H Core Scientific ένας από τους μεγαλύτερους εξορύκτες bitcoin, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης την Τετάρτη
Mining

H Core Scientific ένας από τους μεγαλύτερους εξορύκτες bitcoin, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης την Τετάρτη

Η Core Scientific (CORZ), ένας από τους μεγαλύτερους εξορύκτες bitcoin (BTC) από υπολογιστική ισχύ, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης την Τετάρτη και κατέληξε σε συμφωνία με ορισμένους από τους δανειστές της για την αναδιάρθρωση του χρέους της.

Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για το Κεφάλαιο 11 στο δικαστήριο πτώχευσης της Νότιας Περιφέρειας του Τέξας καθώς ο χειμώνας των κρυπτονομισμάτων συνεχίζει να επιβαρύνει τον κλάδο. Οι εκτιμώμενες υποχρεώσεις των miner’s κυμαίνονται μεταξύ 1 δισεκατομμυρίου και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την κατάθεση. Έχει περίπου 1.000-5.000 πιστωτές, με τη μεγαλύτερη ακάλυπτη απαίτηση να προέρχεται από την επενδυτική τράπεζα B. Riley.

Τα εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία των miner’s κυμαίνονται μεταξύ 1 δισεκατομμυρίου και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την κατάθεση. Στο τέλος του τρίτου τριμήνου, το ενεργητικό της Core Scientific ήταν 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι υποχρεώσεις της ήταν περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση κερδών της .

Η πτώχευση της Core Scientific, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της υπολογιστικής ισχύος στο δίκτυο bitcoin, λειτουργεί 143.000 εξορύξεις εξόρυξης και φιλοξενεί άλλες 100.000 είναι η μεγαλύτερη μέχρι τώρα και πρόκειται να προκαλέσει κρουστικά κύματα σε μια ήδη υπό κατάρρευση βιομηχανία.

Προσυσκευασμένη χρεοκοπία

Η Core Scientific κατέληξε σε συμφωνία με ορισμένους από τους πιστωτές της, σε κάτι που φαίνεται να είναι μια προσυσκευασμένη χρεοκοπία. Σε μια προσυσκευασμένη πτώχευση, ο οφειλέτης καταλήγει σε κάποιο είδος συμφωνίας με τον οφειλέτη του πριν συμπληρώσει επίσημα την πτώχευση.

Ο εξορύκτης αναμένει υποστήριξη από ορισμένους από τους μετατρέψιμους κατόχους ομολογιούχων του με τη μορφή δύο εγκαταστάσεων υπό οφειλέτη (DIP), συνολικού ύψους έως και 75 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε η Core Scientific σε δελτίο τύπου . Αυτή η υποστήριξη θα τη βοηθήσει να περάσει από τη διαδικασία πτώχευσης, την οποία σκοπεύει να κάνει «γρήγορα», ανέφερε το δελτίο τύπου. Ο εξορύκτης είχε 544 εκατομμύρια δολάρια σε convertible notes outstanding στο τέλος του τρίτου τριμήνου.

Οι υφιστάμενοι κάτοχοι μετατρέψιμων χρεογράφων θα «μετοχοποιήσουν το χρέος τους στη σημαντική πλειοψηφία των κοινών μετοχών της αναδιοργανωμένης εταιρείας», δήλωσε η εταιρεία εξόρυξης. Άλλοι κάτοχοι γενικών μη εξασφαλισμένων απαιτήσεων και υφιστάμενοι κοινοί μέτοχοι θα λάβουν επίσης σημαντικές ανακτήσεις με τη μορφή αναδιοργανωμένων κοινών μετοχών και δικαιώματος επιλογής στο πλαίσιο της συμφωνίας αναδιάρθρωσης.

Η εταιρεία προειδοποίησε αρχικά για τον κίνδυνο χρεοκοπίας στα τέλη Οκτωβρίου και είπε ότι δεν θα πληρώσει ορισμένες από τις δόσεις του δανείου της, με αποτέλεσμα οι μετοχές της να πέφτουν κατά περίπου 80% στον Nasdaq. Τον Νοέμβριο, επανέλαβε ότι μπορεί να ξεμείνει από χρήματα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Την περασμένη εβδομάδα, η επενδυτική τράπεζα B. Riley πρότεινε ένα σχέδιο χρηματοδότησης 72 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης 40 εκατομμυρίων δολαρίων «άμεσα» και με «μηδενικά απρόβλεπτα». Ωστόσο, η υπόλοιπη χρηματοδότηση θα διατεθεί μόλις το bitcoin φτάσει τα 18.500 δολάρια. Η Core Scientific έχει στην τράπεζα 42 εκατομμύρια δολάρια.

Αντίθετα, η Core Scientific αναμένει να υπογράψει μια συμφωνία με έναν όμιλο που αντιπροσωπεύει «περισσότερο από το 50% των holders of its convertible notes» που θα του χορηγήσει 56 εκατομμύρια δολάρια σε μια εγκατάσταση DIP. Οι κάτοχοι ομολογιών συμφώνησαν να χορηγήσουν μέχρι και «19 εκατομμύρια δολάρια σε νέα δάνεια DIP Facility σε όλους τους holders of convertible notes», ανέφερε το δελτίο τύπου της Τετάρτης.

«Αυτά τα κεφάλαια, μαζί με τα τρέχοντα μετρητά που παράγονται από τις δραστηριότητες, αναμένεται να παρέχουν την απαραίτητη χρηματοδότηση για την υλοποίηση της σχεδιαζόμενης αναδιάρθρωσης, να διευκολύνουν την εμφάνιση από το Κεφάλαιο 11 και να καλύψουν τις αμοιβές και τα έξοδα νομικών και οικονομικών συμβούλων», είπε ο miner.

Οι δραστηριότητες της Core Scientific “παραμένουν σημαντικά θετικές ταμειακές ροές σε βάση χωρίς χρέη”, ανέφερε το δελτίο τύπου.

Ο χειμώνας κρύπτο καταστρέφει τους miners

Η Core Scientific είναι ένας από τους πολλούς miners που αγωνίζονται να διατηρήσουν τη ζωή τους καθώς οι αυξανόμενες τιμές της ενέργειας αυξάνουν το κόστος, ενώ οι πεισματικά χαμηλές τιμές του bitcoin μειώνουν τα έσοδα. Η Compute North, μια άλλη μεγάλη εταιρεία στο διάστημα, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης για το Κεφάλαιο 11 στα τέλη Σεπτεμβρίου .

Η Iris Energy (IREN) χρειάστηκε να αποσυνδέσει περίπου το 72% της υπολογιστικής της ισχύος που ήταν συνδεδεμένη με δάνεια μόλις 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τα οποία αθετούσε. Τα δάνεια κρατήθηκαν από οχήματα ειδικού σκοπού χωρίς προσφυγή. Τον Νοέμβριο, η συμφωνία της Argo Blockchain (ARBK) για την πώληση 27 εκατομμυρίων δολαρίων μετοχικού κεφαλαίου για τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων έπεσε και η εταιρεία υποβαθμίστηκε στη συνέχεια από δύο αναλυτές. Η Greenidge Generation (GREE) ανακοίνωσε την Τρίτη συμφωνία αναδιάρθρωσης χρέους με τον δανειστή της NYDIG, αλλά θα μπορούσε να ξεμείνει από μετρητά σε δύο μήνες εάν δεν εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση.

Η Core Scientific έχει επίσης επηρεαστεί από την πτώχευση του βραχίονα εξόρυξης του δανειστή Celsius Network , ενός από τους μεγαλύτερους πελάτες του, και του δανειστή BlockFi, στον οποίο οφείλει 54 εκατομμύρια δολάρια. Η Celsius Mining υπέβαλε αίτηση πτώχευσης για το Κεφάλαιο 11 τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο μήνυσε την Core Scientific, ισχυριζόμενος ότι παραβίασε τους όρους αυτόματης παραμονής. H Core Scientific ισχυρίζεται ότι το Celsius του οφείλει 5,2 εκατομμύρια δολάρια από τις 30 Σεπτεμβρίου. Το BlockFi κατέθεσε αίτηση για προστασία από την πτώχευση του Κεφαλαίου 11 στα τέλη Νοεμβρίου , ένα από τα πολλά θύματα της κατάρρευσης του ανταλλακτηρίου κρύπτο FTX.

Η Core Scientific λειτουργούσε 243.000 μηχανές στις εγκαταστάσεις της έως τα τέλη Οκτωβρίου , μοιρασμένες μεταξύ 14,4 exahash ανά δευτερόλεπτο (EH/s) κατακερματισμού αυτοεξόρυξης bitcoin και 10 EH/s φιλοξενούμενων μηχανημάτων για άλλες εταιρείες, σύμφωνα με την κατάθεση . Αυτό είναι περίπου το 10% του παγκόσμιου hashrate, το οποίο είναι περίπου 243 EH/s από τη στιγμή της σύνταξης .

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2022/12/21/core-scientific-one-of-the-largest-bitcoin-miners-files-for-bankruptcy-protection/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X