Το ολλανδικό ανταλλακτήριο Bitvavo ισχυρίζεται ότι ο όμιλος ψηφιακού νομίσματος αντιμετωπίζει «προβλήματα ρευστότητας»
bitcoin cryptocurrency

Το ολλανδικό ανταλλακτήριο Bitvavo ισχυρίζεται ότι ο όμιλος ψηφιακού νομίσματος αντιμετωπίζει «προβλήματα ρευστότητας»

Η θυγατρική Genesis της DCG εξακολουθεί να έχει παγώσει τις αναλήψεις στο δανειστικό σκέλος της και το αμοιβαίο κεφάλαιο Bitcoin της Grayscale διαπραγματεύεται με εκπτώσεις ρεκόρ.

Το ολλανδικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Bitvavo λέει ότι έχει κολλήσει 280 εκατομμύρια ευρώ (297 εκατομμύρια δολάρια σε USD) με την Digital Currency Group (DCG) ή το 17,5% των 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ που η Bitvavo λέει ότι διαχειρίζεται σε καταθέσεις και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Η Bitvavo διαβεβαίωσε τους πελάτες ότι η κατάσταση «δεν έχει καμία επίδραση στην πλατφόρμα Bitvavo».

Η Bitvavo ισχυρίζεται σε μια ανάρτηση ιστολογίου ότι η DCG «βιώνει προβλήματα ρευστότητας λόγω της τρέχουσας αναταραχής στην κρυπταγορά» και ότι η DCG «έχει αναστείλει τις αποπληρωμές μέχρι να επιλυθεί αυτό το ζήτημα ρευστότητας».

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της DCG είπε στο Reuters ότι τα κεφάλαια κατέχονται από την «ανεξάρτητη θυγατρική» Genesis και όχι από την DCG. Η Decrypt επικοινώνησε με την DCG για περαιτέρω σχόλια. 

Η Bitvavo απάντησε στο Reuters ότι «θεώρησε την DCG υπεύθυνη για τα απρόσιτα κεφάλαια».

Η DCG, με επικεφαλής τον ιδρυτή της SecondMarket, Barry Silbert, είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές εταιρείες κρύπτο στον κόσμο. Είναι ιδιοκτήτης των Genesis, Grayscale, CoinDesk, Foundry και Luno. 

Οι πέντε εβδομάδες από την κατάρρευση και την πτώχευση της FTX δεν ήταν καλές για την DCG.

Η Genesis πάγωσε τις αναλήψεις από το δανειστικό σκέλος της πριν από ένα μήνα και δεν τις έχει ξεπαγώσει. Το Gemini, το ανταλλακτήριο που ανήκει στους αδελφούς Winklevoss (όχι θυγατρική της DCG), με τη σειρά του έπρεπε να διακόψει τις εξαργυρώσεις στο προϊόν του Earn επειδή ο συνεργάτης του στο Gemini Earn είναι η Genesis. Το Genesis φέρεται να οφείλει στους χρήστες του Gemini Earn 900 εκατομμύρια δολάρια. 

Τα προβλήματα στο Genesis έχουν θέσει τα οικονομικά της DCG υπό αμφισβήτηση. 

Στις 22 Νοεμβρίου, ο Silbert είπε στους μετόχους ότι η DCG οφείλει στη Genesis 575 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ότι, «Έχουμε ξεπεράσει τους προηγούμενους χειμώνες κρύπτο και ενώ αυτός μπορεί να αισθανόμαστε πιο σκληρός, συλλογικά θα βγούμε από αυτό πιο δυνατοί». Ωστόσο, στις 3 Δεκεμβρίου, οι Financial Times ανέφεραν ότι η DCG οφείλει στη Genesis 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια . 

Η Grayscale Capital αντιμετωπίζει επίσης σημαντικούς αντίθετους ανέμους, με τα hedge fund της Νέας Υόρκης Fir Tree Capital Management να καταθέτουν αγωγή κατά της εταιρείας ισχυριζόμενη ότι η Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) είχε «δυνητική κακοδιαχείριση και σύγκρουση συμφερόντων».

Το Grayscale Bitcoin Trust είναι ένα ταμείο που επιτρέπει στους επενδυτές να αποκτήσουν έκθεση στο Bitcoin χωρίς να αγοράσουν οι ίδιοι Bitcoin. Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται με έκπτωση -48,7% σε σύγκριση με την αγοραία αξία του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου, ανά δεδομένα από την CoinGlass .

Την Παρασκευή, ο αναλυτής κρυπτονομισμάτων Will Clemente, συνιδρυτής της Reflexivity Research, σημείωσε στο Twitter ένα επιθετικό selloff τις τελευταίες 48 ώρες πολλών κρυπτονομισμάτων που συνδέονται με το DCG, υποθέτοντας ότι θα μπορούσε να είναι η DCG που αναζητά ρευστότητα. 

Το Filecoin και το Flow , για τα οποία η Clemente ισχυρίστηκε ότι έχει έκθεση η DCG, μειώθηκαν περίπου 20% και 10% τις τελευταίες 24 ώρες σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinGecko.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://decrypt.co/117506/dutch-bitcoin-exchange-bitvavo-alleges-digital-currency-group-is-having-liquidity-problems

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X