Η κινεζική επαρχία Zhejiang στοχεύει να δημιουργήσει μια βιομηχανία Metaverse αξίας 28,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025
Metaverse

Η κινεζική επαρχία Zhejiang στοχεύει να δημιουργήσει μια βιομηχανία Metaverse αξίας 28,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025

Η Zhejiang, μια παράκτια επαρχία της Κίνας, παρουσίασε ένα σχέδιο ανάπτυξης Metaverse που επιδιώκει να χτίσει έναν κόμβο Metaverse στην επικράτειά της. Το σχέδιο στοχεύει να δελεάσει τη δημιουργία μιας βιομηχανίας Metaverse 28,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα πολλών εταιρειών που ενσωματώνουν αυτήν την τεχνολογία ως μέρος των δραστηριοτήτων της έως το 2025.

Η Zhejiang παρουσιάζει το σχέδιο ανάπτυξης της Metaverse

Η Ζεντζιάνγκ, μια κινεζική επαρχία, παρουσίασε το σχέδιο ανάπτυξης του Metaverse στις 15 Δεκεμβρίου, με στόχο να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους Metaverse στη χώρα. Το σχέδιο, το οποίο εξετάζει την ενσωμάτωση πολλών ενεργών εταιρειών στο metaverse, στοχεύει στην παραγωγή μιας βιομηχανίας Metaverse 28,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2025.

Στο έγγραφο, η επαρχία περιγράφει τις ενέργειες που θα χρειαστεί για να επιτύχει τον στόχο της, ξεκινώντας από το 2023. Μία από αυτές περιλαμβάνει την επώαση 10 ηγετών του κλάδου και 50 εταιρειών που εμπλέκονται σε αρκετές από τις βασικές τεχνολογίες που σχετίζονται με το Metaverse, όπως η τεχνητή νοημοσύνη (AI) τεχνητή νοημοσύνη), VR (εικονική πραγματικότητα) και ακόμη και blockchain.

Αυτές οι τεχνολογίες θα εφαρμοστούν σε πολλές διαδικασίες για την ενσωμάτωση εταιρειών που είναι αφιερωμένες στην παραγωγή προϊόντων, το βιομηχανικό σχεδιασμό, την ιατρική, ακόμη και την κυβέρνηση σε αυτήν την μεταστροφή.

Το έγγραφο αντικατοπτρίζει σχέδια που έχουν ήδη εκπονηθεί και παρουσιαστεί από άλλες κινεζικές τοπικές κυβερνήσεις που ενδιαφέρονται επίσης για το Metaverse ως αναπτυξιακό στοιχείο. Τον Ιούνιο, η Σαγκάη παρουσίασε τον δικό της οδικό χάρτη για να γίνει ένα σύμπλεγμα μεταστρεφών 52 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στοίχημα Metaverse της Κίνας

Η Κίνα μετατρέπεται σε εστία για έργα metaverse, καθώς αρκετές εταιρείες στη χώρα έχουν δείξει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη σχετικής τεχνολογίας. Στις 5 Σεπτεμβρίου, τοπικές πηγές ανέφεραν ότι ο κλάδος μεταβίβασης στη χώρα είχε συγκεντρώσει 780 εκατομμύρια δολάρια, με την προσδοκία αυτού του αριθμού να αυξηθεί στα 5,8 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030.

Ακόμη και η κινεζική κυβέρνηση ενδιαφέρεται επίσης για την ανάπτυξη τεχνολογίας που σχετίζεται με το Metaverse. Τον Νοέμβριο, η κινεζική κυβέρνηση παρουσίασε ένα σχέδιο για την έρευνα της εικονικής πραγματικότητας (VR), προκειμένου να προωθήσει τις τεχνολογίες για να δημιουργήσει μια πιο καθηλωτική εμπειρία. Το ίδιο σχέδιο προβλέπει την κατασκευή ενός εικονικού κοινωνικού κόσμου που θα επιτρέπει στους χρήστες να κοινωνικοποιούνται και να επικοινωνούν στο διαδίκτυο.

Το κινεζικό μεγαθήριο λογισμικού Tencent έχει ήδη πηδήξει στο βαν του metaverse, δημιουργώντας το δικό του τμήμα αφιερωμένο σε αυτόν τον τομέα και στοχεύοντας να απασχολήσει περισσότερους από 300 εργαζομένους σε διαφορετικά καθήκοντα και έργα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση επέκρινε την ευφορία που επικρατεί όταν πρόκειται για επενδύσεις που σχετίζονται με το μετασχηματισμό. Η κρατική εφημερίδα Economic Daily δημοσίευσε ένα άρθρο στις 10 Νοεμβρίου που προειδοποιεί γι’ αυτό, δηλώνοντας ότι «η βιομηχανία των μεταστροφών ακούγεται πολλά υποσχόμενη, αλλά μπορεί να μην ταιριάζει σε κάθε περιοχή. Να είστε επιφυλακτικοί να μην ακολουθήσετε πυρετωδώς το παράδειγμά σας και να ποντάρετε πολλά σε αυτό ενώ είστε αποκομμένοι από την πραγματικότητα».

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/chinese-zhejiang-province-aims-to-build-a-28-7-billion-metaverse-industry-by-2025/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X