Μέλη της Βουλής στο καυτό έδρανο: Οι βουλευτές υπέρ των κρύπτο αντιμετωπίζουν νέο έλεγχο εν μέσω κατάρρευσης του FTX
cryptocurrency FTX

Μέλη της Βουλής στο καυτό έδρανο: Οι βουλευτές υπέρ των κρύπτο αντιμετωπίζουν νέο έλεγχο εν μέσω κατάρρευσης του FTX

Οι νομοθέτες της Βουλής, γνωστοί ως «Blockchain Eight», που αποθάρρυναν μια έρευνα της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων τον Μάρτιο, βρίσκονται υπό νέο έλεγχο μετά το κατηγορητήριο του ιδρυτή της FTX, Sam Bankman-Fried, για κατηγορίες απάτης.

Πέντε από τους οκτώ νομοθέτες, και από τα δύο κόμματα, έλαβαν δωρεές εκστρατείας από στελέχη της FTX, ενώ εξέφρασαν ανησυχία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την περασμένη άνοιξη ότι οι έρευνές της σε εταιρείες κρύπτο και blockchain, συμπεριλαμβανομένης της FTX, ήταν πολύ επιθετικές.

Η επιστολή τους της 16ης Μαρτίου προς τον Πρόεδρο της SEC, Gary Gensler, αντιτάχθηκε στην «πρόσφατη τάση για χρήση … ερευνητικών λειτουργιών για τη συλλογή πληροφοριών από μη ελεγχόμενους συμμετέχοντες στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων και blockchain με τρόπο που δεν συνάδει με τα πρότυπα της Επιτροπής για την έναρξη ερευνών». Πρότειναν ότι οι προσπάθειες της SEC παραβίαζαν τον νόμο για τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Οι επικριτές κατηγορούν τους νομοθέτες για παρέμβαση σε εταιρείες όπως η FTX, η οποία κατέρρευσε τον Νοέμβριο σε μια υποτιθέμενη απάτη που παρομοιάζεται με ένα γιγάντιο σχέδιο Ponzi.

Ο πρώην δισεκατομμυριούχος κ. Bankman -Fried , 30 ετών, κατηγορήθηκε σε ομοσπονδιακό κατηγορητήριο που δεν σφραγίστηκε την Τρίτη για εξαπάτηση περισσότερων από 1 εκατομμυρίου επενδυτών και για παράνομες δωρεές εκστρατείας με άχυρο. Κρατείται στη φυλακή στις Μπαχάμες, σε μια περιβόητη βρώμικη φυλακή όπου οι κρατούμενοι περνούν 23 ώρες την ημέρα στα κελιά τους.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.washingtontimes.com/news/2022/dec/18/house-members-hot-seat-pro-crypto-congressmen-face/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X