Γερουσιαστής των ΗΠΑ: Τα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να σταματήσουν, η κατάρρευση του FTX δεν είναι κατηγορητήριο για τα κρύπτο
cryptocurrency FTX

Γερουσιαστής των ΗΠΑ: Τα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να σταματήσουν, η κατάρρευση του FTX δεν είναι κατηγορητήριο για τα κρύπτο

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Pat Toomey λέει ότι οι παράνομες ενέργειες από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX πρέπει να διαχωριστούν «από τα απολύτως νόμιμα και καινοτόμα κρυπτονομίσματα». Τονίζοντας ότι «η κατάρρευση του FTX δεν είναι κατηγορητήριο για τα κρυπτονομίσματα», σημείωσε ότι «τα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να σταματήσουν» και «η τεχνολογία απλώς θα μεταναστεύσει στις υπεράκτιες χώρες» εάν το Κογκρέσο επιχειρούσε.

Διαχωρισμός των παράνομων ενεργειών από τα «απόλυτα νόμιμα και καινοτόμα κρυπτονομίσματα»

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Pat Toomey (R-PA) εξήγησε στην εναρκτήρια δήλωσή του στην ακρόαση της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας την Τετάρτη ότι η κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρύπτο FTX δεν αποτελεί κατηγορία κατά των κρυπτονομισμάτων.

«Υπήρξε μη εξουσιοδοτημένος δανεισμός περιουσιακών στοιχείων πελατών σε μια συνδεδεμένη οντότητα και υπήρξαν δόλιες υποσχέσεις σε επενδυτές και πελάτες σχετικά με τις λειτουργίες της FTX. Αυτά είναι εξωφρενικά και εντελώς απαράδεκτα», περιέγραψε ο γερουσιαστής, τονίζοντας:

Θέλω να υπογραμμίσω ένα μεγαλύτερο ζήτημα εδώ: Η λανθασμένη συμπεριφορά που παρουσιάστηκε εδώ δεν αφορά συγκεκριμένα το υποκείμενο στοιχείο. Αυτό που φαίνεται να συνέβη εδώ είναι μια πλήρης ανάλυση στον χειρισμό αυτών των περιουσιακών στοιχείων.

«Στη συζήτησή μας για το FTX σήμερα, ελπίζω να είμαστε σε θέση να διαχωρίσουμε τις δυνητικά παράνομες ενέργειες από τα απολύτως νόμιμα και καινοτόμα κρυπτονομίσματα», είπε στην επιτροπή της Γερουσίας.

Σημειώνοντας ότι τα κρυπτονομίσματα «είναι στην πραγματικότητα λογισμικό», ο γερουσιαστής Toomey εξήγησε: «Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι εδώ είναι ένα απλό πράγμα: Ο κώδικας δεν διέπραξε κανένα έγκλημα. Το FTX και τα κρυπτονομίσματα δεν είναι το ίδιο πράγμα. Το FTX ήταν αδιαφανές, συγκεντρωτικό και ανέντιμο. Τα κρυπτονομίσματα είναι ανοιχτού κώδικα, αποκεντρωμένα και διαφανή».

Πρέπει το FTX Fallout να δικαιολογεί την απαγόρευση ή την «παύση» κρύπτο;

Ο γερουσιαστής από την Πενσυλβάνια προχώρησε σε προτάσεις ότι τα κρύπτο θα έπρεπε να απαγορευτούν μετά την κατάρρευση του FTX.

«Σε όσους πιστεύουν ότι αυτό το επεισόδιο δικαιολογεί την απαγόρευση των κρύπτο, θα σας παρακαλούσα να σκεφτείτε πολλά παραδείγματα», άρχισε. «Η οικονομική κρίση του 2008 αφορούσε την κατάχρηση προϊόντων που σχετίζονται με στεγαστικά δάνεια. Αποφασίσαμε να απαγορεύσουμε τα στεγαστικά δάνεια; Φυσικά και όχι. Μια εταιρεία μεσιτείας εμπορευμάτων που διευθύνεται από τον πρώην γερουσιαστή του Νιου Τζέρσεϊ John Corzine κατέρρευσε μετά από υπεξαίρεση κεφαλαίων πελατών – συμπεριλαμβανομένων δολαρίων ΗΠΑ – για να καλυφθεί ένα έλλειμμα από τις εμπορικές ζημίες της εταιρείας. Κανείς δεν πρότεινε ότι το πρόβλημα ήταν το δολάριο ΗΠΑ και ότι έπρεπε να το απαγορεύσουμε». Ο γερουσιαστής Toomey τόνισε: «Με το FTX, το πρόβλημα δεν είναι τα όργανα που χρησιμοποιήθηκαν. Το πρόβλημα ήταν η κατάχρηση κεφαλαίων πελατών, η κατάφωρη κακοδιαχείριση και η πιθανή παράνομη συμπεριφορά».

Ο βουλευτής συνέχισε:

Μερικοί από τους συναδέλφους μου πρότειναν να θέσουμε σε παύση τα κρυπτονομίσματα προτού μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε. Αυτό είναι βαθιά λανθασμένο, για να μην αναφέρουμε αδύνατο. Χωρίς να εφαρμόζονται δρακόντειες, αυταρχικές πολιτικές, τα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να σταματήσουν. Αν προσπαθούσαμε, η τεχνολογία απλώς θα μεταναστεύσει στην υπεράκτια.

«Θα αποφασίσουμε να σταματήσουμε το Σύνταγμά μας για να σταματήσουμε τα κρύπτο; Αυτό είναι ακριβώς το είδος της νοοτροπίας που οδήγησε αυτή τη δραστηριότητα στα σκοτεινά και λιγότερο ρυθμισμένα μέρη του κόσμου», είπε περαιτέρω.

Πρέπει το Κογκρέσο να απέχει από τη ρύθμιση των κρύπτο;

Επιπλέον, ο νομοθέτης είπε: «Άλλοι πρότειναν να απόσχουμε καθόλου από την αντιμετώπιση κρυπτονομισμάτων, ώστε να μην νομιμοποιήσουμε τη χρήση του. Αυτό δεν είναι μόνο άστοχο, είναι και ανεύθυνο».

Ο γερουσιαστής διευκρίνισε: «Τα άτομα μπορούν επίσης να λάβουν τεράστια δύναμη όταν χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα. Μπορούν να προστατεύσουν από τον πληθωρισμό όταν οι κυβερνήσεις διαχειρίζονται ανεύθυνα τα δικά τους νομίσματα. Μπορούν να παρέχουν χρήσιμες υπηρεσίες χωρίς να απαιτείται εταιρεία ή μεσάζων. Και μπορούν να αφήσουν τα άτομα να διατηρήσουν την ελευθερία να συναλλάσσονται ιδιωτικά».

Ο Toomey έγραψε επίσης στο Twitter την Τετάρτη:

Η κατάρρευση του FTX δεν είναι κατηγορητήριο για κρύπτο. Είναι ένα κατηγορητήριο όσων έκαναν κατάχρηση περιουσιακών στοιχείων πελατών.

«Όπως έχω πει εδώ και μήνες, το Κογκρέσο πρέπει να δώσει ρυθμιστική σαφήνεια, ώστε οι επιχειρήσεις να ρέουν σε συνετές, λογικές, καλά ρυθμισμένες αμερικανικές ανταλλαγές κρύπτο», πρόσθεσε.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/us-senator-cryptocurrency-cannot-be-stopped-ftx-collapse-isnt-an-indictment-of-crypto/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X