Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει Digital Trading Card NFTs 99 $
NFT

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει Digital Trading Card NFTs 99 $

Η έκδοση των 45.000 NFTs παρουσιάζει τον πρώην πρόεδρο με διάφορα κοστούμια και πόζες φαντασίας. Μinted στο Polygon

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κυκλοφόρησε μια συλλογή από 45.000 φανταστικά (NFT) , όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη μέσω του Truth Social, του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης που ίδρυσε πέρυσι.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της συλλογής, οι κάρτες Trump Digital Trading Cards διαθέτουν εικόνες του προέδρου σε στυλ παρόμοιο με τις συλλεκτικές κάρτες του μπέιζμπολ. Τα tokens, που κόπηκαν στο Polygon, κοστίζουν 99 $ και μπορούν να αγοραστούν με (ETH) ή σε νόμισμα fiat.

Στο τέλος της διαδικασίας ολοκλήρωσης αγοράς, οι πελάτες καλούνται να επιλέξουν πόσες κάρτες συναλλαγών Trump θέλουν να αγοράσουν. Το αναδυόμενο παράθυρο προωθεί ένα εγγυημένο εισιτήριο για ένα εορταστικό δείπνο με τον Τραμπ για την αγορά 45 NFT ταυτόχρονα, όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης. Αυτό θα κόστιζε σε έναν πελάτη 4455 $.

CoinDesk - Άγνωστο
(CollectTrumpCards.com)

Οι συλλέκτες που αγοράζουν μία από τις κάρτες ψηφιακών συναλλαγών θα συμμετέχουν αυτόματα σε “λαχεία” για να λάβουν εμπειρίες με τον Τραμπ, όπως μια κλήση ζουμ, ένα δείπνο στο Μαϊάμι ή ένα κοκτέιλ στο Mar-a-Lago. Οι κάρτες συναλλαγών θα έχουν χαρακτηριστικά σπανιότητας από ένα από ένα έως “2, 5, 7 ή 10 αντίγραφα. Καμία Digital Trading Card Trump δεν θα έχει περισσότερα από 20 αντίγραφα” σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Αν και ο Τραμπ είπε ότι «δεν ήταν οπαδός» των κρυπτονομισμάτων τον Ιούλιο του 2019 , εμφανίστηκε ενθουσιώδης για την προώθηση της νέας του συλλογής. “ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΣΑΣ ΤΩΡΑ! Μόνο 99 $ η καθεμία! Θα ήταν ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο δώρο. Μην περιμένετε. Θα φύγουν, πιστεύω, πολύ γρήγορα!” έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα του.

Ο ιστότοπος διαθέτει επίσης ένα διαφημιστικό βίντεο από τον Τραμπ, στο οποίο δηλώνει “Κάθε κάρτα έρχεται με μια αυτόματη ευκαιρία να κερδίσετε καταπληκτικά βραβεία όπως το δείπνο μαζί μου. Δεν ξέρω αν είναι ένα καταπληκτικό έπαθλο, αλλά είναι αυτό που έχουμε”.

Το έργο αρχικά δέχτηκε κριτική στο Twitter, με κάποιους να χαρακτηρίζουν τη συλλογή ως «απάτη». Άλλοι σημείωσαν προηγούμενες αναφορές για αμφισβητούμενες προσπάθειες συγκέντρωσης κεφαλαίων για την εκστρατεία του το 2020 και ισχυρισμούς για σκοτεινές δαπάνες .

Οι μετοχές της Digital World Acquisition Corp (DWAC), μιας εταιρείας εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC) που συνήψε μια προτεινόμενη συμφωνία συγχώνευσης με την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Trump, υποχώρησαν κατά περίπου 7% μετά την ανακοίνωση.

Ενώ αυτό είναι το πρώτο επίσημο έργο NFT του Προέδρου Τραμπ, η πρώην Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ, παρουσίασε την πρώτη της συλλογή NFT « Cobalt Blue Eyes » σχεδόν ακριβώς πριν από έναν χρόνο.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/web3/2022/12/15/trump-announces-99-digital-trading-card-nfts/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X