Η Νιγηρία ετοιμάζεται να θεωρήσει το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα: Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
bitcoin governments / banks

Η Νιγηρία ετοιμάζεται να θεωρήσει το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα: Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

  • Οι αναφορές έχουν κάνει γύρους σχετικά με την απόφαση της Νιγηρίας να επιτρέψει το Bitcoin ως λύση πληρωμής. 
  • Οι ελπίδες για την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής εξαρτιόνταν από την προτεινόμενη τροποποίηση του νόμου περί επενδύσεων και κινητών αξιών του 2007. 
  • Οι Νιγηριανοί λάτρεις των κρυπτονομισμάτων λένε ότι χρειάζονται η κυβέρνησή τους να υποστηρίξει οριστικά τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, καθώς με τη σειρά της θα προωθήσει το eNaira. 

Η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, η Νιγηρία, μπορεί να είναι η επόμενη στη σειρά που θα εξετάσει το bitcoin και άλλα κρύπτο ως νόμιμο χρήμα το 2023, καθώς προετοιμάζει νόμο για την αναγνώριση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ο Babangida Ibrahim, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγορών της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ο νόμος που θα αναγνωρίζει τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία προωθείται για να συμβαδίσει με τις « πρόσφατες παγκόσμιες πρακτικές».

«Όπως είπα νωρίτερα κατά τη δεύτερη ανάγνωση, χρειαζόμαστε μια αποτελεσματική και ζωντανή κεφαλαιαγορά στη Νιγηρία. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι με τις παγκόσμιες πρακτικές».

Οι ελπίδες αναγνώρισης του Bitcoin στηρίζονται στον προτεινόμενο νόμο περί επενδύσεων και κινητών αξιών, ο οποίος θα εξουσιοδοτήσει την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) να « αναγνωρίσει ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και κεφάλαια ως κεφάλαιο για επενδύσεις». Η νομοθεσία ορόσημο θα καθόριζε επίσης σαφείς ρόλους των διοικητικών φορέων στη χώρα όσον αφορά τα ψηφιακά στοιχεία.

Οι ρόλοι της Κεντρικής Τράπεζας και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς συγκρούστηκαν σε αρκετές δικαιοδοσίες σχετικά με τον έλεγχο των εικονικών νομισμάτων. Στη Νιγηρία, οι χρήστες φώναξαν την Κεντρική Τράπεζα αφού απαγόρευσε τα κρυπτονομίσματα και τα ανταλλακτήρια πέρυσι, λέγοντας ότι έχει εισβάλει στην επικράτεια της SEC.

Ο προτεινόμενος νόμος έρχεται καθώς η κακή υιοθέτηση του νέου e-naira κάνει γύρους. Το ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας (CBDC) κατέγραψε μόνο ένα πενιχρό 0,5% ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του, με πολλούς να κατηγορούν τις αναποφάσιστες πολιτικές της κυβέρνησης σχετικά με την κατάσταση του blockchain και των εικονικών νομισμάτων.

Η πολιτική της Νιγηρίας που κρατά μια πιθανή μαζική υιοθέτηση

Με πληθυσμό άνω των 200 εκατομμυρίων ανθρώπων, η Νιγηρία έχει προβάδισμα όσον αφορά τα πιθανά έργα blockchain και web3, καθώς οι επενδυτές μπορούν να αξιοποιήσουν τον αυξανόμενο πληθυσμό. Παρά αυτό το πλεονέκτημα, τα περισσότερα έργα που αναφέρονται στην Αφρική έχουν πάει σε γειτονικές χώρες λόγω των μικτών πολιτικών της κυβέρνησης σχετικά με το blockchain. 

Το 2021, η Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας εξέδωσε μια δήλωση που απαγορεύει τις δραστηριότητες ανταλλακτηρίων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στη χώρα καθώς και άλλες δραστηριότητες κρυπτονομισμάτων. Η απαγόρευση ήταν εκτεταμένη καθώς ανάγκασε τις τράπεζες να κλείσουν λογαριασμούς που σχετίζονταν με κρυπτονομίσματα. Παρ ‘όλα αυτά, οι δυνατότητες της Νιγηρίας για υιοθέτηση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων παραμένει ανέπαφο ως η 11η υψηλότερη αγορά κρυπτογράφησης το 2022.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://zycrypto.com/nigeria-set-to-consider-bitcoin-as-a-legal-tender-heres-all-you-need-to-know/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X