Η SEC κατηγορεί επίσημα τον Bankman-Fried για Crypto απάτη 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων
FTX SEC

Η SEC κατηγορεί επίσημα τον Bankman-Fried για Crypto απάτη 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων

  • Η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ κατηγόρησε τον Bankman-Fried για απάτη 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
  • Η αστυνομία των Μπαχάμες συνέλαβε τον SBF μετά από αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης.
  • Οι γονείς του SBF, οι καθηγητές Νομικής του Στάνφορντ, Bankman και Fried, δεν θα διδάσκουν πλέον από το επόμενο έτος.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των Ηνωμένων Πολιτειών κατηγόρησε επίσημα τον Sam Bankman-Fried (SBF), τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της FTX, για εξαπάτηση 90 επενδυτών που εδρεύουν στις ΗΠΑ αξίας άνω των 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων με παράνομα μέσα.

Το Bloomberg αποκάλυψε συγκεκριμένες λεπτομέρειες της αγωγής που κατέθεσε η SEC στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, δηλώνοντας ότι ο Bankman-Fried υπεξαίρεσε δισεκατομμύρια δολάρια κεφαλαίων πελατών για προσωπική χρήση. Πρόσθεσε ότι η FTX ενορχήστρωσε ένα σχέδιο εξαπάτησης επενδυτών μετοχών που αγόρασαν με την υπόθεση ότι η επιχείρηση κρύπτο άνθιζε.

Ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler είπε:

Υποστηρίζουμε ότι ο Sam Bankman-Fried έχτισε ένα σπίτι από κάρτες πάνω σε ένα θεμέλιο εξαπάτησης, ενώ έλεγε στους επενδυτές ότι ήταν ένα από τα πιο ασφαλή κτίρια στην κρύπτο.

Επιπλέον, η Βασιλική αστυνομία στις Μπαχάμες συνέλαβε τον SBF μετά από αίτημα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, βάσει σφραγισμένου κατηγορητηρίου που κατατέθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μια δήλωση από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα και του Υπουργείου Νομικών Υποθέσεων στις Μπαχάμες αναφέρει:

Οι Μπαχάμες και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κοινό συμφέρον να λογοδοτήσουν όλα τα άτομα που σχετίζονται με την FTX που μπορεί να έχουν προδώσει την εμπιστοσύνη του κοινού και να έχουν παραβιάσει το νόμο.

Οι New York Times σημείωσαν ότι οι κατηγορίες κατά του Bankman-Fried περιλαμβάνουν συνωμοσία για διεξαγωγή τραπεζικών λογαριασμών, απάτη σε τίτλους και ξέπλυμα χρήματος.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε ότι οι γονείς του Bankman-Fried, που είναι και οι δύο καθηγητές νομικής στο Στάνφορντ, δεν θα διδάσκουν πλέον στο σχολείο από το επόμενο έτος. Η Stanford Daily ανέφερε ότι ο πατέρας του SBF εγκατέλειψε τη φορολογική του πολιτική όταν η οικογένεια αντιμετώπισε κατηγορίες ότι αγόρασε μια εξοχική κατοικία 16,4 εκατομμυρίων δολαρίων με τα χρήματα της FTX.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://coinedition.com/sec-officially-indicts-bankman-fried-of-1-8-billion-crypto-heist/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X