Η Ολλανδική Κεντρική Τράπεζα λέει ότι το Crypto Exchange KuCoin λειτουργεί χωρίς άδεια στην Ολλανδία
KuCoin

Η Ολλανδική Κεντρική Τράπεζα λέει ότι το Crypto Exchange KuCoin λειτουργεί χωρίς άδεια στην Ολλανδία

Η De Nederlandsche Bank είπε ότι η KuCoin δεν έχει «νόμιμη εγγραφή» στην κεντρική τράπεζα.

Η ολλανδική κεντρική τράπεζα εξέδωσε προειδοποίηση προς το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων KuCoin επειδή λειτουργεί χωρίς εγγραφή στην Ολλανδία, σύμφωνα με δήλωση.

Η De Nederlandsche Bank (DNB) είπε ότι η MEK Global Limited (MGL), η οποία είναι εγγεγραμμένη στις Σεϋχέλλες και διαπραγματεύεται με το όνομα KuCoin στην Ολλανδία, δεν έχει «νόμιμη εγγραφή» στο DNB.

«Αυτό σημαίνει ότι η MGL παραβιάζει τον Νόμο κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και προσφέρει παράνομα υπηρεσίες ανταλλαγής μεταξύ εικονικών νομισμάτων και νομισμάτων fiat και προσφέρει πορτοφόλια φύλαξης», ανέφερε η τράπεζα.

Η DNB δεν διευκρίνισε τι θα έκανε εάν το KuCoin συνέχιζε να λειτουργεί χωρίς άδεια.

Οι πελάτες των KuCoin και MGL δεν παραβιάζουν το νόμο, σημείωσε η κεντρική τράπεζα. Το KuCoin δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Το KuCoin, το οποίο δεν έχει άδεια στις ΗΠΑ, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 200 χώρες και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως βάσει όγκου συναλλαγών, εν μέρει λόγω των χαμηλών προμηθειών συναλλαγών του. Η ανταλλαγή ξεκίνησε στην Ολλανδία τον Οκτώβριο του 2019.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2022/12/15/dutch-central-bank-says-crypto-exchange-kucoin-is-operating-without-license-in-netherlands/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X