Ο προγραμματιστής πρωτοκόλλου Archblock στοχεύει να φέρει τις κοινοτικές τράπεζες των ΗΠΑ στο DeFi μέσω της συνεργασίας
DEFI

Ο προγραμματιστής πρωτοκόλλου Archblock στοχεύει να φέρει τις κοινοτικές τράπεζες των ΗΠΑ στο DeFi μέσω της συνεργασίας

Η κοινή προσπάθεια της Archblock και της Adapt3r υπογραμμίζει μια επιταχυνόμενη τάση στο DeFi για άνεση με την παλιά τραπεζική.

Η Archblock, βασικός προγραμματιστής του πρωτοκόλλου μη εξασφαλισμένου δανεισμού TrueFi, συνεργάζεται με την Adapt3r, θυγατρική της εναλλακτικής διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων MJL Capital, για να φέρει τις κοινοτικές τράπεζες που ελέγχονται από τις ΗΠΑ σε αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi).

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να επικεντρωθούν στην επέκταση της πρόσβασης σε πιστωτικά προϊόντα on-chain και στη μείωση του κόστους κεφαλαίου για τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Archblock την Πέμπτη .

«Έχουμε έναν αριθμό τραπεζών στα σκαριά μας που κυμαίνονται σε μέγεθος από 500 εκατομμύρια δολάρια έως 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και έχουν ιστορικό συντηρητικών δανείων», δήλωσε στο CoinDesk ο Marcus Leanos, ιδρυτής και επικεφαλής επενδύσεων της MJL Capital.

Τα νέα έρχονται σε μια επισφαλή στιγμή, με τα πρωτόκολλα δανεισμού υπό εξασφάλιση να παλεύουν με τις αθετήσεις δανείων σε γενικές γραμμές. Το DeFi υποσχέθηκε έναν τρόπο να κάνει τον δανεισμό χωρίς εξασφαλίσεις πιο διαφανή και λιγότερο επικίνδυνο για τους επενδυτές, αλλά τα δάνεια σε ριψοκίνδυνες εταιρείες εμπορίας κρυπτονομισμάτων που κατέληξαν να είναι αφερέγγυες έχουν οδηγήσει σε συσσώρευση επισφαλών χρεών σε πρωτόκολλα όπως το TrueFi και το Maple .

Ο δανεισμός DeFi στρέφεται σε περιουσιακά στοιχεία του πραγματικού κόσμου

Η συνεργασία υπογραμμίζει επίσης μια επιταχυνόμενη τάση στο DeFi να χαλαρώνει με την παλιά τραπεζική και να φέρει πραγματικά περιουσιακά στοιχεία όπως τραπεζικά δάνεια, στεγαστικά δάνεια και εταιρικές πιστώσεις σε πρωτόκολλα που βασίζονται σε blockchain.

Η ιδέα είναι να δοθεί ένας τρόπος για τα πρωτόκολλα να ενισχύσουν τη δραστηριότητα ενώ ο δανεισμός κρύπτο έχει πέσει κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της βίαιης ύφεσης της αγοράς, ενώ την ίδια στιγμή οι παραδοσιακές πιστωτικές αγορές προσφέρουν ελκυστικές αποδόσεις χάρη στα αυξανόμενα επιτόκια .

Πρόσφατα παραδείγματα πρωτοκόλλων που συνδέονται με τράπεζες είναι το δάνειο 100 εκατομμυρίων δολαρίων του γίγαντα DeFi MakerDAO στον κοινοτικό δανειστή Huntingdon Valley Bank με έδρα τη Φιλαδέλφεια και η πιστωτική αγορά DeFi Credix που ανοίγει μια ομάδα πιστώσεων stablecoin με τον ψηφιακό δανειστή Clave για δανεισμό σε επιχειρήσεις και καταναλωτές της Λατινικής Αμερικής.

«Δεν υπάρχει όριο στον τύπο και το εύρος των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να δομηθούν αποτελεσματικά και να χρηματοδοτηθούν στην αλυσίδα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία», δήλωσε ο Bill Wolf, επικεφαλής επενδύσεων της Archblock.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2022/12/15/defi-protocol-developer-archblock-aims-to-onboard-us-community-banks-with-new-partnership/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X