από την υποτιθέμενη αδύναμη διακυβέρνηση και την κακή τήρηση αρχείων υπό τη βασιλεία του Bankman-Fried. Η νέα διοίκηση της εταιρείας έπρεπε να ελέγξει τους όρους και τις προϋποθέσεις των πελατών που ήταν αποθηκευμένοι σε διάφορα μέρη όπως το Google Drive και το Slack, είπε ο Coverick.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη καταθέσει δήλωση περιουσιακών στοιχείων ή της οικονομικής της θέσης που απαιτείται βάσει του νόμου περί πτώχευσης των ΗΠΑ και επί του παρόντος εκτιμά ότι θα μπορέσει να το κάνει τον Απρίλιο, είπε η Cilia. Η εταιρεία εξακολουθεί να προσπαθεί να διευκρινίσει πόσους υπαλλήλους έχει παγκοσμίως –η Cilia υπολόγισε τον αριθμό σε 220– και πόσοι αποσύρθηκαν μέχρι την πτώχευση.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2022/12/20/ftx-has-over-1b-in-cash-creditor-meeting-told/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X