Η Meta θα συνεχίσει να ωθεί τις επενδύσεις του Metaverse το 2023 σύμφωνα με τον Head Of Reality Labs
Metaverse

Η Meta θα συνεχίσει να ωθεί τις επενδύσεις του Metaverse το 2023 σύμφωνα με τον Head Of Reality Labs

Η Meta θα συνεχίσει να επενδύει στην τεχνολογία VR (εικονικής πραγματικότητας) το 2023, σύμφωνα με δηλώσεις του Andrew Bosworth, επικεφαλής των Reality Labs, του τμήματος metaverse της εταιρείας. Ενώ η Meta έχει κάνει κάποιες αλλαγές και έχει προσαρμοστεί στην τρέχουσα κλονισμένη οικονομική ατμόσφαιρα, ο Bosworth δηλώνει ότι η εταιρεία εξακολουθεί να είναι δεσμευμένη στο metaverse pivot.

Η Meta θα συνεχίσει να ωθεί το Metaverse και το VR το 2023

Η Meta, η εταιρεία social metaverse, σχεδιάζει να συνεχίσει να αναπτύσσει έργα που σχετίζονται με το metaverse και την εικονική πραγματικότητα κατά τη διάρκεια του 2023. Σε ένα άρθρο που γράφτηκε στις 19 Δεκεμβρίου, ο Andrew Bosworth, επικεφαλής του τμήματος metaverse που ονομάζεται Reality Labs, εξηγεί ότι ενώ η εταιρεία έχει υποφέρει με μεγάλα μειονεκτήματα λόγω της οικονομικής ύφεσης, θα συνεχίσει να προωθεί το νέο της όραμα.

Ο Bosworth δήλωσε:

Μπορώ να πω με σιγουριά ότι μετά από ένα από τα πιο δύσκολα χρόνια στην ιστορία της εταιρείας, η Meta παραμένει αφοσιωμένη στο όραμά μας για το μέλλον όπως και την ημέρα που το ανακοινώσαμε.

Η μετονομασία του Facebook σε Meta ανακοινώθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2021, αλλάζοντας το εύρος και την εστίαση της εταιρείας για να κάνει το metaverse ένα πραγματικό μέρος όπου τα άτομα θα μπορούν να κοινωνικοποιούνται, να βρίσκουν κοινότητες και να αναπτύσσουν επιχειρήσεις. Ο Bosworth πιστεύει ότι αυτό είναι το σωστό για να ξεπεραστεί η βραχυπρόθεσμη σκέψη που θεωρεί καταστροφική.

Επενδύσεις και Επιτεύγματα

Το επίπεδο δέσμευσης της Meta στο metaverse επηρεάζεται από τον πρόσφατο γύρο απολύσεων που ανακοίνωσε η εταιρεία στις 9 Νοεμβρίου, όταν απολύθηκαν 11.000 εργαζόμενοι. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία εξακολουθεί να αφιερώνει το 20% του προϋπολογισμού της στα Reality Labs, το βασικό τμήμα του metaverse.

Ενώ υπήρξαν αρκετοί επενδυτές που ζήτησαν από τη Meta να εγκαταλείψει τις δραστηριότητές της στο metaverse, η Bosworth δήλωσε ότι αυτό το επίπεδο επένδυσης «είναι λογικό για μια εταιρεία που δεσμεύεται να παραμείνει στην αιχμή μιας από τις πιο ανταγωνιστικές και καινοτόμες βιομηχανίες στη γη».

Αυτό το επίπεδο επένδυσης θα συνεχίσει να τροφοδοτεί τις προόδους που θέλει να φέρει η Meta στη βιομηχανία το 2023, η οποία θα επικεντρωθεί στις διαδικασίες έρευνας και ανάπτυξης AR (επαυξημένης πραγματικότητας). Σύμφωνα με τον Bosworth, περίπου οι μισοί από τους πόρους των Reality Labs διοχετεύονται επί του παρόντος προς αυτό το είδος πρωτοβουλίας.

Το 2023 θα είναι μια χρονιά μεγάλων εξελίξεων μετατροπών για την εταιρεία, καταλήγει ο Bosworth, καθώς η Meta στοχεύει να στείλει τον διάδοχο του σετ ακουστικών Meta Quest 2 και εστιάζει στην ανάπτυξη και τη βελτίωση των κοινοτήτων που αποτελούν μέρος του Horizon Worlds, της ναυαρχίδας της μεταστρεφόμενης εμπειρίας .

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/meta-will-continue-to-push-metaverse-investments-in-2023-according-to-head-of-reality-labs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X