CryptoQuant: Τα δεδομένα On-Chain δείχνουν ότι το Crypto Exchange Binance δεν παρουσιάζει συμπεριφορά «όπως η FTX»
binance

CryptoQuant: Τα δεδομένα On-Chain δείχνουν ότι το Crypto Exchange Binance δεν παρουσιάζει συμπεριφορά «όπως η FTX»

Η εταιρεία αναλύσεων διαπίστωσε ότι το ανταλλακτήριο είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου εξασφαλισμένη και διαφοροποιημένη μακριά από το ιδιόκτητο διακριτικό της.

Η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρύπτο σε όγκο συναλλαγών, δεν είναι το επόμενο FTX, σύμφωνα με έκθεση της CryptoQuant.

Η εταιρεία αναλύσεων που εδρεύει στη Σεούλ επισημαίνει δεδομένα on-chain για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν σε πρόσφατο έλεγχο ότι η Binance είναι υπερασπιστική.

«Την στιγμή που διενεργήθηκε η έκθεση Proof of Reserves της Binance, η εκτίμηση της CryptoQuant για τα αποθέματα (παθητικό) BTC της Binance ήταν 591.939 BTC. Αυτό συγκρίνεται με το Υπόλοιπο Αναφοράς Ευθύνης Πελατών της αναφοράς PoR ύψους 597.602 BTC. Μπορούμε να δούμε ότι τα δεδομένα CryptoQuant κάλυπταν το 99% των υποχρεώσεων της Binance», έγραψε η CryptoQuant, χρησιμοποιώντας το σύμβολο ticker για το bitcoin. Η εξασφάλιση είναι 101% όταν λαμβάνονται υπόψη τα περιουσιακά στοιχεία και οι οφειλέτες του ανταλλακτηρίου, ανέφερε.

Η Binance δεν αντιμετωπίζει τον ίδιο όγκο εκροών που είχε η FTX τις ημέρες πριν από την κατάρρευσή της, έγραψε η CryptoQuant, επικαλούμενη δεδομένα on-chain. Ενώ οι αναλήψεις έχουν αυξηθεί, είναι μικρές σε σύγκριση με τα συνολικά αποθέματα του ανταλλακτηρίου. Σε ένα tweet, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng “CZ” Zhao είπε ότι ” καλωσορίζει το stress test “.

Τα αποθέματα bitcoin της Binance αυξήθηκαν κατά 4% από την κατάρρευση του FTX , έγραψε η CryptoQuant. Τα αποθέματα για ether και stablecoins μειώνονται κατά 6% και 15%, αντίστοιχα.

Η CryptoQuant επισημαίνει ότι η Binance διαφέρει από το FTX-Alameda στο πόσο «καθαρά» είναι τα αποθέματα ή, για να το θέσω αλλιώς, στο πώς δεν εξαρτώνται από το αποκλειστικό διακριτικό του ανταλλακτηρίου, το BNB. Μια αναφορά του CoinDesk που έδειξε ότι η αδελφή εταιρεία FTX, Alameda Research, υποστηρίχθηκε ουσιαστικά από το διακριτικό FTT του ανταλλακτηρίου, ξεκίνησε μια κρίση ρευστότητας που τελικά οδήγησε στη χρεοκοπία του.

CoinDesk - Άγνωστο
(CryptoQuant)

Για την Binance, η CryptoQuant λέει ότι το 88,95% των αποθεμάτων της είναι καθαρό. Αυτό συγκρίνεται με 56% για το Huobi, 66,5% για το Bitfinex, 81,64% για το Kucoin, 97% για το Crypto.com και 100% για το OKX.

Τα στοιχεία από το Nansen δεσμεύουν τα συνολικά αποθεματικά της Binance σε 57,4 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 3,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Huobi, 2,47 δισεκατομμύρια δολάρια για το Kucoin, 3,36 δισεκατομμύρια δολάρια για το Crypto.com και 6,67 δισεκατομμύρια δολάρια για το OKX. Ο Nansen δεν έχει δεδομένα για το Bitfinex.

CoinDesk - Άγνωστο
(Νάνσεν)

Η CryptoQuant λέει ότι το επίπεδο καθαρού αποθέματος του Binance είναι “αποδεκτό”.

Εμπιστευτείτε την αλυσίδα

Ενώ υπήρξαν ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με την οικονομική υγεία της Binance, ο Hochan Chung, επικεφαλής μάρκετινγκ της CryptoQuant, επισημαίνει τη διαθεσιμότητα δεδομένων on-chain για να επιβεβαιωθούν όλοι οι ισχυρισμοί, ακόμα κι αν δεν εμπιστεύεστε τη δημοσιευμένη αναφορά του ανταλλακτηρίου.

«Η απόδειξη αποθεματικού παρέχει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, διαφανή και μη κατασκευασμένα, που είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χρηματοπιστωτικής αγοράς. Τα δεδομένα ελέγχονται μόνοι τους μέσω της τεχνολογίας blockchain», είπε σε μήνυμα στο Telegram.

Αυτό που δεν μπορούν να λάβουν υπόψη τα δεδομένα στην αλυσίδα είναι ο εταιρικός έλεγχος. Η FTX ήταν γνωστή για τις πολυτελείς δαπάνες για προνόμια εργαζομένων , όπως πολυτελή διαμερίσματα για το προσωπικό, ένα γενναιόδωρο επίδομα DoorDash για παράδοση φαγητού και ένα ναυλωμένο αεροσκάφος για να πετάξει παραδόσεις Amazon στις Μπαχάμες από τις ΗΠΑ

«Ποτέ στην καριέρα μου δεν έχω δει τόσο πλήρη αποτυχία εταιρικών ελέγχων και τέτοια πλήρη απουσία αξιόπιστων οικονομικών πληροφοριών όπως συνέβη εδώ», είπε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της FTX, John J. Ray III, ο οποίος συμμετείχε επίσης στην εκκαθάριση του χάους της Enron , σε δικαστικό έγγραφο . «Από τη διακυβευμένη ακεραιότητα των συστημάτων και την εσφαλμένη ρυθμιστική εποπτεία στο εξωτερικό, μέχρι τη συγκέντρωση του ελέγχου στα χέρια μιας πολύ μικρής ομάδας άπειρων, μη εξειδικευμένων και δυνητικά παραβιασμένων ατόμων, αυτή η κατάσταση είναι άνευ προηγουμένου».

Ο Hal Schroeder, πρώην μέλος του Συμβουλίου Χρηματοοικονομικών Προτύπων Λογιστικής και καθηγητής του Πανεπιστημίου Rutgers, είπε στη Wall Street Journal ότι ο έλεγχος που παρουσίασε η Binance δεν σχολιάζει την ποιότητα των εσωτερικών ελέγχων της Binance.

«Υπό το φως των όσων έχουμε δει στις Μπαχάμες, δεν θέλω να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι όλα τα συστήματα είναι τόσο καλά», είπε.

Ο Chief Strategy Officer της Binance, Patrick Hillmann, πρόσφατα ανέφερε στο Twitter ότι τα εταιρικά ταξίδια στην εταιρεία είναι πιο αυστηρά από ό,τι στο FTX.

«Η Binance μου έκανε κράτηση κυριολεκτικά σε ένα Citadines (83 $ τη βραδιά) την τελευταία φορά που ταξίδεψα στο γραφείο μας στο Παρίσι. Σημάδι μιας εταιρείας που ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια ενός κύκλου αρκούδας. Όχι αρχοντικά, αλλά έχω μια διασκεδαστική δουλειά χωρίς να φοβάμαι την κακοδιαχείριση της εταιρείας», είπε.

Το διακριτικό BNB της Binance έχει πέσει σχεδόν 3% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk , στα 265 $.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2022/12/15/cryptoquant-on-chain-data-shows-crypto-exchange-binance-isnt-exhibiting-ftx-like-behavior/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X