Ο ιδρυτής της FTX, Sam Bankman-Fried, συμφωνεί με την έκδοση στις ΗΠΑ, λέει ο δικηγόρος
FTX

Ο ιδρυτής της FTX, Sam Bankman-Fried, συμφωνεί με την έκδοση στις ΗΠΑ, λέει ο δικηγόρος

Ο Sam Bankman-Fried μπορεί να είναι έτοιμος να πάει στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις που σχετίζονται με την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX μετά από μια χαοτική εμφάνιση στο δικαστήριο στις Μπαχάμες τη Δευτέρα.

Ένας δικηγόρος του Bankman-Fried φέρεται να είπε τη Δευτέρα ότι ο ντροπιασμένος ιδρυτής της FTX συμφώνησε να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ακρόαση του δικαστηρίου διεκόπη νωρίτερα την ίδια μέρα, όταν οι δικηγόροι του είπαν ότι ήταν πρόωρο να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο Jerone Roberts, τοπικός δικηγόρος υπεράσπισης του Bankman-Fried, είπε στους New York Times ότι οι δικηγόροι θα προετοιμάσουν τα απαραίτητα έγγραφα. Δεν ήταν αμέσως σαφές πότε θα μπορούσε να γίνει η έκδοση.

Ο Bankman-Fried οδηγήθηκε πίσω στη φυλακή τη Δευτέρα, αφού ένας δικαστής από τις Μπαχάμες διέκοψε μια ακρόαση όπου ο ατιμασμένος ιδρυτής της FTX αναμενόταν να εγκαταλείψει τον αγώνα του κατά της έκδοσης στις ΗΠΑ

Τα τοπικά ειδησεογραφικά μέσα ανέφεραν ότι ο δικηγόρος του Bankman-Fried ζήτησε την αναβολή επειδή δεν είχε ζητηθεί η κατάλληλη διαβούλευση σχετικά με τη διαδικασία.

Ο Bankman-Fried αναμενόταν να πει στον δικαστή Shaka Servillea ότι δεν θα πολεμήσει την έκδοση στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει πολλαπλές ποινικές και αστικές κατηγορίες που σχετίζονται με την κατάρρευση της FTX.

Αντίθετα, το Eye Witness News Bahamas αναφέρεται ότι ο Bankman-Fried επιστρέφει στη φυλακή, με τους εισαγγελείς και τη Servillea να χαρακτηρίζουν την ακρόαση χάσιμο χρόνου.

Η εμφάνιση στο δικαστήριο έγινε μόλις μια εβδομάδα αφότου οι δικηγόροι του Bankman-Fried είχαν αρχικά δηλώσει ότι σχεδίαζαν να πολεμήσουν την έκδοση. Η ακρόαση έκδοσης είχε προγραμματιστεί για τις 8 Φεβρουαρίου. Η ανατροπή θα μπορούσε να επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα για την αποστολή του στις ΗΠΑ.

Οι αρχές των Μπαχάμες συνέλαβαν τον Bankman-Fried την περασμένη Δευτέρα μετά από αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης. Οι εισαγγελείς των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι έπαιξε κεντρικό ρόλο στην ταχεία κατάρρευση της FTX και έκρυψε τα προβλήματά της από το κοινό και τους επενδυτές. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είπε ότι ο Bankman-Fried χρησιμοποίησε παράνομα τα χρήματα των επενδυτών για να αγοράσει ακίνητη περιουσία για λογαριασμό του ίδιου και της οικογένειάς του. Ο 30χρονος θα μπορούσε ενδεχομένως να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.nzherald.co.nz/world/ftx-founder-sam-bankman-fried-agrees-to-extradition-to-us-attorney-says/LQ4MWKI2XNFSDG33KA4DYFJ6FM/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X