Ο μαξιμαλιστής του Bitcoin Michael Saylor λέει ότι το Ethereum θα μπορούσε να καταρρεύσει όπως το LUNA
bitcoin ethereum

Ο μαξιμαλιστής του Bitcoin Michael Saylor λέει ότι το Ethereum θα μπορούσε να καταρρεύσει όπως το LUNA

Το Ethereum έχει δεχθεί πυρά από τον μαξιμαλιστή του bitcoin και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της MicroStrategy, Michael Saylor, ο οποίος συνέκρινε το δίκτυο με το LUNA, το οποίο κατέρρευσε τραγικά τον Μάιο του 2022. Τα αποτελέσματα της κατάρρευσης συνεχίζουν να στοιχειώνουν την ευρύτερη αγορά κρυπτογράφησης, παίζοντας ρόλο στην κατάρρευση πολλών αξιόλογες εταιρείες κρυπτο. Τώρα, ο Saylor έχει δείξει τα δάχτυλά του στα δίκτυα Proof of Stake (PoS) όπως το Ethereum, καθώς υπάρχει πιθανότητα συντριβής όπως το περίφημο Terra.

Θα σπάσει το Ethereum όπως το LUNA;

Σε μια ανάρτηση στο Twitter, ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy τόνισε ότι το Ethereum κινδυνεύει να δει μια εκδήλωση σε επίπεδο LUNA. Το επιχείρημα ήταν βασικά μια σύγκριση του bitcoin με άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Ethereum, τα οποία ο Saylor πιστεύει ότι είναι ασταθή.

Το tweet περιελάμβανε έναν σύνδεσμο προς ένα βίντεο YouTube από το Trader University που επεξεργαζόταν το blockchain Ethereum και γιατί θα μπορούσε να υπάρχει πρόβλημα με το δίκτυο PoS. Υπογραμμίζει το γεγονός ότι το δίκτυο Ethereum εξαρτάται από το πονταρισμένο ETH για να τρέξει το οποίο σε αυτό το σημείο βλέπει πολλά πονταρισμένα νομίσματα επειδή δεν υπάρχει τρόπος να τα αποσύρετε. Ωστόσο, ο Matthew R. Kratter τονίζει ότι μόλις ο κωδικός για ανάληψη είναι διαθέσιμος και εάν η τιμή του κρυπτονομίσματος πέσει περαιτέρω, τότε περισσότεροι χρήστες θα τείνουν να καταργήσουν τα νομίσματά τους.

Στο τέλος του βίντεο, ο Kratter καλεί στη συνέχεια τις ρυθμιστικές αρχές να εξετάσουν τα δίκτυα PoS όπως το Cardano και το Ethereum για να προσδιορίσουν εάν κινδυνεύουν από «κίνδυνο καταστροφικών εκρήξεων». Αυτό γίνεται σε μια προσπάθεια να αποτραπεί ένα άλλο γεγονός όπως η κατάρρευση του LUNA.

Στη συνέχεια, ο Saylor συγκρίνει το δίκτυο με το bitcoin στο tweet του, λέγοντας: «Το Bitcoin έχει σχεδιαστεί για να είναι σταθερό, ισχυρό και όλο και πιο ασφαλές και αποτελεσματικό με την πάροδο του χρόνου με βάση το Proof of Work και τις προόδους της τεχνολογίας ASIC». Αντίθετα, «τα πρωτόκολλα Proof of Stake είναι εγγενώς ασταθή, αναποτελεσματικά, αδιαφανή και επικίνδυνα λόγω του εύθραυστου σχεδιασμού τους», πρόσθεσε.

Ο Michael Saylor ήταν πάντα ένας φωνητικός μαξιμαλιστής του bitcoin, προτιμώντας το πρωτοποριακό κρυπτονόμισμα έναντι όλων των άλλων στον χώρο παρά την απόδοσή τους. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Saylor αντιτίθεται στο Ethereum, αλλά η πιο πρόσφατη απόπειρά του έχει προκαλέσει την οργή των υποστηρικτών του ETH.

Ένας χρήστης επισημαίνει τις επενδύσεις bitcoin της MicroStrategy που έγιναν υπό την ηγεσία του. Σε τρέχουσες τιμές, η εταιρεία αντιμετωπίζει μη πραγματοποιηθείσες απώλειες στις συμμετοχές της BTC, με τις οποίες μια παρόμοια επένδυση σε ETH θα είχε ως αποτέλεσμα κέρδος για την εταιρεία, καθώς και παθητικό εισόδημα εάν ποντάρονταν τα νομίσματα.

Παρόλα αυτά, ο Saylor παραμένει ένθερμος υποστηρικτής του bitcoin και η σελίδα του στο Twitter είναι απόδειξη αυτού. Ένα από τα πιο πρόσφατα tweet του περιλαμβάνει μια εικόνα μιας λάμπας bitcoin με τη λεζάντα “Το Bitcoin είναι αιώνιο φως”.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://bitcoinist.com/saylor-says-ethereum-could-collapse/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X