Ανάλυση αναφοράς απόδειξης αποθεματικού Binance και συχνές ερωτήσεις
binance

Ανάλυση αναφοράς απόδειξης αποθεματικού Binance και συχνές ερωτήσεις

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΟΤΕΡΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ

ΜΗΝΥΜΑΤΑ-ΚΛΕΙΔΙΑ

 • Η Binance  αποκάλυψε  την έκθεσή της απόδειξης αποθεματικού BTC (PoR) που διενεργήθηκε από εξωτερικό ελεγκτή. Η έκθεση δείχνει ότι οι υποχρεώσεις BTC της Binance (καταθέσεις πελατών) καλύπτονται κατά 97% από τα περιουσιακά στοιχεία του ανταλλακτηρίου. Η εξασφάλιση αυξάνεται στο 101% όταν υπολογίζεται το BTC που δανείστηκε σε πελάτες.
 • Ορισμένοι αναλυτές αγοράς επέκριναν την έκθεση της Binance επειδή ο ελεγκτής δεν έκανε καμία δήλωση σχετικά με την καταλληλότητα της Διαδικασίας Συμφωνίας και δεν εξέφρασε την επαγγελματική τους γνώμη ή ένα συμπέρασμα διασφάλισης.
 • Προκειμένου να αξιολογηθούν τα δεδομένα στην αναφορά Proof-of-Reserves της Binance, συγκρίναμε τις υποχρεώσεις της Binance που εκφράζονται στην αναφορά με τα δεδομένα μέτρησης  Binance BTC Reserve στην αλυσίδα της CryptoQuant  (η εκτίμησή μας για τις καταθέσεις πελατών της Binance). Ανακαλύψαμε ότι οι υποχρεώσεις που αναφέρει η Binance είναι πολύ κοντά στην εκτίμησή μας (99%).
 • Επιπλέον, τα δεδομένα στην αλυσίδα υποδηλώνουν ότι τα αποθέματα ETH και Stablecoin της Binance δεν παρουσιάζουν συμπεριφορά «όπως FTX» σε αυτό το σημείο.
 • Επιπλέον, η Binance έχει ένα αποδεκτό “Clean Reserve”, που σημαίνει ότι το δικό της διακριτικό, το BNB, εξακολουθεί να είναι ένα χαμηλό ποσοστό του συνολικού ενεργητικού της.
 • Η ανάλυσή μας δεν πρέπει να ερμηνευθεί ως θετική γνώμη της Binance ως εταιρείας, του οικοσυστήματος των δικτύων BSC/BNB ή ως διακριτικού BNB. Είναι απλώς ένα σημάδι ότι το ποσό της ανταλλαγής BTC Binance λέει ότι κατέχει ως υποχρεώσεις τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε η έκθεση PoR είναι λογικό, σύμφωνα με δεδομένα on-chain.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

 • Στον απόηχο της κατάρρευσης του FTX, επανεμφανίστηκε ένα «κίνημα» που ζητούσε από τα ανταλλακτήρια κρύπτο να παρέχουν απόδειξη ότι οι καταθέσεις των πελατών τους υποστηρίζονται 1:1. Αυτό είναι αυτό που ονομάζεται Proof-of-Reserves (PoR).
 • Πολλές ανταλλαγές έχουν παράσχει PoR από τότε, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε σε πραγματικό χρόνο σε αυτόν τον  πίνακα ελέγχου απόδειξης επιφύλαξης .
 • Το PoR της Binance είναι μείζονος σημασίας για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων, καθώς είναι μακράν το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο ανά όγκο συναλλαγών και ένα από τα μεγαλύτερα σε καταθέσεις πελατών (αποθεματικά).
 • Τα παρακάτω διαγράμματα δείχνουν τα αποθεματικά BTC και τον όγκο συναλλαγών spot για έναν αριθμό ανταλλαγών. Μπορεί να φανεί πώς τα αποθέματα BTC της Binance έχουν αυξηθεί ταχύτερα από τα τέλη του 2020 και έχουν ξεπεράσει πολλές ανταλλαγές. Όσον αφορά τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών spot, η Binance αναδεικνύεται ηγέτης με μεγάλη διαφορά.

BTC Spot Trading Volume By Exchange – Το Binance είναι μακράν το μεγαλύτερο ανταλλακττήριο ανά όγκο συναλλαγών.

Η ΕΚΘΕΣΗ PoR της BINANCE.

Για τα αποτελέσματα της αναφοράς.

 • Στις 7 Δεκεμβρίου, η Binance αποκάλυψε το αποτέλεσμα ενός ελέγχου που διενεργήθηκε στα αποθεματικά της. Σύμφωνα με αυτήν την έκθεση Proof-of-Reserve, που εκπονήθηκε από την ελεγκτική εταιρεία Mazars, «…αποτελεί αποκλειστικά για τους σκοπούς της προσφοράς στους πελάτες και στους υποψήφιους πελάτες της Binance πρόσθετη διαφάνεια και διαβεβαίωση ότι τα περιουσιακά τους στοιχεία εντός πεδίου είναι εγγυημένα, υπάρχουν στην αλυσίδα(ες) ) και βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Binance…» τη στιγμή που διενεργήθηκε ο έλεγχος (22 Νοεμβρίου 2022). 
 • Σύμφωνα με τους ορισμούς της έκθεσης, In-Scope Assets σημαίνει (BTC, BBTC και BTCB) που διατηρούνται στις αλυσίδες μπλοκ Bitcoin, Ethereum, BNB και Binance Smart Chain.
 • Το κύριο αποτέλεσμα αυτής της έκθεσης ήταν ότι οι υποχρεώσεις BTC της Binance (καταθέσεις πελατών) ήταν κατά 101% εξασφαλίσεις (υποστηριζόμενες) με περιουσιακά στοιχεία που κατέχονταν από το ανταλλακτήριο (όταν το BTC που δανείστηκε σε άλλους πελάτες δεν θεωρείται μέρος των υποχρεώσεων της Binance) και 97% εξασφαλίστηκε όταν αυτό Το δανεισμένο BTC θεωρείται μέρος των υποχρεώσεων της Binance.

Τι δείχνει η έκθεση.

Αν πιστέψουμε στα συμπεράσματα της έκθεσης και τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε για τον υπολογισμό των συνολικών στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της Binance, θα μπορούσαμε να πούμε ότι σχεδόν όλα τα κεφάλαια πελατών υποστηρίζονται από περιουσιακά στοιχεία που κατέχει το ανταλλακττήριο. Μπορείτε να δείτε την πλήρη έκθεση PoR εδώ .

ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΤΗΣ BINANCE ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ PoR της BINANCE

Μερικά σημεία κριτικής.Η έκθεση PoR έχει δεχθεί διάφορες επικρίσεις. Μεταξύ αυτών είναι:

 • Η Mazars δεν προβαίνει σε καμία δήλωση σχετικά με την καταλληλότητα της Διαδικασίας Συμφωνίας (AUP). Ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιήθηκε ο υπολογισμός των περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεων της έκθεσης Proof-of-Reserve ζητήθηκε από την Binance. Η Mazars συμφώνησε με τη διαδικασία, αλλά αναφέρει στην έκθεση ότι δεν μπορεί να πει εάν αυτή η διαδικασία είναι κατάλληλη.
 • Ο Mazars δεν εκφράζει γνώμη ή συμπέρασμα διαβεβαίωσης. Αυτό είναι κυρίως αποτέλεσμα του ότι η δέσμευση AUP δεν είναι δέσμευση διασφάλισης.

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ BINANCE (ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ FAQ ΓΙΑ ΤΟ BINANCE).

1. Μπορούμε να εμπιστευτούμε τον έλεγχο PoR της Binance;Η σύντομη απάντηση εδώ είναι ότι δεν χρειάζεται. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δεδομένα στην αλυσίδα για να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα της αναφοράς PoR της Binance με την εκτίμηση της CryptoQuant για τα αποθέματα BTC της Binance.Η εκτίμηση της CryptoQuant για τα αποθέματα BTC της Binance είναι μια εκτίμηση των υποχρεώσεων του χρηματιστηρίου, καθώς υπολογίζονται ομαδοποιώντας τις ροές BTC από τα πορτοφόλια των πελατών στα πορτοφόλια ανταλλαγής της Binance.Την εποχή που διενεργήθηκε η έκθεση PoR της Binance (22 Νοεμβρίου 2022, 23:59:59 UTC στο μπλοκ 764327 του blockchain bitcoin), η εκτίμηση της CryptoQuant για τα αποθέματα (υποχρεώσεις) BTC της Binance ήταν 591.939 BTC. Αυτό συγκρίνεται με το Υπόλοιπο Αναφοράς Ευθύνης Πελατών της αναφοράς PoR ύψους 597.602 BTC. Μπορούμε να δούμε ότι τα δεδομένα CryptoQuant κάλυπταν το 99% των υποχρεώσεων της Binance.Τα δεδομένα on-chain φαίνεται να υποστηρίζουν τα δεδομένα του υπολοίπου της αναφοράς ευθύνης πελατών της αναφοράς PoR.Τα δεδομένα αποθεματικού CryptoQuant Binance BTC και το υπόλοιπο υποχρέωσης αναφοράς PoR δείχνουν παρόμοια αποτελέσματα.

2. Πώς συμπεριφέρονται τα αποθεματικά κρυπτονομισμάτων Binance; Είναι φυσιολογική ή παρόμοια με το FTX συμπεριφορά;Κατά την ανάλυση των συναλλαγματικών αποθεμάτων, θα ήλπιζε κανείς ότι η «συμπεριφορά» τους θα ήταν ομαλή με την πάροδο του χρόνου και θα αποφύγει να δει ακανόνιστες κινήσεις. Για να αναλύσουμε τα αποθεματικά του Binance, μπορούμε να συγκρίνουμε την εξέλιξη των αποθεμάτων BTC, ETH και stablecoin με αυτά του FTX. Τα παρακάτω διαγράμματα δείχνουν αυτά τα δεδομένα.Μπορούμε να δούμε από αυτά τα διαγράμματα ότι:

 • Η ανάπτυξη των αποθεμάτων Binance με την πάροδο του χρόνου φαίνεται πιο οργανική και με λιγότερες ανοδικές και καθοδικές διακυμάνσεις από αυτές του FTX.
 • Η FTX είχε πολλές εισροές/εκροές που σχετίζονται με πορτοφόλια εκτός FTX και τα αποθέματα είχαν μειωθεί σημαντικά (-93% στην περίπτωση των stablecoin) ημέρες πριν από την κατάρρευση.
 • Τα αποθεματικά BTC της Binance εξακολουθούν να αυξάνονται κατά 4% από τότε που συνέβη η κατάρρευση του FTX. Τα αποθεματικά για ETH και Stablecoins μειώνονται κατά 6% και 15%, αντίστοιχα.

Φυσικά, δεν υπονοούμε ότι οι ακανόνιστες κινήσεις σημαίνουν αυτόματα ότι μια ανταλλαγή δεν έχει καλές εξασφαλίσεις, αλλά μπορεί να μας πει κάτι για τις πρακτικές διαχείρισης πορτοφολιού και τη δυσκολία των παρόχων δεδομένων στην αλυσίδα να κάνουν καλύτερη εκτίμηση των αποθεματικών. Οι ρεζέρβες που κινούνται με «τακτοποιημένο» τρόπο μας δίνουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα χαμηλά αποθεματικά της Binance.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cryptoquant.com/dashboard/639937bbfbe454308ff04670

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X