Η Blackrock προειδοποιεί για άνευ προηγουμένου ύφεση για το 2023, οι ανοδικές αγορές δεν επιστρέφουν
Blackrock cryptocurrency

Η Blackrock προειδοποιεί για άνευ προηγουμένου ύφεση για το 2023, οι ανοδικές αγορές δεν επιστρέφουν

Η Blackrock, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, έχει προειδοποιήσει ότι το 2023 θα είναι μια χρονιά ύφεσης διαφορετική από άλλες υφέσεις στο παρελθόν. Ως μέρος της πρόσφατης έκθεσής της για το 2023 Global Outlook, η Blackrock δηλώνει ότι απαιτείται ένας νέος οικονομικός οδηγός σε έναν κόσμο που ορίζεται από μια οικονομία που βασίζεται στην προσφορά και υψηλά επίπεδα πληθωρισμού.

Η Blackrock προβλέπει ύφεση και επίμονο πληθωρισμό

Η Blackrock, μια εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και επενδύσεων, παρουσίασε τις προβλέψεις της για το τι μπορεί να φέρει το επόμενο έτος στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Η εταιρεία, η οποία εκτιμάται ότι διατηρεί υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία 8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, προβλέπει μια περίοδο ύφεσης που θα προκληθεί από τις πολιτικές των κεντρικών τραπεζών που στοχεύουν στον έλεγχο του πληθωρισμού. Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεσή του για το 2023 Global Outlook , αυτή η ύφεση θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες πτώσεις.

Η έκθεση εξηγεί:

Η ύφεση προμηνύεται καθώς οι κεντρικές τράπεζες αγωνίζονται να προσπαθήσουν να δαμάσουν τον πληθωρισμό. Είναι το αντίθετο των προηγούμενων υφέσεων: Κατά την άποψή μας, η χαλαρή πολιτική δεν είναι καθ’ οδόν για να βοηθήσει στη στήριξη περιουσιακών στοιχείων κινδύνου.

Επιπλέον, η Blackrock προβλέπει ότι οι μετοχές πιθανότατα θα υποφέρουν περισσότερο καθώς δεν τιμολογούνται για αυτήν την ύφεση, καθώς η οικονομική ζημιά που προκαλείται από τις ενέργειες των κεντρικών τραπεζών εξακολουθεί να αυξάνεται. Όσον αφορά τον πληθωρισμό, η έκθεση αναφέρει ότι οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να σταματήσουν να ασκούν αυστηρότερες πολιτικές προτού επιτύχουν τους επιδιωκόμενους πληθωριστικούς στόχους και προκαλέσουν οικονομικές κρίσεις.

Ως προς αυτό, η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «ακόμη και με μια ύφεση που πλησιάζει, πιστεύουμε ότι θα ζήσουμε με τον πληθωρισμό».

Joint Bull Markets Not on the Horizon

Η εταιρεία πιστεύει ότι η νέα οικονομική διαμόρφωση απαιτεί νέους τρόπους αντιμετώπισης των αγορών, καθώς το παλιό playbook της «αγοράς της βουτιάς» δεν θα είναι αποτελεσματικό καθώς πρέπει να υπάρχει συνεχής επανεκτίμηση του τρόπου με τον οποίο οι δυναμικές πολιτικές που ασκούνται δημιουργούν οικονομική ζημιά.

Ως αποτέλεσμα αυτού, η έκθεση αναφέρει:

Δεν βλέπουμε μια επιστροφή σε συνθήκες που θα συντηρήσουν μια κοινή ανοδική αγορά σε μετοχές και ομόλογα του είδους που βιώσαμε την προηγούμενη δεκαετία.

Η εταιρεία έχει επίσης εκδώσει τη γνώμη της για εταιρείες κρυπτονομισμάτων στο παρελθόν. Ο Λάρι Φινκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Blackrock, δήλωσε ότι πίστευε ότι οι περισσότερες εταιρείες κρυπτονομισμάτων δεν θα επιζούσαν από την πτώση του FTX, πρώην ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στην αγορά. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι η τεχνολογία blockchain θα είναι σημαντική ως εργαλείο για τη συμβολή των τίτλων ως μέρος των αγορών επόμενης γενιάς.

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://news.bitcoin.com/blackrock-warns-of-unprecedented-recession-for-2023-bull-markets-not-returning/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X