Μέσα στην πρώτη ακρόαση του δικαστηρίου στις Μπαχάμες του Sam Bankman-Fried μετά τη σύλληψή του
FTX

Μέσα στην πρώτη ακρόαση του δικαστηρίου στις Μπαχάμες του Sam Bankman-Fried μετά τη σύλληψή του

Ο Bankman-Fried αντιμετωπίζει την έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες από τις Μπαχάμες.

NASSAU, Μπαχάμες — Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX Sam Bankman-Fried είπε σε δικαστή των Μπαχάμες την Τρίτη ότι δεν παραιτείται από το δικαίωμά του να πολεμήσει την έκδοση στις ΗΠΑ

Ο πρώην τιτάνας της βιομηχανίας εμφανίστηκε σε μια αίθουσα δικαστηρίου του Νασάου των Μπαχάμες το πρωί της Τρίτης για να αντιμετωπίσει μια εντολή έκδοσης από τις ΗΠΑ με ομοσπονδιακές κατηγορίες για απάτη, συνωμοσία και άλλους ισχυρισμούς.

Ο Bankman-Fried συνελήφθη στο Νασάου το απόγευμα της Δευτέρας, αφού ένας δικαστής υπέγραψε έκτακτο ένταλμα σύλληψής του κατόπιν αιτήματος των εισαγγελέων με το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη.

Έφτασε στο δικαστικό μέγαρο περίπου στις 10:30 π.μ. ET φορώντας ένα μπλε κοστούμι. Ο Bankman-Fried δεν δέχθηκε χειροπέδες καθώς καθόταν μόνος του στην πρώτη σειρά του δικαστηρίου, ακριβώς απέναντι από τον δικαστή Joyann Ferguson-Pratt, ο οποίος υπέγραψε το ένταλμα σύλληψής του τη Δευτέρα.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία, ο δικηγόρος του Bankman-Fried ζήτησε από τον δικαστή την άδεια να επιτρέψει στον πελάτη του να πάρει ένα φάρμακο με ιατρική συνταγή.

Ο Bankman-Fried είπε στον δικαστή ότι το φάρμακο ήταν στην κατοχή του όταν συνελήφθη, αλλά δεν είχε πρόσβαση σε αυτό από τη Δευτέρα. Ένας αστυνομικός έφερε στο δικαστήριο μια σακούλα με φερμουάρ με τα πράγματα του Bankman-Fried, η οποία περιείχε τα φάρμακά του και ο δικαστής ρώτησε αν χρειαζόταν νερό για να το πάρει.

«Δεν χρειάζομαι νερό, αλλά πρέπει να βγάλω το πουκάμισό μου για να τα βγάλω», είπε στο δικαστήριο ο Bankman-Fried, ο οποίος είναι γνωστός ότι παίρνει τα Ensam ως αντικαταθλιπτικό.

«Λοιπόν, σίγουρα δεν μπορείς να βγάλεις το πουκάμισό σου στο δικαστήριο», είπε ο δικαστής προτού του επιτρέψει να φύγει από το δωμάτιο για αρκετά λεπτά για να πάρει τα φάρμακά του.

Ο Bankman-Fried, ο οποίος ήταν χαρακτηριστικά νευρικός πριν πάρει τα φάρμακά του, δεν ήταν πλέον νευριασμένος μετά την επιστροφή του στο δικαστήριο.

Οι γονείς του Bankman-Fried, Joe Bankman και Barbara Fried, κάθονταν στην τρίτη σειρά πίσω από τα μέλη του Τύπου.

Έμοιαζαν να ταλαντεύονται ανάμεσα στην απογοήτευση και την περιφρόνηση, μερικές φορές κρατώντας το κεφάλι στα χέρια τους και σφίγγοντας τα χέρια τους. Η μητέρα του Bankman-Fried γέλασε ακουστά πολλές φορές όταν ο γιος της αναφέρθηκε ως «φυγάς» και ο πατέρας του έβαζε κατά καιρούς τα δάχτυλά του στα αυτιά του σαν να ήθελε να πνίξει τον ήχο της διαδικασίας.

CoinDesk - Άγνωστο
Μέλη του Τύπου συγκεντρώνονται ενώπιον του Ειρηνοδικείου σε ροζ απόχρωση στο Nassau εν αναμονή της άφιξης του Bankman-Fried. (Cheyenne Ligon/CoinDesk)
CoinDesk - Άγνωστο
Ο Bankman-Fried έφτασε για την ακρόασή του συνοδευόμενος από πολλά οχήματα SWAT από τις Μπαχάμες, μπαίνοντας από τη δυτική πλευρά του δικαστηρίου. (Cheyenne Ligon/CoinDesk)

Μακρινός πυροβολισμός με εγγύηση

Ο δικηγόρος του Bankman-Fried από τις Μπαχάμες ώθησε τον δικαστή να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει στον ντροπιασμένο πλέον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο να καταβάλει εγγύηση σε μετρητά, υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης του δεν αποτελούσε κίνδυνο φυγής.

Ο δικηγόρος είπε στο δικαστήριο ότι ο Bankman-Fried ήταν μόνιμος κάτοικος των Μπαχάμες για «πολλά χρόνια» (ο Bankman-Fried αναφέρεται ότι ζούσε στο Albany από το 2021) και κατέχει «ακίνητη περιουσία» εδώ.

Οι εισαγγελείς απώθησαν, υποστηρίζοντας ότι η συνθήκη έκδοσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες απαιτούσε τον κατηγορούμενο να κρατηθεί υπό κράτηση.

«Επιμέλεια, Κύριε μου, επιμέλεια», είπε ο εισαγγελέας στον δικαστή Φέργκιουσον-Πρατ, «που έχει ένα νόημα είτε είναι το [λεξικό] του Webster ή της Οξφόρδης ή άλλο. Η κράτηση δεν συνάδει με την πράξη της εγγύησης».

Η δικαστής είπε στην αίθουσα του δικαστηρίου ότι «παλεύτηκε» με το αν θα του χορηγήσει εγγύηση ή όχι από τότε που υπέγραψε το ένταλμα σύλληψής του.

«Σε μια καλή μέρα, δεν πίνω», είπε. «Αλλά χθες, ήμουν σίγουρος ότι θα έπινα».

Οι δικηγόροι του Bankman-Fried υποστήριξαν ότι είχε ευκαιρίες να τρέξει «από τη στιγμή που τα θέματα FTX έγιναν γνωστά» και δεν τις έλαβαν.

Ο δικηγόρος του πρόσθεσε ότι ο κίνδυνος πτήσης μπορεί να «μετριαστεί» με «ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης» και μια μεγάλη εγγύηση σε μετρητά.

Η δικαστής φάνηκε να μην πείθεται και είπε στους δικηγόρους ότι είχε πολλές υποθέσεις στις οποίες οι κατηγορούμενοι έχασαν εγγύηση σε μετρητά και καταδικάστηκαν.

Οι δικηγόροι του Bankman-Fried ζήτησαν εγγύηση, σύμφωνα με το Reuters.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2022/12/13/inside-sam-bankman-frieds-first-hearing-after-his-arrest/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X