Ο εισερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής ζητά από τη Γραμματέα Yellen να καθυστερήσει την παροχή φόρου κρύπτο
governments / banks

Ο εισερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής ζητά από τη Γραμματέα Yellen να καθυστερήσει την παροχή φόρου κρύπτο

Αντιπρόσωπος Πάτρικ Μακ Χένρι. ο οποίος προεδρεύει της επιτροπής τον Ιανουάριο, εξέφρασε τις ανησυχίες του σε επιστολή του προς την υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

Ο κορυφαίος Ρεπουμπλικανός στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής θέλει το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να καθυστερήσει την εφαρμογή των διατάξεων για τον φόρο κρύπτο στον περσινό νόμο περί επενδύσεων στην υποδομή και θέσεων εργασίας μέχρι να υπάρξει περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με το ποιος καλύπτεται από το νομοσχέδιο.

Ο εκπρόσωπος Patrick McHenry (RN.C.), το τρέχον μέλος της κατάταξης, αλλά που θα προεδρεύσει όταν οι Ρεπουμπλικάνοι αναλάβουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στο νέο Κογκρέσο τον επόμενο μήνα, έγραψε η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen λέγοντας ότι η διάταξη δεν θα πρέπει να εφαρμοστεί έως ότου οι φορολογούμενοι γνωρίζουν ποιος θα πρέπει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του.

Το ζήτημα είναι ο ορισμός του «μεσίτη» για σκοπούς φορολογικής αναφοράς. Όταν η νομοθεσία – τότε γνωστή ως Bipartisan Infrastructure Bill – εισήχθη πέρυσι , οι συμμετέχοντες στον κλάδο προειδοποίησαν ότι ο ορισμός του «μεσίτη» ήταν υπερβολικά ευρύς και θα μπορούσε να αναγκάσει οντότητες όπως εξορύκτες και κατασκευαστές κρύπτο πορτοφολιών να συμμορφωθούν με τους κανόνες φορολογικής αναφοράς που έχουν φυσικά δεν θα μπορούσε να συναντηθεί.

“Μια σειρά από ερωτήματα και ανησυχίες παραμένουν αναπάντητα σχετικά με το πεδίο εφαρμογής της Ενότητας 80603”, έγραψε ο McHenry. «Αυτά τα ερωτήματα και οι ανησυχίες πρέπει να αντιμετωπιστούν για να διασφαλιστεί ότι οι φορολογούμενοι έχουν σαφείς οδηγίες σχετικά με τις επικείμενες απαιτήσεις και την ημερομηνία που απαιτείται για συμμόρφωση», συνέχισε στην επιστολή με ημερομηνία 14 Δεκεμβρίου. ως επέκταση του ορισμού του «μεσίτη» πέρα ​​από τους διαμεσολαβητές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θεματοφυλακής».

Το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εκδώσει επίσημη καθοδήγηση για την αντιμετώπιση αυτής της διάταξης, αλλά έχει πει σε επιστολές προς τους νομοθέτες ότι δεν θα συμπεριλάβει ορισμένες ομάδες, όπως οι ανθρακωρύχοι, στον ορισμό του «μεσίτη».

«Η παραδοχή του Υπουργείου Οικονομικών ότι «τα βοηθητικά μέρη που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που είναι χρήσιμες για την IRS δεν προορίζονται να συλληφθούν από τις απαιτήσεις αναφοράς για τους μεσίτες» είναι ένα θετικό βήμα», ανέφερε η επιστολή του McHenry, αναφερόμενη στην Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων. “Είναι επίσης συνεπής με τις πολιτικές που περιγράφονται στο HR 6006, Keep Innovation in America Act, που εισήγαγα πέρυσι.”

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών δεν απάντησε αμέσως αίτημα για σχόλιο.

Η επιστολή αμφισβητεί επίσης μια άλλη διάταξη, η οποία θα ενσωματώνει το crypto στον ορισμό του Υπουργείου Οικονομικών για τα «μετρητά», το οποίο με τη σειρά του θα επιβάλλει νέες απαιτήσεις αναφοράς σε οποιονδήποτε φορολογούμενο στις ΗΠΑ λαμβάνει πάνω από 10.000 $ σε κρυπτονομίσματα. Αυτές οι απαιτήσεις θα περιλαμβάνουν προσωπικά στοιχεία από τους αποστολείς, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών κοινωνικής ασφάλισης.

Ο βιομηχανικός όμιλος Coin Center μήνυσε το Υπουργείο Οικονομικών νωρίτερα φέτος για τη διάταξη, χαρακτηρίζοντάς την «αντισυνταγματική».

«Οι απαιτήσεις αναφοράς 6050i θέτουν σε κίνδυνο την ιδιωτική ζωή των Αμερικανών, χωρίς μια ολοκληρωμένη ανάλυση των επιπτώσεων μιας τέτοιας αλλαγής», ανέφερε η επιστολή του McHenry.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2022/12/15/incoming-house-financial-services-committee-chair-asks-secretary-yellen-to-delay-crypto-tax-provision/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X