Η απαγόρευση των κρύπτο μπορεί να είναι στο τραπέζι στις ΗΠΑ, λέει ο γερουσιαστής
bitcoin cryptocurrency governments / banks

Η απαγόρευση των κρύπτο μπορεί να είναι στο τραπέζι στις ΗΠΑ, λέει ο γερουσιαστής

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης εμφάνισης στο “Meet the Press” του NBC, ο γερουσιαστής Sherrod Brown (D-Ohio), επικεφαλής της Επιτροπής Τραπεζών, Στέγασης και Αστικών Υποθέσεων της Γερουσίας, είπε ότι η απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων μπορεί να είναι στο τραπέζι. 

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι η πλήρης απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων θα ήταν πρόκληση. «Ίσως η απαγόρευσή, αν και η απαγόρευσή τους είναι πολύ δύσκολη, γιατί θα βγει εκτός θαλάσσης και ποιος ξέρει πώς θα λειτουργήσει», είπε ο νομοθέτης.

Στα τέλη Νοεμβρίου, ο Μπράουν προέτρεψε την Υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν να βοηθήσει στη χαλάρωση των εταιρειών κρυπτονομισμάτων μετά την κατάρρευση του χρηματιστηρίου FTX που προκάλεσε σοκ σε όλη τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων και όχι μόνο.   Το 2014, ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-WV) έγραψε μια επιστολή προς τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές, απαιτώντας μια γενική απαγόρευση του Bitcoin μετά την κατάρρευση του όρους Mt.Gox, που ήταν το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο τότε.

Ωστόσο, ακόμη και σκληροί επικριτές κρυπτονομισμάτων παραδέχονται ότι η βιομηχανία έχει πλέον γίνει πολύ ισχυρή. Όπως αναφέρθηκε από το U.Today , ο εκπρόσωπος Brad Sherman (D-CA) είπε πρόσφατα ότι η κυβέρνηση απέφυγε να απαγορεύσει το Bitcoin στις πρώτες μέρες του, αλλά οι υποστηρικτές κρυπτονομισμάτων ξοδεύουν τώρα πάρα πολλά χρήματα για να ασκήσουν πίεση για να συμβεί αυτό. Είναι δυνατό για τις κυβερνήσεις να απαγορεύσουν ή να περιορίσουν τη χρήση κρυπτονομισμάτων, όπως έχουν κάνει ορισμένες χώρες. Κάθε χώρα έχει διαφορετική προσέγγιση για τα κρύπτο με βάση τις δικές της οικονομικές και ρυθμιστικές πολιτικές, αλλά γενικά, οι κυβερνήσεις μπορεί να επιβάλλουν διάφορους περιορισμούς όσον αφορά τους κανονισμούς. Επιπλέον, ορισμένες χώρες ενδέχεται να λάβουν πρόσθετα μέτρα, όπως η απαγόρευση των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://u.today/crypto-ban-might-be-on-the-table-in-us-senator-says

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X