Οι εκπρόσωποι στη Νιγηρία κινούνται για να εγκρίνουν νομοθεσία που επιτρέπει τις συναλλαγές κρύπτο
cryptocurrency governments / banks

Οι εκπρόσωποι στη Νιγηρία κινούνται για να εγκρίνουν νομοθεσία που επιτρέπει τις συναλλαγές κρύπτο

Τον Φεβρουάριο του 2021, η Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας απαγόρευσε τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα και τη διευκόλυνση πληρωμών για ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Η βουλή των Αντιπροσώπων δήλωσε ότι σύντομα θα θεσπίσει νομοθεσία που θα επιτρέπει τα ψηφιακά νομίσματα στη Νιγηρία.

Αυτό συμβαίνει παρά τη συνεχή απαγόρευση των συναλλαγών με κρυπτονομίσματα από το καθεστώς του Προέδρου Muhammadu Buhari.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγορών και Θεσμών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Babangida Ibrahim, δήλωσε στην εφημερίδα Punch το Σάββατο ότι ο νόμος περί Επενδύσεων και Κινητών Αξιών του 2007 (Τροποποίηση), όταν ψηφιστεί και υπογραφεί σε νόμο, θα επιτρέψει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να αναγνωρίζουν τα κρυπτονομίσματα και άλλα ψηφιακά κεφάλαια ως κεφάλαιο για επένδυση.

«Χρειαζόμαστε μια αποτελεσματική και ζωντανή κεφαλαιαγορά στη Νιγηρία. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να είμαστε ενημερωμένοι με τις παγκόσμιες πρακτικές. Τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν πολλές αλλαγές στην κεφαλαιαγορά, ειδικά με την εισαγωγή ψηφιακών νομισμάτων, χρηματιστηρίων εμπορευμάτων και τόσα άλλα πράγματα που είναι απαραίτητα, που πρέπει να αποτυπωθούν στον νέο νόμο», είπε ο κ. Ibrahim.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής τόνισε την ανάγκη περαιτέρω ρύθμισης και αλλαγής της νομοθεσίας για την προσαρμογή των κρυπτονομισμάτων, εξηγώντας ότι η ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Κεντρικής Τράπεζας της Νιγηρίας επειδή δεν λειτουργούν με τοπικούς λογαριασμούς.

«Όλα αυτά είναι μερικά από τα θέματα που θεωρήσαμε ότι πρέπει να τα ρυθμίσουμε. Δεν είναι ότι είναι παράνομα, αλλά δεν έχουμε ρύθμιση για αυτά. Έτσι, αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αναθεωρήσουμε τον Νόμο και να θέσουμε ορισμένους κανονισμούς για τις περισσότερες δραστηριότητες – παράγωγα, χρηματιστήρια εμπορευμάτων, ψηφιακά νομίσματα και τόσα άλλα πράγματα», είπε.

Ο κ. Ibrahim υπέβαλε εκθέσεις σχετικά με προτάσεις που επιχειρούν να αναθεωρήσουν την κεφαλαιαγορά την Τετάρτη.

Ένα από τα νομοσχέδια ονομάστηκε «A Bill for an Act to Repeal the Chartered Institute of Stockbrokers Act, Cap. C9, Laws of the Federation of Nigeria, 2004, and Prode for the Establishment of Chartered Institute of Securities and Investments. και για Σχετικά Θέματα».

Τον Φεβρουάριο του 2021, η τράπεζα κορυφής απαγόρευσε τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα και τη διευκόλυνση πληρωμών για ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Το CBN έδωσε περαιτέρω οδηγίες σε όλες τις τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να βρουν και να κλείσουν τους λογαριασμούς οποιουδήποτε ή οτιδήποτε εκτελεί ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων ή πραγματοποιεί συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο, τον Ιανουάριο, ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει την κατάργηση του νόμου περί επενδύσεων και κινητών αξιών του 2007 και τη θέσπιση του νόμου περί επενδύσεων και κινητών αξιών του 2021 πέρασε στη δεύτερη ανάγνωση στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το νομοσχέδιο επιδιώκει, μεταξύ άλλων, να δώσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) περισσότερες εξουσίες για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκαλούνται από τα προγράμματα Ponzi, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής και σφράγισης οποιωνδήποτε απαγορευμένων συστημάτων και της λήψης δικαστικής απόφασης για πάγωμα και κατάπτωση όλων των περιουσιακά στοιχεία τέτοιων προγραμμάτων στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://gazettengr.com/reps-move-to-pass-legislation-allowing-crypto-transactions/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X