Η Microsoft απαγορεύει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων σε υπηρεσίες cloud
Mining

Η Microsoft απαγορεύει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων σε υπηρεσίες cloud

Η Microsoft απαιτεί τώρα από τους χρήστες να λάβουν γραπτή προέγκριση από την εταιρεία προκειμένου να χρησιμοποιήσουν το Microsoft Azure για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin.

Ο γίγαντας του cloud computing Microsoft λαμβάνει μέτρα για να αυξήσει τη σταθερότητα των υπηρεσιών cloud επιβάλλοντας νέους περιορισμούς για δραστηριότητες όπως η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Η Microsoft απαγόρευσε αθόρυβα την εξόρυξη κρύπτο από τις διαδικτυακές της υπηρεσίες προκειμένου να προστατεύσει καλύτερα τους πελάτες της και τα cloud, ανέφερε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων τεχνολογίας The Register στις 15 Δεκεμβρίου.

Η εταιρεία εισήγαγε τους νέους περιορισμούς ως μέρος των καθολικών όρων άδειας χρήσης των υπηρεσιών Microsoft Online Services. Η Microsoft ενημέρωσε την πολιτική αποδεκτής χρήσης της την 1η Δεκεμβρίου για να διευκρινίσει ότι «η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων απαγορεύεται χωρίς προηγούμενη έγκριση της Microsoft».

Στην ενότητα «Αποδεκτή πολιτική χρήσης», η Microsoft είπε ότι τώρα απαιτεί από τους χρήστες να λάβουν γραπτή προέγκριση από την εταιρεία προκειμένου να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε από τις διαδικτυακές υπηρεσίες της Microsoft για εξόρυξη κρύπτο.

Η Microsoft φέρεται να είπε ότι οι τελευταίοι περιορισμοί εξόρυξης κρυπτονομισμάτων στοχεύουν στην προστασία των διαδικτυακών υπηρεσιών από κινδύνους όπως απάτη στον κυβερνοχώρο, επιθέσεις και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε πόρους πελατών, δηλώνοντας:

“Κάναμε αυτήν την αλλαγή για να προστατεύσουμε περαιτέρω τους πελάτες μας και να μετριάσουμε τον κίνδυνο διακοπής ή βλάβης των υπηρεσιών στο Microsoft Cloud.”

Η εταιρεία φέρεται επίσης να σημείωσε ότι μπορεί να εξετάσει την άδεια εξόρυξης κρυπτογράφησης για σκοπούς δοκιμών και έρευνας για ανιχνεύσεις ασφαλείας.

Το Microsoft Online Services είναι η προσφορά φιλοξενούμενου λογισμικού της Microsoft και αποτελεί στοιχείο του λογισμικού της εταιρείας ως στρατηγική υπηρεσίας. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν το δίκτυο υπολογιστών cloud Azure της Microsoft, το οποίο είναι γνωστό ότι προσφέρει εξόρυξη κρυπτονομισμάτων σε ορισμένους τύπους συνδρομών. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Microsoft πειραματίστηκε επίσης με υπηρεσίες blockchain στο Azure, αλλά αθόρυβα τερμάτισε το έργο της Azure Blockchain Service τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, τα συστήματα υπολογιστικού νέφους της Microsoft έχουν υποστεί αξιοσημείωτες ελλείψεις χωρητικότητας τα τελευταία χρόνια λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών στην αλυσίδα εφοδιασμού. Περισσότερα από μισή ντουζίνα κέντρα δεδομένων Azure αναμένεται να παραμείνουν περιορισμένα μέχρι τις αρχές του 2023.

Με την υιοθέτηση των νέων περιορισμών, η Microsoft εντάσσεται σε πολλούς άλλους παρόχους υπολογιστικού νέφους, συμπεριλαμβανομένης της Google, η οποία επίσης απαγορεύει στους πελάτες να συμμετέχουν σε εξόρυξη κρυπτονομισμάτων χωρίς την προηγούμενη γραπτή έγκριση της Google. Άλλες πλατφόρμες όπως η Oracle έχουν απαγορεύσει εντελώς το cloud mining, ενώ η Digital Ocean απαιτεί επίσης γραπτή άδεια.

Το Cloud Mining είναι μια εναλλακτική μέθοδος επένδυσης σε κρύπτο που επιτρέπει στους χρήστες να εξορύξουν ψηφιακά νομίσματα χωρίς να χρησιμοποιούν εξοπλισμό εξόρυξης ή υλικό, βασιζόμενοι σε ένα απομακρυσμένο κέντρο δεδομένων με κοινή επεξεργαστική ισχύ. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα blockchain Blockchain Council, το cloud mining είναι ένας από τους πιο κερδοφόρους τρόπους εξόρυξης κρύπτο, επειδή δεν απαιτεί από τους πελάτες να πληρώσουν για τον εξοπλισμό και το σχετικό κόστος.

Τα νέα έρχονται εν μέσω μιας μεγάλης κρίσης που συνδέεται με τον τρέχοντα χειμώνα κρυπτονομισμάτων, με ορισμένους miners να βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας λόγω ανεπαρκών κεφαλαίων.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/microsoft-bans-cryptocurrency-mining-on-cloud-services

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X